Beste oljeserum for skadet sommerhud

Beste oljeserum for skadet sommerhud

Flere som synes at det er deilig med litt rutiner igjen etter en lang og flott sommer? En viktig del av mine høstrutiner er å reparere huden etter sol og sommer. Her skal du få mitt beste tips for å redde skadet sommerhud, nemlig å bruke oljeserum som er proppfull av næring og pleie.

Men før jeg avslører oljeserumet du bare må ha for å reparere sommerhuden, er det viktig å forstå hvorfor du bør bruke den.

Hud + sol = økt antall frie radikaler

Solen kan både gjøre underverker for huden vår, samt forårsake store problemer. Hvem elsker vel ikke den flotte, friske gløden i huden som solen fører med seg? Det gjør i alle fall jeg! Jeg er derimot mindre glad i at solen tørker ut huden og kan gi ujevn hudtone. Ikke minst, så kan UV-stråler øke antall frie radikaler.

Frie radikaler har en negativ innvirkning på celler og vev i huden. Huden blir mindre elastisk og mister fasthet. Det gjør at flere rynker og fine linjer dukker opp. Du kan også få ujevn hudtone. De gode nyhetene er at antioksidanter kan bekjempe de frie radikalene og dermed sakke ned aldringsprosessen.

Det er derfor utrolig viktig å reparere huden etter sol og UV-stråler ved å bruke hudprodukter med antioksidanter. Hudproduktene dine bør i tillegg inneholde masse næring og pleie som hjelper med å reparere nedbrytningen som har funnet sted i løpet av sommeren.

SE OGSÅ: Les dette før du bruker øyekrem igjen

Fort gjort å slurve med hudpleierutiner

Det kan være fort gjort å slurve med hudpleierutiner når hverdagen stopper opp. Det kan være spesielt krevende å holde på rutinene når du er på reisefot i tillegg! Manglende hudpleierutiner over sommeren gjør at du kanskje må hente deg inn igjen om høsten, særlig om huden har vært eksponert for mye sol.

Jeg synes det er deilig å ta meg tid til å reparere huden og klargjøre den før høsten etter ferien. Jeg tilfører huden masse næring og fuktighet, fjerner døde hudceller og behandler pigmentflekker som kanskje kan ha dukket opp.

Hvis du ikke har lyst på en spasalong eller til en hudpleier for å reparere huden etter sol og sommer, så kan du lage din egen hjemmespa med gode hudprodukter, stearinlys og rolig musikk hjemme i egen stue. Lag deg en avslappende kopp te eller ta deg et lite glass vin for å gjøre spaopplevelsen komplett.

Sol kan føre til tørr hud og ujevn hudtone

Solen gjør at huden produserer mer melanin. Det er melanin som gjør at du får en flott brunfarge. Det økte pigmentnivået fører imidlertid til at det øverste hudlaget blir tykkere. En konsekvens av dette er at huden ikke klarer å gi slipp på døde hudceller like godt som ellers. Hudfargen kan dermed bli ujevn, samtidig som huden blir tørr og grov.

Sol og varme fører dessuten til at vannet i huden fordamper. Mindre vann betyr dessverre mindre elastisitet og fylde. Du kan reparere hudbarrieren igjen ved å bruke produkter med masse fuktighet og oljer. Hudoljer legger seg som en beskyttende hinne over huden, samtidig som fuktigheten trenger dypt inn i hudlagene.

Huden har et annet behov om høsten

Huden har et helt annet behov når høsten kommer. For eksempel, huden utsettes for økte temperaturforskjeller. Kanskje er det godt og varmt inne, mens det er kaldt og surt ute. Økt kulde kan dessuten tappe huden for fuktighet. Dersom huden allerede er svekket etter sommeren, kan det føre til problemer.

Jeg passer derfor på at jeg bruker produkter som ikke bare reparerer huden etter sommeren, men som også gir huden ekstra beskyttelse mot høstens påkjenninger. Jeg har hintet mye til riktig valg av produkter gjennom artikkelen. Nå er det endelig på tide å avsløre det beste oljeserumet for sommerhud som jeg snakket om innledningsvis – nemlig Caring Oil.

Vendela Caring Oil - beste oljeserum

Det beste oljeserumet for sommerhud

Caring Oil inneholder næringsstoffer som bekjemper frie radikaler, bidrar til jevn hudtone og tilfører masse fuktighet Den gir også svært god beskyttelse mot alle de påkjenningene som huden utsettes for om høst og vinter. Jeg passer alltid på å bruke dette oljeserumet om høsten!

Hvorfor synes jeg at Caring Oil er det beste oljeserumet for skader sommerhud? Jo, her kan dere se:

  • Jojobaolje med kraftige antioksidanter og vitaminer
  • Avokadoolje som er fantastisk for tørr hud med fettsyrer og vitaminer
  • Druekjerneolje som bekjemper frie radikaler
  • Arganolje med næring som trenger inn i de dypeste hudlagene
  • Roseolje som lindrer og heler skadet hud
  • … og andre gode hudoljer!

Mange av hudoljene er som sagt rike på vitaminer, deriblant vitamin A og E. Vitamin E er en kraftig antioksidant som bekjemper frie radikaler fra UV-stråler. Vitamin A kan derimot dempe ujevn hudtone og pigmentering. Med andre ord, oljeserumet inneholder du trenger for å reparere sommerhuden.

Bestill Vendela Caring Oil alene her eller som en del av et komplett sett for ansiktspleie her.

Da håper jeg at du går høsten i møte med frisk og velpleid hud! Stor klem fra Vendela 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.