Hvor ofte vasker du sminkekoster?

Vendela makeup koster

Jeg har fått masse spørsmål om hvordan man vasker sminkekoster etter at jeg lanserte den nye makeupkolleksjonen min og børstene mine. Rene og gode koster er kjempeviktig for at sminken skal sitte fint, og de kan gjøre påføringen så mye enklere. Ikke minst, så er rene sminkekoster et must for god hygiene.

I dagens bloggsak svarer jeg derfor på de mest hyppig stilte spørsmålene rundt makeupbørster – slik at du kan få skinnende rene makeupkoster som varer lenge.

Hvorfor er det viktig å vaske makeup børster?

Du kan bruke sminkekostene dine i mange år, så sant du tar godt vare på dem og velger produkter av høy kvalitet. Makeupbørstene mine røyter ikke og føles supermyk mot huden, men de må likevel få litt regelmessig kjærlighet for å holde seg fine. 

Sminken legger seg dessuten mye bedre hvis du vasker sminkekostene dine ofte. Jeg synes også at selve børstene blir utrolig mye lettere å jobbe med når de er rene. Skitne sminkekoster kan nemlig føre til at den nye sminken blander seg med gamle sminkerester.

Hygiene er også en viktig grunn til å vaske kostene dine ofte. Avfallsstoffer fra huden og mikrober som for eksempel sopp og bakterier blander seg sammen og kan sette seg i børstene. Ikke bare kan makeupen bli vanskelig å legge. Porene dine kan også bli tette, noe som kan føre til svarte prikker og kviser.

Alt dette kan du unngå ved å ta en kjapp vask.

Hvor ofte vasker man koster?

Jeg anbefaler å vaske sminkekoster minst én gang i måneden, gjerne oftere enn det også. Du kan med fordel vaske sminkekoster ukentlig hvis du har hudproblemer som f.eks. urenheter. Koster som brukes daglig eller til flytende sminke må vaskes hyppigere enn f.eks. en øyenskyggekost.

Hvordan vasker man sminkekoster?

Du vasker enkelt vekk talg og bakterier fra makeup børstene dine ved å bruke litt sjampo.
Jeg liker også å gi dem en hårkur en gang i ny og ne. Du bør bruke en mild og pleiende sjampo for å ikke tørke ut bustene, for eksempel Cleansing Shampoo. Den er nemlig full av deilig fuktighet og næring som både håret ditt og børstene dine blir glade for.

Slik vasker du sminkekostene dine:

Bruk litt sjampo, ca. størrelsen av en ert holder
Sjampoen påføres midt i håndflaten din
Skyll makeupbørsten i lunkent vann
Masser børsten inn i sjampoen ved å stryke frem og tilbake i håndflaten
Skyll av med masse vann til all sjampoen er vekke

Deretter presser du forsiktig av overflødig vann. Du må la kostene tørke ordentlig før du tar dem i bruk igjen. Jeg liker å vaske dem om kvelden og legge dem til tørk på et håndkle over natten. Da er de klare neste morgen. Bare pass på at busten peker nedover for at vannet ikke skal trekke ned i selve skaftet.

Kan man bruke zalo til å vaske makeupkoster?

Zalo løser opp vanskelige sminkerester fra flytende makeup. Oppvaskmidler kan derfor være et supert alternativ når du trenger sterkere krutt enn sjampo. For eksempel, jeg pleier å vaske foundation brush med zalo. Dette er en sminkekost som jeg bruker til BB cream, mineralpudder og flytende foundation. Denne typen sminke kan nemlig sette seg litt ekstra i børsten.

Du må derimot ikke bruke zalo og andre oppvaskmidler på naturhårkoster – det ødelegger dem. Naturhår må behandles svært varsomt for at de skal holde seg fine. Alle mine makeupbørster er syntetiske og tåler zalo. Du kan derfor føle deg trygg på at du får vasket kostene grundig og at de varer lenge  – uten at det forringer kvaliteten på noen som helst måte.

Hvordan oppbevarer man makeup koster?

Det er superviktig å oppbevare sminkekostene dine riktig for å ha glede av dem over lang tid. Jeg kan ikke understreke nok at du ikke bør lar dem slenge løst rundt i makeupbagen din. Du bør bruke en holder eller egen mappe til sminkekoster – eller enkelt og greit putte dem i en stor kopp eller kjøkkenglass.

Hvis du har mulighet til å oppbevare sminke og sminkebørster på soverommet, så anbefaler jeg det. Baderom er ofte fuktige og varme med masse lys. For eksempel, damp fra dusjen kan trekke inn i børstene. Ikke minst, så kan varme og fukt også redusere kvaliteten på sminken. Luften på soverom er som regel litt kjølig og tørr, samtidig som rommet er mørkt store deler av dagen.

Jeg håper dette var til hjelp for deg. Hvis du har flere spørsmål om hvordan du vasker sminkekoster, så hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet.

Klem fra Vendela 🙂

1 kommentar på “Hvor ofte vasker du sminkekoster?

  1. Takk for viktig informasjon❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.