Tabbene du bør unngå for å legge flytende eyeliner helt perfekt

Jeg elsker å bruke eyeliner for å fremheve øynene mine. Det er likevel en liten “læringskurve” for å få en perfekt look. Her får du mine beste tips og triks til hvordan du legger flytende eyeliner til hverdags og fest. Ikke minst, så får du vite hvilke eyeliner-tabber du må unngå for å ikke se eldre ut.

Disse eyeliner-tabbene bør du unngå

Jeg vet at mange gruer seg for å bruke flytende eyeliner, men det skal ikke så mye til før du mestrer det. Du unngår de vanligste eyeliner-tabbene ved å følge noen enkle tips. For eksempel, du bør aldri legge eyeliner på våte øyelokk. Dette kan føre til at eyelineren smuldrer og ser klumpete ut. 

I tillegg anbefaler jeg å alltid bruke en vannfast eyeliner som ikke vil bli ødelagt av fuktighet i løpet av dagen. Dette kan være litt utfordrende her til lands med mye skiftende vær. Det var derfor viktig for meg å utvikle en eyeliner som ikke bare var vannfast, men også smudge-proof for å sikre deg en så perfekt look som mulig.

En annen eyeliner-tabbe du bør unngå er å tegne for tykke og klumpete linjer. Dette ser ikke bare rotete ut, men strekene kan også være veldig vanskelige å fikse. Mitt tips er å heller legge så tynne eyeliner-streker som mulig og gjøre dem gradvis tykkere etter behov. Det er lettere å rette opp i feil på tynne linjer, for eksempel ved å bruke litt ansiktsvann på en Q-tips.

Slik legger du flytende eyeliner for å få en perfekt look

Mange synes at det er vanskelig å få en jevn og fin strek som ser lik ut på begge øynene. Jeg anbefaler at du øver deg litt på forhånd. Prøv å tegne linjene på håndbaken din først for å få inn bevegelsene. Det skal ikke så mye til før du føler deg stø på hånden. 

Den grunnleggende teknikken er den samme, enten du skal legge flytende eyeliner til hverdags eller fest. Begynn med å tørke av overflødig eyeliner fra tuppen før du tegner linjer langs øyet, enten på håndbaken eller papir. Du kan også prøve å stramme huden med den andre hånden mens du påfører den flytende eyelineren.

Jeg hadde stort fokus på at påføringen skulle være enkel da jeg utviklet Vendela Long Lasting Liquid Eyeliner. Dette klarte jeg ved å bruke felt-tupp. Felt-tuppen er veldig tynn og fleksibel, slik at du kan lage både tynne og tykke linjer. Dermed blir det mye enklere å prøve ut sminketipsene som jeg deler med dere nedenfor.

SE OGSÅ: Hvordan legge eyeliner og mascara for å få et magnetisk blikk

Få tettere vipper med flytende eyeliner

Til hverdags synes jeg det er råflott å bruke flytende eyeliner for å få tettere vipper, samt fremheve øynene. Jeg anbefaler at du alltid begynner å legge eyeliner på midten av øyelokket, uansett hvilke linjer du ønsker å tegne. Bruk små bevegelser og jobb den mot øyekroken først. Det er vanskeligere å legge en hel linje om gangen – legg gjerne eyelineren litt og litt. 

Et lite tips fra meg er å tegne streken som går fra midten til øyekroken så tynn som mulig, samt så tett mot vippene som mulig.

Deretter jobber du deg mot ytterkanten, men ikke tegn streken helt ned til enden av vippekanten. Ellers kan det se ut som øynene blir dratt nedover, og blikket ser tungt ut. Det er jo det motsatte av det vi ønsker! Helt til sist, går du over linjen på nytt for at den skal være jevn og fin. Feil fjerner du bare med en q-tips.

SE OGSÅ: Slik legger jeg fin og enkel hverdagssminke på 3 steg

Slik legger du eyeliner med vinger til fest

Jeg synes det er utrolig gøy med festsminke. En av favorittlookene mine er eyeliner med vinger. Synes du det er vanskelig? Bruk tipsene mine, og øv deg på å legge flytende eyeliner med vinger en dag du ikke skal noe. Da har du teknikken på plass den dagen du skal på fest – uten at det blir stress. 

Begynn med å følge de samme stegene som når du legger eyeliner til hverdags, men ikke gå over linjen på nytt helt enda. Istedenfor markerer du en prikk ved hvert øye. Prikkene markerer hvor vingen skal stoppe, slik at det blir enklere å få en presis linje som stopper ca. likt på hvert øye.

Deretter tegner jeg en strek fra der eyelineren slutter langs øverste vippekant og opp mot prikken. Bruk svake bevegelser, slik at linjen er tynnest der hvor den møter prikken. Da er det lettere å få en spiss ende på vingen. Nå kan du gå over linjen igjen for å få den helt jevn.

Jeg er utrolig spent på hva dere synes om denne lille guiden til hvordan legge flytende eyeliner til fest og hverdags. Jeg blir bare glad om du tester dem ut og deler hvordan det gikk i kommentarfeltet. Stor klem fra Vendela!

6 kommentarer på “Tabbene du bør unngå for å legge flytende eyeliner helt perfekt

 1. Hei, passer dine produkter til jenter 13 og 15 som vil begynne med hudpleie.

 2. Lurer på om disse produktene passer for meg, som nærmer seg 60.?????

  1. Hei Margrethe! Det gjør de så absolutt! Det er lov å leke seg med sminke, i alle aldre! 🙂

 3. Nå bestiller jeg. Håper at mascaraen også er vannfast? Mvh Anne

  1. Hei Anne! Hyggelig at du vil teste 🙂 Mascara er ikke vannfast, nei. Et bevisst valg vi har tatt ettersom det sliter mer på vippene enne vanlig mascara.

 4. Likte at du beskiver punktlig.
  Steg for steg på hvordan man skal/må ta på Flytende Eyeliner😃 Prøve først på handbaken👌
  Randi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.