Spørsmål og svar om hudpleie i 2020

Spørsmål og svar om hudpleie i 2020

Har brukt Glow ei stund kjem det nattkrem i den serien eller er det den same kremen ein skal bruke?

Jag ville kanskje anbefalt Diamonds Night. Da får du også med den supre øyekremen.

Jeg ønsker tips til å få vekk disse «hudormene».

Det er viktig at du ikke klemmer på hudormene, huden kan bli
irritert og betent og det kan føre til kviser. En får hudormer når talgkjertelens åpning tilstoppes og mengde talg som huden produserer avhenger mye av gener og hormonbalansen i kroppen. Regelmessig rens med mild rensemiddel og peeling kan hjelpe.

Jeg har psoriasis både i ansiktet og hodebunn. Hvordan er dine produkter satt sammen mtp det?

Alle mine produkter er dermatologisk testet, det betyr at de skal tåles av de fleste. Dessverre betyr det ikke automatisk at de egner seg som spesialprodukter for psoriasis.

Det vi vet om produktene mine i forhold til hudsykdommer er basert på tilbakemeldinger og erfaringene til kundene våre. Kremen som har fått flest positive anmeldelser i forhold til hudproblemer er Vendela SilverDay. Jag kan ikke direkte anbefale den for hud rammet av psoriasis da jag ikke er lege, men om du skulle absolutt velge en av mine produkter, er det denne. Ellers anbefaler jag på det sterkeste å ta en tur innom apoteket. Der kan de helt sikkert tilby deg produkter som er direkte skreddersydd og inneholder de stoffene som hjelper deg best.

Hva kan jeg bruke for å gå vekk pigmentflekker?

Om pigmentflekkene stammer fra soling, er det en god solkrem som gir deg den grunnleggende beskyttelsen. Bruk gjerne høy solfaktor og unngå lange opphold i direkte sol om du kan.

For å dempe flekkene som allerede er på huden anbefaler jag regelmessig bruk av Vendela Diamonds kremene som inneholder karseekstrakt som demper melaninproduksjonen i huden.

Hvorfor fraråder hudpleiere og apoteker å bruke antirynkekremer i solen pga pigmentflekker? Mens deres “Glow” lover å forebygge pigmentflekker?

Antirynkekrem innholder ofte Vitamin A, som ikke egner seg til soling. Heller ikke vi sier at du skal bruke «Glow» under solingen selv om den er fri for Vitamin A!

Det er før og etter solingen du kan bruke denne da den forebygger og reparerer. Hvis du skal ut og sole deg, er det en god solkrem du skal bruke enten over den vanlige dagkremen din eller alene, og den skal ha tilstrekkelig faktor tilpasset hudtypen din. Men vær alltid forsiktig i solen – selv god solkrem stopper ikke alle solstrålene og tiden din i direkte sol bør være begrenset da solingen er den største grunnen til dannelsen av frie radikaler i huden og hudens alt for tidlige aldring.

Er produktene parfymefri?

Alle kremene mine lukter kun av naturlig rosenolje. Vi bruker markedets beste rosenolje fra damaskusroser da denne er velgjørende og pleiende for huden vår og duften likes godt av de fleste. Denne oljen er veldig mild og naturlig i duften og fra erfaringen vet vi at ganske mange av våre kunder ønsker parfymefrie produkter. Det er kun Cleanser som er tilsatt parfyme, men den er hypoallergen.

Er det noe jeg kan bruke for å få bort psoriasis?

Som du sikkert vet, er psoriasis en autoimmun sykdom og kosmetikk kan hjelpe til å dempe symptomene på huden, men kan ikke helberede psoriasis. Har du psoriasis bare på overflaten av huden uten dype sprekker, kan en god, mild fuktighetskrem hjelpe til til å mykne huden og dempe kløe.

Om du har dype sprekker i huden, er det bedre om du rådgiver deg med fagfolk på apoteket – der finner du kremer som inneholder f.eks salysilsyre som gjør det lettere for huden å bli kvitt gamle hudlag osv. Generelt sett er det alltid det beste og tryggeste å rådføre deg med legen din før du bruker noe som helst på hud rammet av psoriasis. Håper du finner noe bra som passer deg!

Huden min føles og kjennes tør selv om jeg bruker serum og god dagkrem/nattkrem. Renser huden min morgen og kveld. Er mye ute i naturen og ofte ute og seiler. Ofte må jeg smøre meg mitt på dagen også. Bruker lite sminke kun litt på øynene og leppene.

Anbefaler deg å ta en titt på rensemiddelet du bruker for å rense huden din først. Det bør ikke inneholde alkohol.

Prøv gjerne Vendela Silver Cleanser, den vil rense huden din og inneholder samtidig babassuolje som nærer og pleier huden. Ellers er det ikke uvanlig at noen smører seg om morningen, kvelden, og eventuelt også midt på dagen. Smør huden når du kjenner den er tørr.

Hva er den beste hudpleiekrem som reduserer rynker, strammer opp hud og gir ansiktet glød?

