Slik legger jeg fin og enkel hverdagssminke på 3 steg

Hverdagssminke med Vendela

I dag har jeg lyst å dele med dere hvordan jeg legger naturlig og enkel hverdagssminke på bare 3 steg. Jeg har sittet sikkert tusen timer i makeupstolen. Jeg vil likevel at det skal være litt enkelt når jeg sminker meg selv. Da er denne sminkelooken veldig lett og gir et veldig fint resultat.

Prøv selv ved å se min video, følg stegene og se hvor lett det er å legge naturlig sminke 💜

Lek og ha det gøy med naturlig og enkel hverdagssminke

Før jeg forklarer hvordan jeg skaper hverdagslooken min, så har jeg en liten oppfordring til deg: Lek og ha det gøy! Det er det sminke er til for. Prøv forskjellige ting når du eksperimenterer med hverdagssminke. 

Jeg kan være litt redd fordi det er så mange som er så flinke til å legge makeup. Jeg vet jo at det bare er å prøve likevel. Det er viktig å tørre. Det handler om å finne ut hvordan du føler deg best og finest – da blir også sminken veldig fin.

Steg 1: Slik sminker jeg øynene mine naturlig og enkelt

“Hvordan sminke øynene naturlig?” – dette er en av de mest hyppig stilte spørsmålene rundt øyesminke. Det er også mange som lurer på hvordan de skal bruke alle fargene i de fine øyenskyggepalettene mine. Nettopp dette skal jeg vise dere i dag.

Jeg bruker nemlig flere av fargene i øyenskyggepaletten Natural Beauty når jeg skal sminke øynene mine naturlig. Øyenskyggepaletten består av seks shades i nude, glitrende champagne og brune jordtoner. Variasjonen gjør at du enkelt kan skape mer dybde, samtidig som du kan leke deg litt med fargene.

Disse fargene er perfekte for å legge naturlig og enkel hverdagssminke – samtidig som du kan legge flere lag for å skape en mer dramatisk look.

Hvordan sminke øynene naturlig steg for steg

Bruk den aller lyseste fargen i øyenskyggepaletten først, nemlig Soft Skin. Den tar jeg på over hele øyelokket fra vippekant til øyenbryn. Deretter går jeg over til en litt mørkere shade som heter Sand Dune. Den jobber jeg inn i globalen.

Globalen er det området ved øyet som ser ut som et søkk. Du finner den ved å kjenne etter på beinet under øyenbrynet. Globalen ligger der hvor beinet stopper. Prøv å følge formen til vippekanten din. Dus den gjerne ut med en øyenskyggekost for å unngå harde kanter.

Mørkere shade i globen gir litt dybde og er bra for deg som vil sminke vekk tunge øyelokk. Øynene ser mer definerte og våkne ut, takket være dybden. Allerede nå kan du se at øyesminken blir veldig fin, samtidig som øyet får et flott og naturlig fokus.

Jeg liker ekstra dybde, selv når jeg legger enkel og naturlig hverdagssminke. Derfor går jeg nå over til en enda mørkere shade, nemlig Charmed. Den legger jeg i ytterste øyekrok og litt nedover på undersiden av øyet.  Det er ikke så mye som skal til, bare littegrann øyenskygge gir en flott dybde og fremhever øyet. Du har likevel sminket øynene dine naturlig og diskré.

Hvis du har lyst å leke deg litt med hverdagssminken, så ville jeg ha valgt fargen Champagne helt til sist. Den har et fint og diskré shimmer i seg. Bruk fingeren og klapp den lett inn rett over globalen. Øynene ser mer våkne ut med én gang – samtidig som du får et leken, men naturlig hverdagslook.

