5 gode grunner til hvorfor du bør bruke nattkrem

Vendela tipser om riktig bruk av nattkrem

Det er mange som lurer på hvorfor de bør bruke nattkrem. Holder det ikke bare med én ansiktskrem? Det korte svaret er at nei, huden trenger mer fuktighet og pleie om natten. Jeg elsker å bruke nattkrem og merker at huden min har utrolig godt av det. Absorpsjonsevnen er nemlig på sitt beste på nattestid, og det må du utnytte!

Her kan du lese mer om hvorfor nattkrem bør være en del av din daglige hudpleierutine:

1. Ikke alle dagkremer egner seg til bruk om natten

En av de viktigste grunnene til hvorfor du bør bruke nattkrem er at langt fra alle dagkremer bør brukes om natten. Mange dagkremer er utviklet for å beskytte mot forurensninger og solskader som huden utsettes for på dagtid. Dette behovet er ikke til stede om natten.

Tvert imot, om natten bør du heller fokusere på hudprodukter som reparerer og gjenoppretter huden etter dagens belastninger. Du bør for eksempel ikke bruke dagkrem med solfaktor om natten. Solfaktor kan føre til urenheter og irritasjoner i huden, dersom det brukes døgnet rundt.

Filtrene i dagkrem er ikke like «tunge» for huden som dem i vanlige solkremer, men du bør likevel begrense bruken til dagtid. Det er ikke alltid like lett å vite hvilke ansiktskremer som kan brukes om natten eller ikke. Merkingen gjør det mye enklere for deg å velge et produkt med egnede ingredienser.

2. Huden fornyes om natten

En annen viktig grunn til hvorfor du bruke nattkrem er at hudens behov endrer seg fra dag til natt. Mens huden beskytter seg om dagen, jobber den på spreng med å reparere skadene om natten. Skader fra frie radikaler blir for eksempel bekjempet ved å reparere bindevev.

Hudcellene fornyes mest om natten og deles opptil tre ganger raskere. Huden produserer også mer melatonin. Melatonin fungerer som en slags antioksidant og er gunstig for UV-eksponert hud. Det skjer derfor utrolig mye gunstig for huden din mens du sover.

Noe av det beste du kan gjøre for huden din er å få deg en god natts søvn. Jo tidligere du legger deg og tyngre du sover, desto mer tid får huden til å reparere og fornye seg. Bare pass på at du fjerner all sminke, renser ansiktet godt og tar på deg en god nattkrem før du kryper til køys.

3. Ingredienser som reparerer huden

Nattkremer med pleiende ingredienser hjelper huden med alle prosessene som skjer mens du sover. Det er viktig å støtte hudens naturlige funksjoner og behov på ulike tider av døgnet. For eksempel, jeg passer alltid på at jeg bruker ansiktskrem med beskyttende ingredienser på dagtid. Nattkremene mine inneholder derimot ingredienser som gjenoppretter og nærer huden dypt.

LES OGSÅ: Slik forebygger du pigmentflekker i ansiktet

I tillegg bør du tilpasse nattkremen etter hudtype og behov. Det finnes for eksempel egne nattkremer for aldrende hud. Vendela Diamonds Miracle Night er et godt eksempel på en effektiv nattkrem for moden hud. Den inneholder ingredienser som bekjemper rynker og fine linjer. 

Ansiktskremen inneholder hyaluronsyre som binder fuktighet i huden, samt andre luksuriøse ingredienser for optimal fornyelse. Huden får dermed rikelig med vitaminer, mineraler og essensielle fettsyrer. Ingrediensene er nøye utvalgt for å bistå de naturlige prosessene. Resultatet er en effektiv nattkrem mot rynker, poser under øynene, slapp hud og andre aldringstegn.

4. Huden trenger fetere kremer om natten

Begynn gjerne hudpleierutinen tidlig på kvelden for å gi produktene bedre tid til å virke. Kvelden er dessuten perfekt for å smøre på fetere krem eller et tykkere lag enn det du ville ha gjort på dagtid. Huden blir ofte fortere dehydrert mens du sover, uansett hudtype.

Tørr hud har utrolig godt av en ekstra fuktighetsboost fra en god nattkrem. Vendela SilverNight er en perfekt nattkrem for tørr og sensitiv hud. Den inneholder mikroskopiske dråper med fukt og næring som gradvis frigjøres i løpet av natten. Det betyr at huden får konstant pleie mens du sover. Jeg elsker følelsen av å våkne med hydrert og velpleid hud!

