Slik bruker du body lotion rett – Vendelas guide til silkemyk hud

Slik bruker du body lotion rett - Vendela tipser

«Bør jeg bruke body lotion hver dag?» Jeg hører dette og mange andre spørsmål om body lotion ganske ofte. Det florerer av myter og feilaktige råd der ute, noe som kan koste deg silkemyk, glødende og vakker hud. Her svarer jeg på de viktigste spørsmålene, slik at du er sikker på at du bruker body lotion rett for maksimal effekt.

Hvorfor bør jeg bruke body lotion?

Body lotion brukes for å pleie, fukte og beskytte huden. Det er spesielt viktig å bruke body lotion hvis du sliter med eksem, tørr hud og sensitiv hud. Det betyr imidlertid ikke at du bør hoppe over fuktighetskrem om du har normal eller kombinert hud. Alle hudtyper har nemlig godt av fuktighetskrem for å beskytte og bevare huden over tid.

Selv om huden føles OK nå, kan dette endre seg. Etter hvert som vi blir eldre, produserer kroppen mindre hyaluronsyre. Hyaluronsyre binder og låser fuktighet i huden. Resultatet av mindre hyaluronsyre kan dermed være aldringstegn og tørr hud. Du hjelper huden godt på vei om du bruker body lotion og fuktighetskrem med hyaluronsyre og andre virkestoffer som låser inn fukt og næring.

Dessuten er det få ting som slår følelsen av å ha silkemyk, velduftende hud, synes jeg. Det har nærmest blitt et lite ritual for meg å smøre meg inn med fuktighetskrem. Det er rett og slett en ekstra dose med egenkjærlighet, velvære og pleie som kommer godt med i en hektisk hverdag.

LES OGSÅ: Slik velger du beste dagkrem for din hudtype

Hvordan bruker jeg body lotion rett?

Det holder ikke å smøre kjapt inn armer og bein før du legger deg om kvelden. Kanskje merker du litt bedring, men du kan få en mye bedre effekt ved å ta i bruk noen enkle triks. For det første, så bør du bruke fuktighetskrem hver gang du har dusjet.

I tillegg anbefaler jeg at du bruker en skånsom dusjolje som fukter og pleier huden. Hyppig bruk av såpe kan irritere huden. Da hjelper det lite å smøre seg etterpå – du vil ikke få de resultatene du ønsker deg. Dette gjelder for alle hudtyper, men særlig for deg som allerede sliter med tørr og sensitiv hud. Løsningen kan være å bytte til dusjolje, særlig hvis du trener mye og må derfor dusje ofte.

Vendela Shower Oil inneholder deilige hudoljer med masse næring. Du blir gullende ren, men uten å tørke ut huden. Jeg bruker den i kombinasjon med Vendela Body Lotion for maksimal effekt. Det er fullt mulig å kjøpe sett med både dusjolje og body lotion for deg som trenger begge deler.

Vendela Body Lotion og Shower Oil

Hvor ofte bør jeg bruke body lotion?

Du bør smøre deg med én gang du kommer ut av dusjen eller badekaret. Fuktighetskremen trekker best inn når huden er fuktig. Det tar faktisk kun knappe tre minutter for all fuktigheten i huden har fordampet. Du bør dermed ikke vente for lenge før du henter frem fuktighetskremen.

Du hjelper nemlig huden med å holde på fuktigheten om du bruker body lotion før vannet har fordampet. En annen fordel med å bruke body lotion rett etter dusjen er at du ikke trenger like mye. Kremen trekker lettere inn i huden, ettersom fukten fra dusjvannet blander seg med fuktighetskremen.

Jeg passer alltid på å smøre meg inn med Vendela Body Lotion så raskt som mulig. Varm og fuktig hud tar lettere imot alle de pleiende, næringsrike ingrediensene som jeg har inkludert i fuktighetskremen min. Porene åpner seg nemlig når du dusjer eller bader i varmt vann. Kremen kan deretter hjelpe med å lukke dem igjen, slik at du får en beskyttende hinne over huden.

Vendela tipser om rett bruk av body lotion

Hvilke ingredienser bør jeg se etter i body lotion?

Jeg har nøye satt sammen de ulike ingrediensene og hudoljene i Vendela Body Lotion for å skjemme bort huden. For eksempel, mandelolje gjør huden myk og glødende. Oljen har også flotte anti-aging egenskaper og bekjemper frie radikaler, takket være et høyt innhold av vitamin E.

Det som imidlertid gjør fuktighetskremen så effektiv er hyaluronsyre. Som allerede nevnt, så kan hyaluronsyre binde og bevare fuktighet. Det betyr at den tar alle de fuktende og pleiende egenskapene i Vendela Body Lotion og låser dem inn, slik at huden blir både elastisk og silkemyk.

Jeg merker selv at huden min blir mykere og smidigere når jeg passer på å smøre meg med én gang. Venter du med fuktighetskrem til huden er tørr, så kan det hende at huden ikke blir like silkemyk som det den kunne ha vært. Den vil heller ikke ta til seg like mye næring.

Jeg har veldig tørr hud – hva bør jeg gjøre?

Føles huden ekstra tørr? Huden tar lettere til seg all næringen og fukten fra body lotion dersom du fjerner død hud før du går i dusjen. Det kan ellers være vanskelig for fuktighetskremen å trenge gjennom flere lag med døde hudceller.

Bruk gjerne olje og serum på svært tørre partier som trenger ekstra fukt, for eksempel albuer. Noen få dråper er nok. Vent til hudoljen har trukket godt inn før du tar på deg body lotion som vanlig. Vendela Caring Oil er et oljeserum for tørr hud. Dråpene er fulle av fuktighet og næringsrike ingredienser som huden elsker, for eksempel jojobaolje, arganolje og roseolje.

Vendela Shower Oil og Body Lotion

Kan jeg bruke body lotion i ansiktet?

Jeg anbefaler på det sterkeste at du bruker forskjellige kremer til kropp og ansikt. Ansiktet trenger særegen pleie. De fleste typer body lotion er ikke egnet for ansikt. Ansiktet har for eksempel mer talgkjertler. Det gjør at kroppen har behov for fetere kremer enn ansiktet. 

En annen utfordring er at body lotion kan tette igjen porer om du bruker den i ansiktet. Det finnes egne dagkremer for tørr hud som gir masse fukt, men uten at de er så fete at det skaper trøbbel for porene.
Du trenger også bedre beskyttelse mot UV-stråler og forurensninger i ansiktet enn resten av kroppen. Ansiktet eksponeres for ytre belastninger hver dag hele året. Mange ansiktskremer inneholder pleiende anti-aging ingredienser som forebygger og bekjemper rynker. 

Det finnes dermed mange gode grunner til hvorfor du bør ha en egen fuktighetskrem til kroppen, i tillegg til ansiktskrem som passer for din hudtype. Du kan lese mer om hvordan du velger rett dagkrem for din hudtype her.

Har du noen flere spørsmål som du ikke fikk svar på? Jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet. Og du – akkurat nå får du 20% på alle DUO settse utvalget her

Klem fra Vendela!

1 kommentar på “Slik bruker du body lotion rett – Vendelas guide til silkemyk hud

  1. Dusjoljen er bare helt fantastisk. Den ser ut som olje men skummer når du gnir den mellom hendene og etterlater seg en herlig smidig hud som ikke føles oljete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.