Slik forebygger du pigmentflekker i ansiktet

Slik forebygger du pigmentflekker i ansiktet

Hvor kommer pigmentering fra? Blekner pigmentflekkene av seg selv? Går det an å bli kvitt brune flekker i huden? Hvordan kan du forhindre at du i det hele tatt får disse flekkene? Pigmentering er blitt et veldig vanlig hudproblem som ofte øker etter en lang sommer med mye sol. Siden våren nå banker på døren, ønsker jeg å være i forkant og besvare noen av de viktigste spørsmålene. Her får dere mine beste tips mot pigmentflekker.

Beskytt huden mot solskader så tidlig som mulig

Solbeskyttelse er utvilsomt noe av det viktigste du kan gjøre for å forebygge pigmentflekker i ansikt og ellers på kroppen. Jeg reiste på mange turer til solrike strøk i løpet av modellkarrieren min. Akkurat som mange andre, helte jeg babyolje på kroppen for å bli fortere brun. Det gjaldt særlig den tiden med Sport Illustrated. I ettertid grøsser jeg litt med tanke på solskadene det kan ha medført.

Jeg tror mammaen min reddet huden min som ung, allerede før modellkarrieren. Hun var veldig god på å bruke solkrem. Mamma smurte, smurte og smurte meg enda mer hele tiden, og det er jeg glad for i dag. Nå har jeg veldig stor respekt for solen, og jeg har også satt meg inn i hva solen og UV-stråler gjør med huden. 

Når du er ung så tenker du kanskje ikke like mye på konsekvenser som når du blir litt eldre og har mer erfaring. Alle blir eldre, men det går an å forhindre og forebygge solskader med solkrem og gode hudprodukter.

Skadelige UV-stråler fører til pigmentering

Det ligger mange undersøkelser og nøye forskning bak hudpleieproduktene mine. Pigmentering er noe jeg har tatt på størst alvor, rett og slett fordi det er noe vi alle kan bli utsatt for. Det er ikke bare ansiktet som må beskyttes. Mange glemmer å behandle og beskytte hals, bryst og hender som også er utsatt for brune flekker.

«Pigmentering i huden skyldes produksjon av melanin, et fargepigment, som produseres av melanocytter, det vil si celler som normalt finnes i overhuden hos oss mennesker», forteller lege Lars Haasted som har lang erfaring med behandling av hud. Han føyer til at disse cellene også finnes i hårsekkene og forskjellige organer i kroppen.

Lege Lars Haasted
Lege Lars Haasted

Cellene som produserer melanin er ansvarlig for alle problemer knyttet til hudpigmentering. De er meget sensitive for en rekke faktorer fra innsiden og utsiden av kroppen. Det inkluderer for eksempel sollys og UV-stråling. Hormonelle endringer under svangerskap kan også påvirke melanin.

«Melanin har som funksjon å absorbere skadelige stråler fra solen og dermed beskytte huden. Om huden blir utsatt for sollys øker produksjonen av melanin og fargen på huden skifter», forteller Haasted. Det er derfor svært viktig å bruke solkrem og andre hudpleieprodukter som jevner ut melanin.

Bruk solkrem for å beskytte mot pigmentflekker

Ujevn pigmentering og pigmentflekker er noe mange av oss opplever i løpet av livet. Jeg mener at det er hudpleieprodukter med niacinamid, krem mot pigmentflekker og ikke minst solkrem daglig som er løsningen. Å bruke hatt og solbriller er også en fin måte å minimere sol i ansiktet.

Jeg sverger til min egen solkrem for å beskytte mot solskader som pigmentflekker i ansiktet. Mine vannresistente solkremer fås med faktor 30 og beskytter mot UVA/UVB stråler. Ansiktssolkrem kan godt brukes hver morgen under sminke. Jeg begynner hver morgen med å ta på meg solkrem i ansiktet. Du trenger ekstra beskyttelsen om sommeren, selv om du bruker dagkrem med solfaktor. 

Vendela solkrem for ansikt og kropp

Jeg bruker min vannresistente solkrem Vendela Sun Care Body ellers på kroppen omtrent hver dag. Jeg elsker at solkremen min trekker så lett inn! Den endrer ikke hudfargen, og den dufter deilig på huden. Jeg smører nye lag gjennom hele dagen, enten jeg svømmer, er ute på båten, spiller spill på stranden eller soler meg på brygga.

Behandle pigmentflekker i ansiktet: krem med niacinamid

Superingrediensen niacinamid er mye brukt til hudpleie, takket være fantastiske egenskaper. Niacinamid kan blant annet forebygge og behandle pigmentflekker. Melanin kan klumpe seg sammen i huden og føre til pigmentering. Hudpleieprodukter som kremer med niacinamid sørger for at melanin fordeler seg jevnt, noe som demper både pigmentflekker og kvisearr.

Jeg anbefaler derfor å bruke en god dagkrem med niacinamid for å forebygge pigmentflekker i ansiktet. Jeg merket selv at hudtonen ble så jevn og fin etter at jeg begynte å bruke hudpleieprodukter for å forebygge og behandle pigmentflekker. Du finner to gode produkter i utvalget mitt som inneholder niacinamid: dagkremen Vendela Brilliant Day og nattkremen Vendela Diamonds Miracle Night.

Vendela beskytter huden mot pigmentering

Du kan med fordel kombinere disse to ansiktskremene for maksimal behandling. Brilliant Day inneholder naturlige og luksuriøse ingredienser og planteekstrakter. Selv tørr hud får en vakker glød, samtidig som ansiktet får en ekstra spenst. En deilig roseduft gir en ekstra følelse av velvære.

Diamonds Miracle Night er min mest avanserte nattkrem som pleier og fukter på et dypt nivå. Huden regenereres og heles om natten. Derfor er det viktig å behandle pigmentflekker med en god nattkrem mens vi sover. Nattkremen inneholder også mange andre ingredienser som forebygger og behandler aldringstegn som rynker og fine linjer.

Husker du på å bruke solbeskyttelse hver dag nå som det går mot sommer? Kombiner en god solkrem med kremer som inneholder niacinamid for å nyte solen, uten å bekymre deg!

Klem fra Vendela

4 kommentarer på “Slik forebygger du pigmentflekker i ansiktet

  1. Har lyst og prøve serummet deres,men får ikke til med rabatt koden på kr.200

    1. Prøve pigment kremen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.