Nattkremen er full av naturlige planteekstrakter og luksuriøse ingredienser som gir deg fløyelsmyk hud. Jojobaolje, avokadoolje, mandelolje og rosenolje er gode eksempler på gunstige hudoljer som du finner i SilverNight. Ansiktskremen har en lett og deilig duft av roser som virker beroligende på både huden og sjelen.

Vendela Kirsebom nattpleie

5. Huden slapper av mens du sover

Mengden med stresshormonet kortisol blir i tillegg redusert mens du sover. Det gjør det enklere å forebygge hudskader. Natten er derfor den perfekte tiden for å gi huden ekstra pleie og næring. Det gjelder spesielt deg som har tørr og sensitiv hud, selv om alle hudtyper har behov for litt ekstra kjærlighet fra tid til annen.

Har du en periode hvor huden føles livløs, tørr og gusten? I så fall anbefaler jeg at du sover med en egnet ansiktsmaske over natten. Vendela Hydration Mask er perfekt til dette. Du smører den ganske enkelt inn i ren og tørr hud. La den få virke over natten. Jeg pleier selv å sove med den ganske hyppig – særlig om vinteren når huden trenger mer pleie.

Du kan godt bruke hudoljer og serum om natten også. Bruk dem etter at du har renset huden, men før du tar på deg nattkrem. Vendela Caring Oil er et næringsrikt oljeserum med mineraler, vitaminer og antioksidanter. Dersom du har normal hud eller kombinert hud, kan du ta på noen dråper kun på de stedene hvor du trenger litt ekstra fukt.

Det var mine fem gode grunner til hvorfor du bør bruke nattkrem. Nå vil jeg gjerne høre fra deg. Har du en nattkrem som du elsker?

Klem fra Vendela!

3 kommentarer på “5 gode grunner til hvorfor du bør bruke nattkrem

 1. Jeg skjønner jeg har vært for gjerrig med kremene, og jeg har sløyfet nattkremen. Men jeg har ofte tatt på den oljen, den liker jeg godt. Men den grønne krukken, Instant Glow, er jeg glad i. I en mail for en stund siden, da jeg bad deg stoppe dagkremen og oljen, så var det fordi jeg har en stor og en liten ubrukt krukke med dagkrem. Du sendte oljen samtidig, så derfor ba jeg om Instant Glow, den er ikke kommet.
  Hjelp ! Til daglig – skal man ha både serum, dagkrem, Instant Glow, og på toppen av det solkrem ? Du får ha meg unnskyldt for å være så uvitende, men dette du skriver – jeg klarer ikke å forstå hva vi bruker til hver dag når det er så mange produkter. Jeg er en gammel dame blitt, 85 år, og dessverre, jeg har fått så mange rynker, det er grusomt, noen damer med pene ansikter, kler noen rynker fordi de er så pent skapt, men jeg er jo ikke det, jeg kler simpelthen ikke rynker . Hva gjør jeg ?

  1. Så hyggelig at du liker mine produkter, Kari! Jeg forstår at det ikke er like enkelt å vite hvilke produkter man skal bruke når, så jeg skal prøve å hjelpe deg. For meg er kveldsrutinen alltid viktigst, det er da jeg er flinkest til å bruke flest produkter fordi det er om natten huden vår jobber best. Om kvelden bruker jeg først oljeserumet Caring Oil på og en god nattkrem over. Diamonds Miracle Night jobber godt mot aldringstegn som linjer og rynker i tillegg gir den huden godt med næring og fuktighet. På dagtid kan du også bruke oljeserumet dersom du føler huden har behov for ekstra næring, gjerne under din Instant Glow dagkrem. Når solen titter frem bruker jeg alltid solkrem som siste steg av min hudpleierutine på dagen, og skal du ligge ute å sole deg er det viktig å smøre deg ca. annen hver time for optimal beskyttelse.

   Kort oppsummert:
   Dagpleie: oljeserum (kan sløyfes), dagkrem Instant Glow og solkrem
   Nattpleie: oljeserum og deretter nattkrem (f.eks. Diamonds Miracle Night)

   Håper dette er til hjelp! 🙂

   1. Torhild,jeg har hele serien,kjøpte for tredje gang nå.Har den black daimint som nattkrem💞💞Er kjempe fornøyd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.