8 steg til sunn vinterhud

Vendela produktfamilie

Huden får gjennomgå når gradestokken synker, og kulde og vinterklima tar på. Spesielt om du har en sensitiv hud merker du at huden blir ekstra tørr, rød og flassete. Tar du ikke tak i dette med en gang, vil den bare bli enda verre og mer irritert.

Det er mye du kan gjøre for å beskytte huden mot kulde, men også når det gjelder fenomenet tørr vinterhud er det spesielt viktig at du kombinerer utvendig og innvendig pleie.

1 – Beskytt huden utenfra

Beskytt huden din med kremer som er tilpasset årstiden. Husk også å påføre kremene en god stund før du går ut, så den rekker å trekke seg skikkelig inn.

På dager med minusgrader bytter du ut fuktighetskremer som inneholder vann med fetere kremer, gjerne med produkter som er spesielt beregnet mot kulde. Det gjør at du slipper frostskader og ytterligere irritasjoner. Bruk også såpefrie renseprodukter, og unngå renseprodukter og kremer som inneholder alkohol.

2 – Beskytt huden innenfra

Fukt og smidighet innenfra oppnår du ved å drikke mye vann, og ved å ta planteoljer, blant annet tetreolje og linfrøolje, som du får kjøpt i helsekostbutikker. Antioksidanter er også bra for den tørre vinterhuden, og styrker huden innenfra.

3 – Ta en mild peeling

Enzymene på hudens overflate påvirkes av det kalde, tørreklimaet om vinteren. Den naturlige prosessen med å kvitte seg med døde hudceller går tregere, og det betyr at det bygger seg opp flere døde hudceller på hudens overflate enn normalt. Huden føles stram, og den blir mer sensitiv når prosessen går tregere. For at den skal fungere mer normalt, er det viktig å ta en peeling. Men husk at huden er skjørere enn ellers i året, så gjør det varsomt.

4 – Dekk til vinterblekhet og ujevnheter

Alle blir bleke vinterstid, og røde flekker, ujevnheter og mørke ringer under øynene blir mer fremtredende. Tiden er inne for å bruke foundation og concealer. Da slår du også to fluer i ett smekk: Du skjuler ujevnhetene samtidig som du beskytter huden.

5 – Skjul røde flekker

Tørr og kald luft trekker ut fuktighet av huden, og det kan gjøre huden rød. Det finnes ulike produkter som kan dempe fenomenet. Blant annet finnes serumer som er spesielt beregnet på dette.

Forsøk med Instant Care Serum, serumet har en umiddelbar og langtidsvirkende effekt mot rød og irritert hud.

6 – Kjøp sminke i lekre vinterfarger

Ta en titt på fargene du bruker når du sminker deg. Fargene du bruker om vinteren bør være annerledes enn dem du bruker på sommergyllen hud. Prøv en kremaktig rouge hvis du vil gi huden en sunnere glød. Unngå lyse pastellfarger eller gullsjatteringer midt på vinteren, og bruk heller nyanser av fersken og sandfarger. Blålige rosatoner i kinnene og på leppene er også flott til vinterhuden.

7 – Tilpass produkter etter hudtypen din

Har du tørr hud, kan det hjelpe å bruke en legende krem under fuktighetskremen. Er huden sensitiv, hjelper det med et ekstra lag av beskyttelse, eksempelvis serum som du legger under fuktighetskremen. Har du fet hud, kan det lønne seg å endre renserutinene og kanskje bytte til en krem som passer for blandingshud. Har du blandingshud, kan det være et godt tips å bruke peeling for at huden skal komme i balanse.

8 – Ta en ansiktsbehandling

Ansiktsbehandling mot tørr hud kan være vel verdt å investere i. Massasje og gode produkter som inneholder nærende stoffer kan gjøre huden atskillig bedre. Dessuten er det deilig og godt.

PS: Bruk litt hvit eller lys skygge i øyenkroken på hvert øye. Det får røde øyne til å virke hvitere. Du kan også bruke litt highlights rundt øyenpartiet for å lysne området, og litt ekstra maskara trkker oppmerksomheten vekk fra de mørke ringene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.