Les dette før du bruker øyekrem igjen

Vendelas beste tips for bruk av øyekrem

Hvordan bør du bruke øyekrem og er det egentlig nødvendig? Det er mange som lurer på dette. Jeg mener helt klart at øyekrem er uunnværlig for å motvirke rynker og mørke ringer under øynene. Ansiktet mitt både føles og ser mer fresh ut når jeg er nøye med ansiktspleie. Les videre for å få mine beste tips til hvordan du bruker øyekrem riktig – det er nemlig helt avgjørende at du velger rett type.

Hvorfor bruke øyekrem – er det egentlig nødvendig?

Svaret mitt er et stort ja om du spør meg! Huden rundt øynene er nemlig så tynn og sart. Det betyr at vanlige fuktighetskremer for ansikt og kropp kan forårsake irritasjoner. Samtidig er huden såpass tynn og utsatt for ansiktsmimikk at rynker dukker fortere opp her enn i resten av ansiktet.

Gode hudpleierutiner som å bruke en egnet øyekrem er viktig for å utsette rynkedannelse. En god øyekrem kan også glatte ut fine linjer og rynker som allerede har dukket opp. Huden rundt øynene har helt andre behov enn huden ellers i ansiktet og på kroppen.

Enkelte eksperter mener at du til og med kan få poser under øynene ved å bruke vanlig dagkrem på dette området! En god øyekrem kan dermed forhindre at poser dukker opp, samt motvirke mørke ringer og trøtte øyner om skaden allerede er skjedd. Dersom jeg føler meg trøtt i blikket om morgenen, kvikner jeg alltid til når jeg har tatt på meg en god øyekrem.

Vendela ser seg i speilet

Når bør man begynne å bruke øyekrem?

Jeg anbefaler at du begynner å bruke øyekrem forebyggende i ung alder – du trenger ikke å vente til huden må repareres. Mange øyekremer kan utsette aldringstegn. Samtidig får huden all den fukt og næring som den trenger, uansett alder. Det er ingen grunn til å vente. Det skal allikevel sies at det ikke finnes fasitsvar som gjelder for alle. Tommelfingerregelen sier du bør begynne når du er rundt 30 år.

Enkelte eksperter mener imidlertid at du bør begynne med øyekrem samtidig med dagkrem. Du kan godt begynne med øyekrem tidlig om du sliter med tørr hud eller elsker å sole deg. I så fall bør du også huske å bruke en god ansiktssolkrem. Det viktigste du kan gjøre for å forebygge rynker rundt øynene er å beskytte deg mot skadelige UV-stråler.

Hvordan påføre øyekrem

Du påfører øyekrem på ren hud for å få best effekt. Begynn derfor med å bruke en god ansiktsrens for å fjerne forurensninger og gamle rester etter sminke. Selv elsker jeg å bruke SilverCleanser med babassuolje! Du kan lese mer om hvorfor babassuolje er så fantastisk her.

Nå som huden er ren, er du klar til å påføre en god øyekrem. Påfør en liten mengde over og under øyet. Cirka størrelsen på en liten ert er nok. Unngå å få krem på øyelokket. Huden kommer uansett til å trekke til seg alt den trenger av næring og fuktighet. Øynene kommer fort til å bli begynne å svi hvis du kommer for tett på.

LES OGSÅ: Derfor bør du tilføre niacinamid i din hudpleierutine

Deretter pleier jeg å klappe øyekremen forsiktig inn med et lett trykk. Bruk god tid og tenk på hudpleierutinen din som et fint ritual for å skjemme deg bort i hverdagen. Husk at huden her er veldig sart og ømfintlig. Dersom du gnikker inn kremen i full fart, kan du gjøre skade på huden. Og det er jo det siste vi vil 😊

Hvordan velge en god øyekrem

Du er nødt til å velge en god øyekrem som er tilpasset dine behov for å få best effekt av den. Hvis noen spør meg om de virkelig må bruke øyekrem, så er jeg nesten fristet til å si – ja, så lenge du velger riktig øyekrem og produkter av høy kvalitet!

For eksempel, du kan bli skuffet om du vil bli kvitt mørke ringer og ikke velger en øyekrem for nettopp dette. På samme måte må du velge en øyekrem som bekjemper fine linjer som allerede har dukket opp, dersom du ønsker å stramme opp huden rundt øynene. Dersom du ikke har noen spesifikke ønsker, bør du velge en øyekrem med balanserte egenskaper.

Generelt sett, så bør en god øyekrem med balanserte egenskaper kunne motvirke hevelser og mørke ringer. Kremen må også tilføre huden nok fuktighet. Ingrediensene bør være naturlige og fulle av næring. Ikke minst, så kjennetegnes de beste øyekremene av at de inneholder ingredienser som motvirker og forebygger aldringstegn.

