3 enkle tips til hvordan bruke ansiktsmasker for å bli kvitt tørr hud

Vendela med ansiktsmaske

Alle kan oppleve tørr hud i perioder. Høst og vinter kan være spesielt krevende, selv for deg med normal eller kombinert hud til vanlig. Huden kommer fort i ubalanse med varmt, tørt inneklima og kulde utendørs. Det kan igjen føre til gusten og tørr hud. Jeg sverger alltid til ansiktsmasker for å få en real fuktighetsboost.

Her får du 3 enkle tips til hvordan du bruker ansiktsmasker for å bli kvitt tørr hud.

Hvordan bruke ansiktsmaske

Visste du at ansiktsmasker også kan brukes på tørre hender og føtter? Før jeg forklarer hvordan, så vil jeg gi dere noen tips til hvordan bruke ansiktsmasker for best resultat. Det gjelder for både ansiktet og ellers på kroppen. 

Huden må nemlig «preppes» ved at du fjerner død hud. Ellers kan det hende at all fuktigheten og næringen ikke trenger dypt nok inn i hudlagene:

  • Begynn med peeling: Bruk kroppsskrubb eller ansiktsskrubb
  • Påfør ansiktsmasken og vent ca. 10-15 minutter
  • Skyll av med lunkent vann
  • Smør deg inn med ansiktskrem eller body lotion

Tilpass trinnene etter hvor på kroppen du skal bruke ansiktsmasken. Hvis du ikke har en egen skrubb som passer for hender eller føtter, kan du lage selv ved å blande olivenolje med sukker eller grovt salt. Du bør imidlertid være forsiktig med den sensitive huden i ansiktet. Jeg anbefaler deg å bruke ansiktsskrubb som er tilpasset din hudtype. 

Du bør også velge en ansiktsmaske som passer for din hudtype. Det finnes for eksempel ansiktsmasker for normal hud, fet hud, sensitiv eller tørr hud. Jeg foretrekker selv å bruke Hydration Mask – det er den perfekte ansiktsmasken for både moden og tørr hud. Masken passer også bra til deg med normal eller kombinert hud.

1. Bruk ansiktsmaske for å få myke, velpleide føtter

Sliter du med tørr hud på føttene og hæler som sprekker, særlig om høst og vinter? Det er så vondt og plagsomt. Jeg elsker å skjemme meg selv bort med fotpleie. Ikke bare blir føttene supermyke og fine, men det er også en fin måte å slappe av og senke skuldrene. Hydration Mask er helt perfekt for å gi føttene masse fuktighet.

Jeg anbefaler å bruke god tid på å smøre inn ansiktsmasken for å få en liten fotmassasje samtidig. Tre over et par plastposer mens masken virker for å unngå gris. Hvis du har hard og død hud på hælene, bør du bruke fotfil etter at du har skylt vekk masken. Avslutt med en skikkelig fet og god krem.

2. Få velpleide hender med ansiktsmaske

Jeg bruker ofte Hydration Mask på hendene mine, særlig om høst og vinter. Jeg lar ansiktsmasken virke på hendene i ca. 10-15 minutter før jeg skyller av. Bruk gjerne plastposer eller plasthansker over hendene mens ansiktsmasken virker. Deretter smører jeg neglebåndene inn med hudolje før jeg avslutter med håndkrem. Hvis du vil ha flere tips for tørre hender, kan du lese mer her: Slik sier du farvel til tørre hender for alltid.

3. Skap hverdagsluksus deilig ansiktspleie

Du kan enkelt skape litt ekstra glede og luksus i hverdagen med ansiktsmasker. Det hender at jeg bruker ansiktsmaske mens jeg sitter og jobber foran PC-en, for eksempel. Du trenger ikke å vente til du har en ledig kveld og masse tid. Ansiktsmasker bør brukes 1-2 dager i uken, og det er ikke alltid at tiden strekker helt til. Selv kjedelige oppgaver kan bli gøyale når jeg kombinerer dem med egenpleie, synes jeg.

Når jeg har god tid, så elsker jeg å bruke ansiktsmasker mens jeg synker ned i badekaret. Jeg tilfører noen dråper Shower Oil i vannet for å få ekstra fuktighet. Et par agurkskiver er perfekt for å gi litt næring og pleie til det sensitive området rundt øynene. Så er det bare å nyte det varme vannet mens ansiktsmasken gjør sitt for sunn, glødende hud.

Har du prøvd å bruke ansiktsmaske på hender og føtter før? Hva synes du? Klem fra Vendela 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.