Om Vendela Makeup

Om Vendela Makeup

I USA lærte jeg at drømmer kan bli virkelighet, og årevis etter at jeg har flyttet hjem har min drøm blitt virkelighet. Nå lanserer jeg endelig min egen sminkekolleksjon!

Sminken er såklart cruelty free, og alt du trenger til både hverdag og fest. Kolleksjonen er på mange måter en hyllest til sterke kvinner. Til døtrene mine, til mamma og mormor, og alle de andre sterke kvinnene jeg er heldig og har hatt i mitt liv.

Drømmen begynte hjemme hos mamma og mormor i en forstad utenfor Stockholm. Som liten jente var jeg opptatt av sminke. Hos mamma var det ikke glamorøst, men det var hjemmekoselig. Duften av mormors leppestift henger igjen i meg fortsatt. Måten mamma tegnet inn øyebrynene. Mamma sminket seg alltid i sofaen foran balkongdøren, for der var det finest lys. 

Da jeg flyttet til USA kom jeg til en verden fylt av glitter, sus og dus. Det var hektisk, fargesterkt, mange sterke personligheter og mye liv. Jeg ble tidlig sminket av de beste makeup artistene i verden, og lærte meg masse. Jeg sugde til meg kunnskapen disse kunstnerne delte med meg. Samtidig bet jeg meg merke i hva jeg savnet selv – en leppestiftfarge, annen tekstur eller andre funksjoner. 

Makeup-legendene Laura Mercier og Francois Nars ble nære venner og inspirasjonskilder. Kevyn Aucoin introduserte meg til en verden av farger hvor makeup ikke hadde grenser. I mange år jobbet jeg for Elizabeth Arden. Også dette varemerket ble viktig inspirasjon da arbeidet med min egen makeup begynte. 

Min målsetning er at alle skal kunne føle seg bedre, som den beste versjonen av seg selv, med Vendela makeup i sminkepungen. 

Samtidig er jeg opptatt av å fremheve det naturlige. En BB Cream skal for eksempel ikke være for dekkende, synes jeg. Det må funke i virkeligheten også. Det er lite som gjør at jeg føler meg bedre på fest enn klassiske «smoky eyes». Og skal jeg virkelig slå til er den perfekte røde leppestiften et must. 

Nå har jeg jobbet med denne kolleksjonen i over et år, og jeg er skikkelig spent på hva du synes!

Stor klem fra Vendela! 😊