Da vil jag anbefale deg å prøve den nyeste kremen, Instant Glow. Den har en øyeblikkelig oppstrammende virkning, samtidig som den pleier i dybden med langvarig virkning.

Har du produkter til å dempe rødhet i huden?

Produktene mine er ikke spesiallaget for å bekjempe rødhet i huden, men en god, beroligende og balanserende hudkrem, kan kanskje hjelpe litt. Kremene mine har en generell balanserende effekt på å jevne ut hudfargen i ansiktet. Prøv gjerne SilverDay.

Har Sjøgrens syndrom, og dermed VELDIG tørr hud, har du noen gode tips til meg?

Jeg ser at det anbefales en valgfri god fuktighetskrem for å behandle tørr hud ved Sjøgrens syndrom på apotekenes sider og da tenker jeg Vendela SilverDay kunne være den riktige for deg. Vi har fått mange positive henvendelser fra kunder med tørr hud der. Men først og fremst er det viktig at du forhører deg med legen din om det som er det riktige for deg.

Hva er dine beste hudpleie tips for oss som ikke bruker så mye tid på det?

Elsker når ting er enkle å bruke, derfor veldig glad i produktene mine. Bruk gode produkter, spis sunt, drikk mye vann, frisk luft og nok søvn – og ikke minst, ha det bra med deg selv.

Når det kommer til ansiktsmaske eller peeling, hvor mange ganger anbefaler du å gjøre det?

De fleste masker enten renser eller gir ekstra næring. Fra erfaring vet jag at det lønner seg ofte å bruke næringsmaske to ganger om uken om vinteren da huden er tørrere, mens om sommeren kan det være nok med en gang i uken.

Selv bruker jag det gjerne på søndager når jag sitter og ser på tv, da husker jag det 🙂

Husk å rense huden godt før påføringen av masken, en ansiktsskrubb er også veldig viktig for da får du vekk døde hudceller før du påfører masken og den skal trekke bedre inn i huden.

Hva er den beste hudrutinen din Vendela, for å få en sånn ungdommelig hud med glød?

Jag er opptatt av sunt kosthold, masse vann, frisk luft, nok søvn og gode produkter.

Noe som kan stramme opp “kalkunhalsen” min?

Det er viktig å smøre halsen også. Prøv gjerne Glow .

Jeg har tørr og sensibel hud. Har du en anbefaling? Type dag/nattkrem og serum?

Ville prøvd dagkremen SilverDay og nattkremen fra Diamonds – da får du også med oljen.

Sliter mye med tørr hud i ansiktet og litt eksem. Hva anbefaler du da?

Da ville jag prøvd SilverDay.

Trenger en god hudkrem da jeg er ute på tur hver dag. Bor på fjellet. Er 58 år.

Diamonds-serien er effektiv og den jeg anbefaler om du er ute hver dag.

Har du noe øyekrem mot mørke ringer og linjer?

Jag liker veldig godt øyekremen som kommer sammen med nattpleien.

Trenger en god dag-/nattkrem. Er 32 år.

Både Silver-serien og Diamonds-serien har dag- og nattkrem. Silver-serien gir mye fuktighet. Diamonds-serien er mer effektiv.

Har du noe for yngre, tørr hud?

SilverDay og SilverNight passer best til yngre hud. Den er rik på fuktighet.

Hva skal man velge: tørr til normal hud, slapp etter vektnedgang, 65 år?

Av kremer må du prøve Instant Glow, den har en oppstrammende effekt. Drikk vann og prøv ansiktsmassasje.

Hva med rynker +60?

Prøv gjerne Instant Glow

Jeg har en sensitiv ansiktshud, trenger mye fuktighet! Hva anbefaler du?

Prøv Silver-serien først. Den er rik på fuktighet.

Har brukt Glow ei stund, den er kjempegod. Kjem det nattkrem i same serie eller skal den fortsatt brukast til både natt og dag?

Det kommer ikke egen nattkrem, men du kan fint bruke Glow både dag og natt, da forsterker du virkningen.

Jeg fyller 50 år til høsten og har aldri i mitt liv brukt noen form for fuktighetskrem eller noen form for krem i ansiktet. Nå er det nok på tide å gi huden litt pleie. Men jeg aner ikke hva jeg burde prøve?

Da ville jag startet med SilverDay og SilverNight, da begynner du med noe som er fuktighetsgivende og deilig for huden.

Kan jeg som 21 åring bruke dine produkter, og hva anbefaler du?

Ja, mine jenter bruker SilverNight både dag og natt.

Har du noen gode øyekremer? Til normal hud.

Jag foretrekker øyekremen Diamonds Miracle Eye og bruker den hver dag.

Hvilken av alle kremene dine er best for hud som trenger myyye fuktighet, ikke fet. Har sensitiv hud og litt rød i huden.

Alle kremene mine er laget med “Water-in-Oil”-teknologien og er dermed rike på fuktighet. Men SilverDay er nok den jeg anbefaler deg å prøve først.

Har brukt produktene dine lenge, dag- og nattkrem. Hva er forskjellen på Glow-kremen til det jeg bruker?

Glow er en super kombinasjon av en krem som strammer opp, og nærer i dybden.