Alt du bør vite om serum: Slik får du ungdommelig, glødende hud

Vendela forklarer alt du bør vite om serum

Jeg oppdaget for alvor gleden med serum i vinter. Gusten, blek og tørr hud ble nydelig og glødende med bare noen få dråper hver morgen før dagkrem. Det er allikevel superviktig å fortsette med god ansiktspleie nå som sommeren – særlig hvis du er mye ute og nyter solen. Derfor hadde jeg så lyst til å fortelle dere alt dere må vite om serum og hvorfor det er så bra for huden.

Hva er serum og oljer?

Serum har en svært høy konsentrasjon av aktive ingredienser og virkestoffer som er snadder for huden. Effekten blir derfor veldig intensiv og gir flotte resultater. Hudoljer fungerer litt på samme måter. Oljer kan inneholder masse god næring til huden, samtidig som små doser om gangen er best. Jeg anbefaler både olje og serum som basisprodukt i hudpleierutinen din.

Ansiktsserum kan være basert på både oljer og vann, samt en blanding av begge deler. Serumet er utviklet for å trekke raskt inn i huden og tilføre næring på et dypt nivå. Mange serum er utviklet for spesielle hudtilstander. Serum er også perfekt for deg med kombinert hud. Du tar simpelthen noen dråper på tørre partier. Dermed får du fukt og næring akkurat på de partiene som trenger det mest.

Hva er best: serum eller olje?

Hudoljer består vanligvis av mange fuktighetsgivende og pleiende ingredienser. Hvis du ønsker ekstra fuktighet, er hudoljer et godt valg. Et ansiktsserum kan imidlertid bestå av flere aktive ingredienser og kan være mer konsentrert. Serum er derfor perfekt for moden hud og for å bekjempe spesifikke hudproblemer som fine linjer og rynker. Hudens immunforsvar blir sterkere, samtidig som serumet kan ha en veldig god anti-aging effekt.

Det ene hudproduktet utelukker derimot ikke det andre. Jeg liker for eksempel å bruke et godt oljeserum om vinteren når huden blir ekstra tørr. Det går helt fint å veksle etter behov og årstid. Det viktigste er at huden får dyp næring og pleie, samtidig som produktene passer for din hudtype. Du kan også bruke både hudoljer og serum sammen, dersom du har behov for ekstra næring og fukt. Da får du det beste av begge verdener.

Se også: Et oljeserum som lindrer tørr vinterhud

Hvordan bruke ansiktsserum

Ansiktsserum er en fast del av morgen- og kveldsrutinene mine. Jeg begynner alltid med å vaske huden godt, selv om morgenen. Det kan samle seg opp talg, rester etter stylingprodukter og annet smuss på putetrekket. Det smitter over på ansiktet. Om kvelden er det derimot viktig å fjerne gammel sminke og forurensninger. Næringsstoffer og smuss tas mye lettere opp av ren hud.

Nå som huden er ren og tørr, kan du bruke ansiktsserum på utvalgte partier. Det holder med noen få dråper. Unngå området rundt øynene. Jeg anbefaler på det sterkeste at du kun bruker øyekrem på dette sensitive området. Serumet tørker raskt inn, men gi det noen minutter for å være sikker. Helt til sist, kan du ta på deg ansiktskrem. Du vil raskt se resultater, dersom du holder deg til denne enkle hudpleierutinen morgen og kveld.

Du får vite mer om olje, serum og daglige skjønnhetsrutiner her i denne videoen som jeg har laget sammen med Jan Thomas.

Mine beste serum og oljer

Jeg er så glad i alle hudproduktene mine at det kan være vanskelig å si hva som er beste serum. Vendela Instant Care Serum er imidlertid et supert alternativ for deg som ser etter et høykonsentrert ansiktsserum. Den inneholder i tillegg litt hudolje for ekstra fukt. Ansiktsserumet gir ungdommelig, glødende hud med anti-aging ingredienser og næringsstoffer.

Bare se på disse fantastiske egenskapene:

  • Peptider som motvirker fine linjer og rynker
  • Ekstrakt fra Immortelle for vakker glød
  • Castor Oil med antioksidanter og masse fukt
  • Aloe Vera for å berolige huden – perfekt om sommeren!

Det er peptidene som er superstjernen i ansiktsserumet, selv om alle de andre ingrediensene gir god effekt også. Peptider beroliger mikromuskulaturen i ansiktet, slik at ansiktet slapper av. Det gjør at fine linjer glattes ut på minutter. Avslappede muskler fører dessuten til reduksjon av dype rynker på sikt.

Det var viktig for meg å utvikle serum som også inkluderer mange gode hudoljer. Hudoljer inneholder så utrolig mye fuktighet og næring som gjør huden glad! Resultatet ble dermed det jeg kaller oljeserum. Vendela Caring Oil et høykonsentrert produkt med hele syv naturlige hudoljer.

Har du prøvd olje eller serum enda? Hva synes du? Klem fra Vendela.

1 kommentar på “Alt du bør vite om serum: Slik får du ungdommelig, glødende hud

  1. Fantastiske produkter som jeg bruker daglig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.