Slik tar du vare på huden i den sterke påskesolen

Jeg gleder meg masse til å kose meg med Petter i påsken. Nå banker vårsolen på døren, og vi skal nyte påskesolen til det fulle. Den skarpe solen kan imidlertid komme som et lite sjokk på huden etter vinteren – særlig hvis dagene tilbringes på ski eller båttur.

Vi har nemlig ikke like mye pigment i huden på denne tiden av året, samtidig som vårsolen er ganske sterk. Du blir med andre ord fortere solbrent. I tillegg reflekteres sollyset av snø og sjø. Du blir dermed truffet av strålene to ganger – først fra solen og deretter fra snøen eller sjøen.

Påskesolen kan dermed være en hard belastning for huden din. Solstrålene kan lett trenge gjennom snøbyger og skyer, slik at du blir solbrent selv om det ikke er sol ute. Ikke minst, så er ozonlaget tynnere rundt påsketider her i Norden. Ozonlaget fungerer som et slags solfilter. Mindre ozonlag betyr dermed mer UV-stråling og større risiko for å bli solbrent.

Det er derfor utrolig viktig for meg å ta godt vare på huden i skarpe vårsolen. Jeg vil jo gjerne få glødende, fresh vårhud – og ikke rød og flassende hud! Heldigvis har jeg lært meg noen enkle triks opp gjennom årene for å bli brun, ikke solbrent. 

Nå vil jeg gjerne dele dem med deg, slik at du kan trygt nyte påskesolen 🐣🌞

Bruk solkrem til ansikt for å bli brun, ikke solbrent

Det er viktig å smøre deg inn med en god solkrem når du skal ut i påskesolen – ellers er det fort gjort å bli solbrent. Pass på at du smører deg ekstra godt på utsatte steder som nesen, ørene og leppene. Ha gjerne en leppepomade med solfaktor med deg i lommen eller vesken, i tillegg til solkrem.

Vendela Sun Care Face er en solkrem til ansikt som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. UVB-stråler forårsaker solbrenthet, mens UVA-stråler kan forårsake hudkreft, aldring, soleksem og andre hudplager. Du kan likevel bli brun og få en fin glød, selv om du smører deg godt. Det er en myte at du ikke blir brun hvis du bruker solkrem.

Jeg smører meg alltid med Sun Care Face om morgenen som del av hudpleierutinen min om sommerhalvåret. Den skal på etter at du har brukt dagkrem, men før du sminker deg. I tillegg smører jeg meg regelmessig med ansiktssolkrem i løpet av dagen hvis jeg er mye utendørs – for eksempel nå i påskeferien.

Det som er så fint med denne solkremen er at den inneholder fuktighetsgivende ingredienser som huden din garantert blir glad for. Husk at huden er ekstra utsatt for tørrhet når du er mye utendørs. Duften er mild og fin, takket være hypnoallergen parfyme. Ikke minst, så danner ansiktssolkremen flere beskyttende lag over huden din for å forebygge solbrenthet.

Jeg anbefaler at du pakker med en tube solkrem til ansikt i sekken hvis du skal være ute hele dagen, slik at du kan smøre deg ofte.

Ta vare på huden med en god fuktighetskrem

En god fuktighetskrem er nesten like viktig som ansiktssolkrem for å ta vare huden i påskesolen. Solen kan tørke ut huden, noe som igjen kan føre til aldringstegn og tørr hud. Jeg passer alltid på å smøre meg godt både morgen og kveld for å bevare fukt. Jeg smører meg midt på dagen også, dersom huden føles stram og trenger litt ekstra pleie.

Du bør velge en fuktighetskrem som passer for din hudtype. Nye SilverDay+ er super for å tilføre huden masse fuktighet, samt beskytte mot aldringstegn. Den inneholder blant annet hyaluronsyre som binder og bevarer fuktighet i huden. 

Vendela SilverDay+

Hyaluronsyre sørger dermed for at alle de gode, fuktighetsgivende ingrediensene i dagkremen forblir i huden din og gir god beskyttelse. Det kommer godt med når du skal ut og nyte sol og frisk luft – særlig hvis det er en lang skitur, båttur eller fjelltur som står på programmet.

I tillegg inneholder SilverDay+ anti-aging ingrediensen Fucoreverse som passer bra for sensitiv hud. Dersom du skal ha en aktiv påskeferie og være mye utendørs, kan huden reagere på sollys, temperaturendringer, vær og vind. Da passer det bra med ingredienser for følsom hud, selv om du har normal hud til vanlig.

Gjenopprett og reparer huden etter en lang dag i påskesolen

Gode kveldsrutiner er viktig etter en lang dag i solen for å reparere og gjenopprette huden. Jeg bruker alltid ansiktsrens for å fjerne rester av solkrem fra ansiktet – ellers risikerer du å få uren hud. Restene kan også forhindre at fukt og næring fra de andre produktene trekker tilstrekkelig inn i huden. 

Det beste du kan gjøre for å bevare den glødende, solbrune huden er derfor å være nøye med hudpleierutinene.

Serum er flott å bruke etter ansiktsrensen for å tilføre ekstra fuktighet. Jeg synes at Caring Oil er perfekt for tørr hud – jeg sverger til den i perioder hvor huden min trenger ekstra fuktighet. Helt til sist, så påfører jeg øyekrem og fuktighetskrem. Morgenrutinen er nesten helt lik, bare at jeg avslutter med ansiktssolkrem.

Vendela Caring Oil - beste oljeserum

Det er alt som skal til for å få glødende vårhud og bli brun, ikke solbrent. Da er det bare å kose deg masse i påskesolen! Del gjerne hva du skal i kommentarfeltet. Jeg blir alltid like glad for å høre fra deg. 

Klem fra Vendela 💜

1 kommentar på “Slik tar du vare på huden i den sterke påskesolen

  1. Hei! Jeg har samme hudpleie rutiner som deg😊
    Jeg brukt din solkrem for ansiktet, både her hjemme og i Spania, fantastisk god.
    Har nå også blitt eier av solkrem for kroppen, gleder meg til å prøve den ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.