Slik unngår du pigmentflekker i sommer

Petter og Vendela beskytter huden mot pigmentflekker

Endelig er det sommer! Jeg koser meg masse sammen med Petter som skjemmer meg bort med god grillmat. Det er helt herlig. Jeg er neppe alene om å nyte været. Likevel vet jeg at mange bekymrer seg for skadelige UV-stråler. Her får du mine beste tips til å unngå pigmentflekker og andre solskader, slik at du kan kose deg i solen med god samvittighet.

Hva er årsaken til pigmentflekker?

Pigmentflekker er melanin som klumper seg sammen i huden. Pigmentflekker kommer ofte med alderen, men det finnes også flere andre årsaker til hvorfor de dukker opp. Brune flekker kan dermed ramme alle, uansett alder. Noen av årsakene til pigmentflekker inkluderer hormoner, medisiner og dårlige hudpleiebehandlinger som er altfor tøff mot huden.

En av de største årsakene til pigmentflekker er derimot UV-stråling. Derfor synes jeg at det er superviktig å beskytte huden godt om sommeren! Du skal likevel ikke være redd for å få sol på kroppen. Det er sunt for oss å få sol mot huden og fylle på med D-vitaminer. Det holder å ta noen få forholdsregler for å kunne nyte sommerværet med god samvittighet.

Vendela tipser om beste produkter mot pigmentering

Hudpleierutiner for å bli kvitt pigmentflekker

Du bør innføre en god hudpleierutine som både reduserer pigmentflekker i ansiktet og reduserer sjansen for at nye dukker opp. Jeg anbefaler at du inkluderer følgende produkter mot pigmentflekker i hudpleierutinen din:

 • Hudpleieprodukter med niacinamid
 • Dagkrem mot pigmentflekker
 • Solkrem og solbeskyttelse

Er du usikker på hvor du skal begynne og hva du bør gjøre? En god hudpleierutine trenger ikke å kreve for mye tid eller mange avanserte produkter. Jeg har eksperimentert en del med hudpleie i løpet av livet, og dette er rutinen jeg sverger til den dag i dag:

Begynn dagen med å rense huden godt. Deretter bruker du en god dagkrem med niacinamid som både pleier og beskytter huden. Helt til sist, tar du på deg solkrem i ansiktet. Jeg anbefaler at du smører deg jevnlig med ansiktssolkrem i løpet av dagen. Det er bedre å smøre seg en gang for mye enn en gang for lite.

LES OGSÅ: Derfor bør du rense huden med babassuolje

Hvorfor bruke produkter med niacinamid?

Jeg synes at det er superviktig å bruke hudpleieprodukter med niacinamid, dersom du bekymrer deg for brune flekker. Niacinamid er en ingrediens som jeg sverger til i mange av mine produkter mot pigmentflekker. Ingrediensen bidrar nemlig til jevn fordeling av melanin i huden for å både forebygge og behandle pigmentflekker.

Har du lyst til å lese mer om pigmentflekker og niacinamid? Da bør du se nærmere på denne artikkelen her.

Beste nattkrem fra Vendela Kirsebom

Mine beste produkter mot pigmentflekker

Nå som sommeren står for døren, har jeg laget en spesiell pakke med mine tre beste produkter mot pigmentflekker. Du har mulighet til å skreddersy ditt eget “Anti Pigmentation Skin Care Kit”, slik at du kan velge hudpleieprodukter som passer for akkurat din hudtype og dine behov. Best effekt får du om du velger alle tre. Du må bare passe på at du velger minst 2 produkter, slik at du får 30 % rabatt.

Vendela Sun Care Face

Dette er en deilig ansiktssolkrem som trekker raskt inn i huden, uten å føles klissete ut. Den vannresistente solkremen beskytter mot skadelige UV-stråler, samtidig som du får en nydelig brunfarge. Det beste av alt er at den inneholder fuktende ingredienser som gir deg silkemyk hud.

Vendela Brilliant Day

Dette er en fantastisk dagkrem mot pigmentflekker med niacinamid og mange andre luksuriøse ingredienser. Det er viktig å passe på at huden er hydrert og godt beskyttet i varmen. Brilliant Day inneholder for eksempel arganolje og sheasmør som fukter og nærer huden dypt. Kremen inneholder også rikelig med antioksidanter.

Vendela Diamonds Miracle Night

Dette er en nattkrem med niacinamid som sørger for at huden får regenerert og fornyet seg optimalt mens du sover. Ikke bare kan UV-stråler forårsake pigmentflekker, men strålene kan også føre til tidlige aldringstegn. Kremen er utviklet for å forebygge disse aldringstegnene, for eksempel rynker, slapp hud og tørr hud.

Lurer du på hvorfor du trenger en egen nattkrem? I så fall bør du lese hva jeg har skrevet her i artikkelen «5 gode grunner til hvorfor du bør bruke nattkrem».

Da er det bare å kose seg masse i sommer! Det skal i alle fall jeg. Nå logger jeg av for å komme meg ut i solen og nyte en is sammen med Petter. Klem fra Vendela!

2 kommentarer på “Slik unngår du pigmentflekker i sommer

 1. hEI..
  jEG HAR BRUKT DISSE PRODUKTER I ÅREVIS.!
  BRUNE FLEKKER HAR JEG LIKEVEL…
  hVORFOR SKAL MAN DA MÅTTTE KJØPE DISSE PRODUKTER I TILLEGG ??

 2. Hei,

  Jeg har kjøpt en del av produktene tidligere. Så ringte det ei for ei uke siden å ville selge meg dag og nattkrem. Jeg har den blå solkremen fra før og spurte om den dagkremen hadde faktor. Nei svarte ho da, ho hadde ikke hørt om at Vendela har solfaktor krem.. Å nå ser jeg pakken jeg har kjøpt her på siden MED solkrem i tillegg. Merkelig..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.