Vendelas beste tips for bruk av øyekrem

Mine beste øyekremer mot rynker og mørke ringer

Jeg tilbyr to øyekremer med velbalanserte egenskaper, slik at de aller fleste skal kunne velge seg et produkt som gir ønsket effekt. Mange lurer på hva som er forskjellen mellom dem. Kort fortalt, så er Vendela Diamonds Miracle Eye en nattøyekrem med rik konsistens og mer næring. Vendela SilverEye en lettere dagøyekrem som passer for de fleste hudtyper.

Begge øyekremene mine er eksklusive og effektive mot mørke ringer, hevelser, rynker og slapp hud. Formlene er svært avanserte og består av nøye utvalgte produkter med anti-aging egenskaper.

Diamonds Miracle Eye er som nevnt en eksklusiv nattøyekrem med en deilig, fyldig konsistens. Øyekremen inneholder over 20 naturlige ingredienser som motvirker trette øyner. La den virke over natten for å våkne med hydrert og velpleid hud som er klar for en ny dag. Bare se på disse planteekstraktene og virkestoffene:

 • Øyentrøst med helbredende og betennelsesdempende egenskaper
 • Immortelle med cellefornyende og anti-inflammatoriske egenskaper
 • Sheasmør for å tilføre huden masse fukt og næring

Vendela SilverEye er en eksklusiv og naturlig øyekrem med velbalanserte egenskaper. Kremen passer dermed for de aller fleste, særlig for deg som vil ha det beste som naturen har å by på. Den inneholder nemlig naturlige planteekstrakter og ingredienser som gjør huden glad:

 • Mandelolje med E-vitaminer og fettsyrer for ømfintlig hud
 • Steinnype som beskytter sart hud og gjenoppretter hudens naturlig barriere
 • Olje fra grønn te som strammer opp huden og blekner aldersflekker

Fortell meg, passer du på å bruke øyekrem hver dag? Hvilke av disse to øyekremene har du lyst til å prøve? 😊

Klem fra Vendela

11 kommentarer på “Les dette før du bruker øyekrem igjen

 1. Min andre øyenkrempumpe får eg ikke ut kremen. Hva kan jeg gjøre? Pymper å pumper men ingen krem kommer ut?

 2. nei men har veldig lyst til å prøve diamons mirakel eye . det virker vel best om natten . vennlig hilsen mia

  1. Hei Mia. Du bør absolutt prøve Miracle Eye på natten, om du vil ha en prøve først kan du bestille det her: https://vendela.com/miracle-night-eye/ 🙂

 3. Meget bra prudukter

 4. Hei.
  Har kjøpt Miracle eye krem fra deg ,men pumpefungsjon virker ikke.
  Mvh Brit

 5. Skal en bruke solkrem på øyelokket når en soler seg?Men ikke vanlig kem?

  1. Hei Marit! Takk for spørsmål! Ja, det er viktig å smøre øyelokkene også. Mange glemmer dette til tross for at vi der har veldig tynn hud og blir lett brent. I tillegg til solkrem med høy faktor anbefaler jeg å bruke solbriller med UV-beskyttelse når du er i solen. Dag-/nattkrem skal ikke benyttes på øyelokk. Øyekrem har mindre molekyler og lettere konsistens enn en dagkrem og er derfor mer egnet for den ømfintlige huden i dette området.

 6. Jeg er en dame på 71 år som allerede har fått mørke ringer og pose under det ene øyet. Jeg ser sliten ut, noe som jeg også er etter mye smerter. Men håper jeg kan gjøre noe, og hva slags krem bør jeg bruke. Har dagkrem fra deg. Er ellers ung til sinn🤭

  Mvh Borgny Iversen

  1. Hei Borgny! Takk for spørsmål! Jeg vil anbefale deg å bruke Miracle Eye om natten og SilverEye på dagtid (som er litt lettere). Men dersom du ønsker å starte med kun én er det Miracle Eye som er best for å motvirke poser, mørke ringer samt aldringstegn. Påfør kun en liten ert og klapp rundt øynene. (Ps: skal ikke påføres helt inntil øyet.)
   Ellers har jeg noen andre fine tips du kan prøve i tillegg:
   -Drikk mye vann og unngå for mye salt i maten.
   -Putt 2 skjeer i fryseren slik at de blir ordentlig kalde, massér under øynene eller hold over lukkede øyne i 5-10 min.
   -Start morgenen med å holde 2 kalde og våte bumullspad over øynene.
   -God søvn er alfa omega.
   Håper dette er til hjelp! Klem fra Vendela

   1. Hmmmm…..
    “Putt to skjeder i fryseren” 😉

    1. Hehe – en liten skriveleif der!🙈

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.