Steg 2: Nå er det tid for bronzer, blush og highlighter

Nå er det tid for bronzer. Bronzeren min kan brukes til contouring eller bare for å få en fin glød i ansiktet. Jeg bruker Maui Matte Glow Bronzer til hverdagssminken min – fargen er bare helt fantastisk. Jeg elsker den 💜

Hvordan legge bronzer steg for steg for å skape en glødende, men naturlig sminkelook:

 1. Legg bronzer på pannen ved hårfestet. Bruk en deilig og myk bronzer brush for å unngå skarpe kanter. Ikke bruk bronzer for langt nedover pannen.
 2. Påfør bronzer på høyeste punkt ved kinnbeinet. Begynn oppe ved øret og tenk at du skal følge en linje fra øret nedover. Stopp opp før du kommer frem til eplekinn – der skal vi snart legge en nydelig blush.
 3. Legg et lett lag med bronzer langs kjevelinjen.

Tips for å legge blush på en naturlig og enkel måte

Det neste jeg gjør for å oppnå hverdagslooken min er å bruke blush i “eplekinnene”. Jeg elsker fargen Copacabana. Den er så fin til naturlig og enkel hverdagssminke. Fargen passer dessuten til alle. Jeg tar bare et lett lag med blush på kosten. Deretter påfører jeg den forsiktig for å få litt roser i kinnene. Det blir rett og slett superfint.

Hvis du synes det er vanskelig å legge blush, kan du prøve disse enkle sminketipsene:

 • Blush skal ikke legges under kinnbeina
 • Legg den gjerne litt høyt opp for å gi ansiktet ditt et løft
 • Den skal ikke nærmere nesen enn to fingerbredder eller lenger ut enn ytterste øyekrok
 • Se rett frem og tenk at blush skal legges rett under pupillen (men fortsatt på kinnbeina altså)
 • Dus den ut litt med en myk kost for å unngå harde striper

Jeg tar på meg litt highlighter når jeg er fornøyd med blushen. Jeg har blitt så glad i highlighter. Da jeg var ung og ble sminket masse, så brukte jeg faktisk ikke så mye highlighter. Nå bare elsker jeg det! Jeg bruker fargen Shimmering Glow Oslo til hverdagssminke.

Highlighteren gir litt ekstra form og huden får en vakker glød. Highlighter kan derfor brukes som del av hverdagssminken din for å “skulpturere” ansiktet på en naturlig måte. Kinnbeina kan se ut som de er høyere enn det de faktisk er ved å bruke litt highlighter. 

Du kan godt eksperimentere litt ved å legge highlighter på de områdene du vil fremheve og markere. Jeg bruker for eksempel highlighter på kragebeina. Det synes jeg blir superflott!

Slik legger jeg highlighter for å skape en naturlig hverdagslook:

Jeg tar et lett og forsiktig lag på highlighter-kosten. Deretter legger jeg highlighter oppe på kinnbeina og rett over blushen, litt opp mot tinningen. Hvis du kjenner etter med fingrene, kan du merke at beinet stikker litt ut. Akkurat der legger jeg highlighter. Da får jeg den ekstra, lille fine gløden som alle superstjernene har.

Steg 3: Avslutt med en vakker og naturlig leppestift for å fullføre hverdagssminken

Det siste jeg gjør er å bruke litt leppestift. Favoritten min til naturlig sminke i hverdagen er Naked Vendela Perfect Lips. Fargen er veldig naturlig og fin. Leppestiften har dessuten en kremet tekstur og gir masse fukt til leppene. Det gjør at den både sitter godt og er lett å påføre.

Det viktigste er å velge en leppestift som du føler deg vel med. Leppestifter som matcher den naturlige fargen på leppene dine passer bra til hverdagssminke. Bruk gjerne leppepomade aller først for at fargen skal sitte fint, særlig hvis du har tørre lepper.

Sånn, da var jeg ferdig med å legge hverdagssminken min – nå føler jeg meg fantastisk og er klar til å møte dagen 💜

2 kommentarer på “Slik legger jeg fin og enkel hverdagssminke på 3 steg

 1. Jeg er en dame på 75 år. Synes det var fint å få fine tips om hvordan en kan sminke seg. Lurer på om øyenskyggen du refererer til kan passe meg. Jeg er lys i huden og håret er naturlig hvit/grått. Sjøl synes jeg at blågrå skygger på selve øyelokket passer meg best. Hva tenker du? Mvh Åse Hofseth

  1. Hei Åse..den kommer du til å bli så fin med…hilsen sissel Hofseth.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.