Huden utsettes for forurensning hver dag – slik beskytter du deg!

Vendela beskytter huden mot luftforurensning

Luftforurensning er noe huden utsettes for hver eneste dag. Det kan føre til tidlige aldringstegn, rynker og pigmentflekker på sikt. Heldigvis går det an å gjøre noe med det – her får du mine beste tips for å beskytte huden mot forurensning!

Slik påvirker forurensning huden din

Huden blir utsatt for forurensning hver eneste dag fra eksos og andre avgasser, metaller, sigarettrøyk og lignende. Forurensningen legger seg i porene. Det gjør at huden utvikler frie radikaler og oksidativt stress, noe som kan ha følgende konsekvenser:

  • Aldringstegn som rynker og pigmentflekker
  • Gjør huden mer sensitiv og stresset
  • Underliggende hudsykdommer kan bli trigget

Mennesker som allerede sliter med hudproblemer eller har sensitiv hud er ekstra utsatt for luftforurensning. Det gjelder også for deg med fet hud. Mange av de forurensende stoffene er oljebaserte. Oljebaserte stoffer legger seg som et tett lag utenpå huden og tetter igjen porene, noe som igjen fører til kviser og blank hud.

Antioksidanter beskytter huden

Antioksidanter bekjemper frie radikaler og dermed også tidlige aldringstegn. Hudens egen produksjon av antioksidanter begynner å avta etter at du har passert 20 år. Det er derfor svært viktig å bruke hudprodukter som er rike på antioksidanter for å gi huden en ekstra boost.  

Jeg passer godt på å inkludere antioksidanter i mine hudprodukter for ansikt. Et godt eksempel på dette er E-vitamin, en kraftig antioksidant som du finner i mange av mine hudpleieprodukter. God hudpleie skal nemlig ikke bare reversere hudskader.

LES OGSÅ: Les dette før du bruker øyekrem igjen

Hudprodukter bør også forebygge og bekjempe plager, blant annet ved å beskytte mot luftforurensning. Dette er spesielt viktig for deg som utsettes for luftforurensning flere timer for dagen, for eksempel hvis du bor eller jobber i sentrum av større byer.

Et godt eksempel på dagkrem mot forurensning og med beskyttende ingredienser er Vendela Brilliant Day. Brilliant Day inneholder store mengder antioksidanter fra chiafrøolje. Ansiktskremen kan blant annet redusere fine linjer og bekjempe rynker, øke hudens immunforsvar og redusere pigmentering.

Ansiktspleie og dagkrem mot forurensing

Jeg har også valgt å bruke fuktighetsgivende ingredienser i Brilliant Day. Ikke bare er fuktighet bra for tørr og moden hud, men det gir også huden ekstra beskyttelse mot forurensning. De fuktende ingrediensene kan nemlig legge seg som en pleiende barriere over huden. Det gjør det vanskeligere for luftforurensning å trenge inn i porene.

Brilliant Day fås også i et hudpleiesett som heter Vendela Diamonds dagpleie. Settet inkluderer både ansiktskremen og mitt populære oljeserum, Vendela Caring Oil. Dette er et eksklusivt serum som er konservert i E-vitamin for maksimal beskyttelse. Oljeserumet inneholder 7 eksklusive plante- og hudoljer, for eksempel:

  • Jojobaolje
  • Avokadoolje
  • Roseolje
  • Arganolje

Oljeserumet er et rent naturprodukt som er proppfull i antioksidanter, vitaminer og mineraler – skikkelig snadder for huden, med andre ord! Olje og serum er dessuten perfekt for å gi utsatte områder intensiv hudpleie. Hvis du for eksempel har kombinert hud med tørre partier, så holder det å påføre noen dråper akkurat der du trenger dem.

Sollys + luftforurensning = giftig ozon

Jeg anbefaler som nevnt at du bruker en god ansiktssolkrem over dagkremen for å beskytte mot UV-stråler. UV-stråler kombinert med luftforurensning betyr nemlig dobbelt trøbbel. Sammen har de en svært skadelig effekt. Luftforurensning sammen med sollys danner nemlig giftig ozon.

Det skal bare noen få timer med luftforurensning til for at den ozonrike luften bryter ned E-vitaminnivået i huden. Over tid vil dette føre til at regenerering og reparasjon av huden blir betydelig svekket, noe som forårsaker tidlige aldringstegn. Jeg passer derfor godt på at jeg både bruker både E-vitaminrike produkter og solbeskyttelse hver dag.

Selv sverger jeg til min egen solkrem til ansikt, Vendela Sun Care Face. Dette er en ansiktssolkrem som trekker fort inn i huden og har en deilig duft. Den er fri for mineralolje og syntetiske farger, samtidig som den er beriket med fuktighetsgivende ingredienser.

Mine beste tips for å beskytte huden mot forurensning

Jeg anbefaler å begynne dagen med å rense huden godt. Bruk deretter Caring Oil på tørre områder eller områder som er utsatt for rynker. Deretter masserer du forsiktig inn Brilliant Day. Helt til sist, bør du bruke ansiktssolkrem for å beskytte deg om skadelige UV-stråler.

Dette er en hudpleierutine som jeg selv bruker og som jeg har hatt god effekt av. I tillegg tar jeg andre grep for å beskytte huden på sikt, blant annet drikke masse vann, spise næringsrik mat som pleier huden innenfra og roe ned når jeg trenger det. UV-stråler og forurensning kombinert med stress og diett kan nemlig utgjøre så mye som 60-80 % av årsakene til hudskader.

Husk at du også må rense huden godt om kvelden for å fjerne rester etter forurensninger. Jeg anbefaler å bruke ansiktsrens med antioksidanter for ekstra god effekt. Nattkrem vil også kunne hjelpe med å motvirke skader fra forurensing som har oppstått i løpet av dagen. Du kan lese om hvor viktig det er å bruke nattkrem for å hjelpe huden med å reparere og regenerere seg her.

Det var mine beste tips for å beskytte huden mot luftforurensning og andre ytre belastninger. Har du noen flere å dele med oss? I så fall hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet!

Klem fra Vendela!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.