Slik legger du makeup til årets julebord: sminke som oser glamor

Vendela - sminke til julebordet

Nå er det rett før julebordsesongen braker løs med fest og moro. Det er mange som spør meg hvordan de bør sminke seg til julebord. Jeg har derfor så lyst å dele en liten sminkeguide til årets julebord: Sminke og makeup som oser glamor!

Det er virkelig lov å leke seg med farger og glitter når du legger julesminke. Jeg synes det er så gøy. Her får du masse inspirasjon og tips. Du får også steg-for-steg sminkeguide til glødende hud, vakker skimmer, sotete øyner og klassiske, røde lepper.

Sminken som får deg til å glitre og skinne på julebordet

Glamor på julebord: sminke som får deg til å gløde

Glødende hud, røde lepper og sotede øyner er tre klassiske festlooks som aldri slår feil på julebord: Sminke som dette får deg til å stråle! Selv om jeg gjerne skulle ha skrevet alt om julesminke og festminke, så er det er disse tre jeg kommer til å fokusere på her i min lille guide til julesminke.

Jeg har laget en sminkepakke med det meste du trenger for å skape disse vakre, glamorøse lookene. Dette er produktene jeg bruker for å lage min egen signaturlook: sotede øyner, røde lepper og vakker glød. Du får også alle de sminkekostene du trenger, samt min flotte makeupbag. Ta en titt på Vendela Glam Kit her.

Vi begynner med det grunnleggende, nemlig glødende og skinnende hud. Bronzer og highlighter er et must til denne festlooken. Jeg elsker produktene Matt Bronzer og Shimmering Glow. De passer også fint som hverdagssminke, samtidig som de gjør imidlertid det lille ekstra på fest.

Jeg har nylig lansert min egen makeup-kolleksjon! Her kan du lese mer om produktene, og hvorfor sminke betyr så mye for meg.

Hvordan bruke bronzer og highlighter?

Bronzer gir liv og glød til gusten vinterhud, mens highlighter fremhever de vakre trekkene dine. Kombinasjonen av bronzer og highlighter gir dybde og varme i ansiktet på en enkel og naturlig måte.

Steg-for-steg guide til bronzer og highlighter

 1. Påfør bronzer i form av 3-tall: tinningen, under kinnben og langs kjeveben
 2. Legg highlighter på kinnbein og opp mot tinning for å fremheve benstruktur
 3. Bruk highlighter på neserygg for å definere form på nesen
 4. Det er også fint med highlighter i pannen
 5. Highlighter på amorbuen får leppene til å se fyldigere ut

Julesminke som oser eleganse: vakre, røde lepper

Jeg simpelthen elsker festsminke med røde lepper. Jeg føler meg helt fantastisk med én gang den røde leppestiften kommer frem. Røde lepper er en klassisk og elegant festsminke som aldri går av moten. Rødt hører dessuten med til jul og julebord: sminke i vågale farger er rett og slett rålekkert nå.

Hvordan ta på rød leppestift?

Det er viktig å skrubbe leppene og tilføre godt med fuktighet før du legger rød leppestift. Du kan bruke en myk tannkost som peeling. Bare vær forsiktig, slik at du ikke gjør skade på leppene. Bruk gjerne en primer også, dersom du har det. Forberedelser som dette gjør at resultatet blir veldig fint og fargen holder lenge.

Julebordssminke med Vendela

Steg-for-steg guide til hvordan ta på rød leppestift:

 1. Jeg begynner med lipliner for å lage en ramme for leppestiften
 2. Deretter fyller jeg hele leppen med lipliner
 3. Jeg avslutter med den røde leppestiften

Grunnen til at jeg fyller ut leppene med lipliner er fordi ellers kan leppestiften bli “spist opp”. Da sitter jeg igjen med den røde kanten rundt. Liplineren sørger også for at leppestiften holder lenge og ikke sklir ut. Jeg pleier også å bite av på et papir før jeg fyller på med enda et lag leppestift.

Naturlig og klassisk festsminke

Foretrekker du naturlig festsminke som oser eleganse, men uten å gjøre for mye av seg? Et godt tips er å fokusere på enten øyner eller lepper. For eksempel, ha full fokus på øyensminken og gå heller for en nude leppestift med varm nyanse. Alternativt kan du bruke rød leppestift som gjør mye av seg, men tone ned øyenskyggen.

Du kan helt trygt gå for sotede øyner, selv om du vil ha en naturlig festsminke. Bare pass på at du velger diskré farger. For eksempel, du kan gå for lyse, gylne bruntoner fremfor mørke nyanser. Jeg anbefaler å kjøpe en øyenskyggepalett for å få flere valgmuligheter.

Øyenskyggepalett er et godt valg for deg som vil ha både hverdagssminke og festsminke i ett. Du har flere nyanser å velge blant, slik at du finner noe til enhver anledning. Det blir også lettere å bygge opp fargen ved å blande nyanser eller legge flere lag med øyenskygge.

Sotede øyner: klassisk sminke til julebord

Sotede øyner er en sikker vinner på både fest og julebord. Sminke som dette setter full fokus på blikket, og du skaper en øyeblikkelig sofistikert og glamorøs look. Det er vanlig å bruke grå og svart, men du kan skape en lignende effekt med andre farger også. Prøv deg litt frem for å se hva du synes er finest. For eksempel, gullskimrende øyenskygge er rålekkert til julebord.

Hvordan sminke sotede øyner?

Du trenger kajal og øyenskygge i tre nyanser. Du kan alternativt bruke highlighter fremfor lys øyenskygge. Å bruke highlighter som øyenskygge er perfekt for deg med små øyner eller tunge øyelokk. Du åpner nemlig blikket betydelig. Det er også mulig å legge flere lag med mellomfarge for å gjøre den mørkere, fremfor å bruke den mørkeste øyenskyggen.

Steg-for-steg guide til å sminke sotede øyne:

 1. Begynn med å legge primer på øyet for at sminken skal sitte bedre. Du kan bruke både foundation og concealer som primer på øyet.
 2. Påfør løst pudder under øyet for å lettere kunne koste vekk øyenskygge som drysser.
 3. Bruk en lys skygge eller highlighter over hele øyet: sminken skal legges helt opp til øyenbrynet.
 4. Legg kajal langs øvre og nedre vippekant. Gni den ut litt ved å bruke en sminkekost for blending. Du kan bruke brun kajal, dersom svart føles for hard.
 5. Bruk en mellomfarge over hele øyelokket, samt litt på øyenbenet. Dus ut fargen med egnet øyenskyggekost.
 6. Bruk en smal øyenskyggekost til å legge den mørkeste fargen langs øvre og nedre vippekant. Den mørkeste øyenskygge skal også legges i en V-form i ytterste øyenkrok, samt i globalen. Mesteparten av fargen skal ytterst. Pass på at du holder deg innenfor mellomfargen.

Test ut forskjellig sminke før julebordet

Planlegg sminken i forkant og test gjerne ut makeupen før festen. Da vet du akkurat hvordan du skal sminke deg og hvilke produkter du trenger. Her kan du se gjennom utvalget mitt for å få litt mer inspirasjon.

Lykke til og kos deg masse med både julebord og sminke! Klem fra Vendela 🙂

2 kommentarer på “Slik legger du makeup til årets julebord: sminke som oser glamor

 1. Hei, hvilken farge er det på leppestiften på bildet under slik legger du make up til årets julebord?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.