Hvordan legge øyenskygge riktig med øyenskyggepalett

Vendela sin makeupskole

I dag vil jeg derfor vise hvordan du legger øyenskygge ved å bruke flere av fargene, slik at du kan ta hele paletten i bruk. Mange spør meg om hvordan de bruker øyenskyggepalett riktig. Det er så typisk at vi kun bruke et par favorittfarger, ikke hele paletten. Fargene er likevel ment å matche hverandre, slik at de kan brukes samtidig.

Øyenskyggepalett fra Vendela Beauty

Begynn ved å velge rett øyenskyggepalett

Jeg elsker å bruke øyenskygge for å fremheve øynene. Øyenskyggepalett er perfekt til dette! Jeg bruker de ulike nyansene til å skape vakker dybde. Til hverdags bruker jeg naturlig og enkel øyenskygge, mens til fest liker jeg å bruke mørke farger og glitter.

Natural Beauty er en øyenskyggepalett med nydelige jordtoner, samt innslag av sprudlende, glitrende champagne. Paletten passer perfekt til naturlig hverdagssminke. Du kan likevel gjøre den mer dramatisk ved å bygge på fargen med flere lag, samt bruke mer av den glitrende fargen.

Øyenskyggepaletten New York Glam kan derimot friste med farger som oser glitter og glam – akkurat som navnet tilsier. Her får du en spennende kombinasjon av mauve, lyst glitter og mørke skygger.

Her kommer jeg til å vise dere steg-for-steg hvordan dere kan kombinere flere av fargene i øyenskyggepalettene mine, enten det er til hverdags eller fest. Dersom du har lyst til å eksperimentere litt med fargene utover tipsene mine, så gjør du det. 

Den fineste sminken er nemlig den du trives best med og som passer til stilen din. 

Slik legger du flott, men enkel øyenskygge

Bruker du stadig opp et par av fargene i øyenskyggepaletten, mens de andre omtrent er urørt? I så fall har du noen spennende tips i vente. Jeg har utviklet alle nyansene til å passe med hverandre, slik at du kan variere sminkelooken din. 

Ikke minst, så kan du bruke ulike farger til å sminke vekk tunge øyelokk, få et mer våkent blikk og skape dybde. Det betyr ikke at du må bruke alle seks fargene i paletten samtidig – men du kan godt bruke minst tre-fire om gangen, samt variere litt.

Hvordan legge øyenskygge med øyenskyggepalett, steg-for-steg

Selv om det er er seks farger paletten, så har jeg basert denne guiden på fire-fem farger. Dermed kan du variere litt hvilke farger du bruker etter anledning og humør. Jeg anbefaler at du bruker gode øyenskyggekoster for enkel påføring og et presist resultat. Selv bruker jeg dette settet.

Steg 1: Begynn med å legge en lys farge utover hele øyelokket. All-over eyeshadow brush er perfekt til å bruke til dette.

Steg 2: Nå tar du en litt mørkere farge over øyelokket, samt globalen. Avslutt med å duse ut kantene med Blending Crease Brush.

Steg 3: Velg en farge som er enda litt mørkere til å bruke i globalen. Mørke nyanser i globen skaper en vakker dybde, særlig for deg med tunge øyelokk. Den bør blendes godt for at du skal få en naturlig overgang til fargen på øyelokket.

Tips: Bruk denne fargen langs nederste vippekant for å skape en fin og elegant festlook. Pass på at du legger den presist for å ikke søle med øyenskygge nedover ansiktet. Detail Smudge Brush er et supert verktøy til dette.

Steg 4: Bruk den aller mørkeste fargen som en slags V i ytre øyekrok for å skape dybde. Til hverdags kan du bruke fargene i Natural Beauty for at V-en ikke skal bli altfor markant. Hvis du vil ha såkalte smokey eyes, kan du heller bruke fargene i New York Glam.

Steg 5: Bruk farger med skimmer innerst i øyekroken eller under øyenbrynet for å få et åpent og våkent blikk. 

Avslutt med eyeliner og mascara

Nå kan du legge eyeliner for å fullføre looken. Eyelineren min er enkel i bruk, takket være felt-tupp for presis påføring. Hvis du ikke vil bruke eyeliner, kan du bruke øyenskyggefargen fra steg 3 langs øverste vippekant for en mer diskré effekt.

Vendela legger eyeliner

Helt til sist, bruker jeg mascara. Volume Mascara er utviklet for deg som vil ha volum, mens Lengthening Mascara er riktig for deg som vil ha lengde. Påfør mascara fra røttene og helt til tuppen med sikksakk-bevegelser for å unngå klumper.

Da håper jeg du får god nytte av min lille guide til hvordan legge øyenskygge. Husk å ha det gøy, bruk hele øyenskyggepaletten og prøv deg frem for å se hva du liker best.

Klem fra Vendela! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.