Slik sminker du deg til glødende hud

Smink deg til glødende hud

Jeg elsker å sminke meg til glødende hud året rundt. Jeg føler meg så fin med én gang jeg får litt naturlig glød i ansiktet. Det gjelder særlig nå som vinteren truer med tørr og gusten hud. Du kjenner deg kanskje litt igjen, du også?

“Hemmeligheten” min til hvordan jeg får glød i ansiktet med sminke er ganske enkelt å bruke bronzer og highlighter. Jeg har fått endel spørsmål om hvordan man bruker disse to produktene etter at jeg lanserte makeupen min.

Jeg bestemte meg derfor for å skrive et lite innlegg med mine beste tips til hvordan du sminker deg til glødende hud med bronzer og highlighter. Disse sminketipsene er superfine som naturlig og fin hverdagssminke. Skal du på fest, kan du heller bruke denne sminkeguiden.

Hvordan sminke deg til glødende hud i hverdagen

Jeg begynner alltid med å rense huden godt. Deretter tar jeg på meg serum, øyekrem og ansiktskrem for å tilføre masse fukt. God hudpleie er rett og slett den beste basen du kan gi huden din før du begynner å sminke deg. Velpleid hud er dessuten et “must” for deg som vil ha naturlig glød i ansiktet.

Når dagkremen har trukket godt inn i huden, så er det på tide å hente frem sminken. Jeg pleier å ta meg en kopp kaffe eller spise litt frokost mens jeg venter. Jeg bruker BB cream og litt concealer aller først, men det er ikke sikkert at du trenger å gjøre det samme. Det spørs hvor jevn hudtone du har og hva du selv foretrekker. 

Velg gjerne en foundation eller BB cream som gir glød i huden. Det blir ofte veldig fint i kombinasjon med bronzer og highlighter.

Hvordan få naturlig glød i ansiktet med bronzer

Er du redd for at bronzer/solpudder skal se for mye ut? Trikset er å påføre bronzer på utvalgte steder for å sminke deg til glødende hud på en naturlig og fin måte. Det kan fort bli for mye av det gode, så det er bedre å ta deg god tid og bygge opp lagene.

Problemene oppstår dersom du påfører bronzer over hele ansiktet. Selv om bronzer også kalles for solpudder, så er det ikke et pudder. Du ender opp med helt feil resultat hvor du er lys enkelte steder i ansiktet og mørk andre steder.

Jeg anbefaler Matt Bronzer i fargen Maui Glow for å få et fint og jevnt resultat. Fargen er naturlig og varm, akkurat det du trenger for naturlig glød i ansiktet. Dessuten inneholder den vitamin E og naturlige oljer som huden elsker.

Hvordan bruke bronzer

Det enkleste måten å legge bronzer for å få en naturlig glød i ansiktet er å påføre den som et 3-tall. Det vil si at du går ned fra tinningen til under kjevebeinet. Deretter går du tilbake til øret og under kjeven. Pass på at du børster med hårene, ikke mot dem. Du bør også unngå store og runde bevegelser. Det kan nemlig gi et ujevnt resultat.

Du kan også bruke min bronzer for naturlig contouring og til øyenskygge. Du får nemlig et vakkert og gjennomført resultat ved å bruke et lett lag på øyelokkene i hverdagen.

Hvordan sminke deg til glødende hud med highlighter

Åh, jeg bare elsker å bruke highlighter. Huden får et lite løft, samtidig som ansiktet får ekstra lys og glød. Det er likevel veldig viktig å legge highlighter riktig for at det skal se naturlig og fint ut.

Shimmering Glow Highlighter har en kremet konsistens med jevn finish, perfekt å bruke som naturlig og glødende hverdagssminke. Den lette glitter-effekten er lett å bygge opp. Du kan derfor bruke den til både hverdags og fest, simpelthen ved å legge flere lag.

Hvordan bruke highlighter

Highlighter brukes på de områdene som du ønsker å forstørre eller løfte litt. For eksempel, highlighter over kinnbein gjør at kinnbeina blir mer markante og høyere enn det de egentlig er. I tillegg ser huden sunn og frisk ut, takket være litt diskré skimmer.

Du kan legge highlighter på følgende områder:

  • Ytterkant av kinnbein
  • Rundt øyet ved tinningben
  • Over og under øyenbryn
  • Nesebenet
  • Over amorbuen

På fest er det forresten superfint å legge highlighter på haken og i pannen. Prøv deg litt frem og se hva du synes selv. Det viktigste for å få en hverdagslig og naturlig glød i ansiktet er å legge lette lag med highlighter og heller bygge opp effekten.

Ikke glem sminkekoster til bronzer og highlighter

Resultatet blir finest om du bruker sminkekoster som passer for bronzer og highlighter. Sminken legger seg så jevnt og fint når du har det rette verktøyet. Dermed blir det mye lettere å sminke deg til glødende hud som ser naturlig ut. 

Her finner du et komplett sett med sminkebørster av topp kvalitet. Kostene er myke, røyter ikke og er lett å jobbe med. Jeg har også laget en lekker sminkeveske, slik at du kan holde god orden i den nye sminken din.

Jeg håper dette innlegget var nok til at du også fikk lyst til å sminke deg til glødende hud. Kos deg masse med både bronzer og highlighter. Klem fra Vendela!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.