Slik blir du kvitt pigmentflekker etter sommeren

Vendela tipser: behandling av pigmentflekker i ansiktet

Jeg fikk spørsmål om hvordan du kan bli kvitt pigmentflekker på Facebook for ikke så lenge siden. Dette er et så bra og aktuelt tema at jeg ville bruke litt tid på å svare grundig her! Jeg er nemlig sikker på at mange av dere har lyst å lære litt mer. Her får du mine beste tips til behandling av pigmentflekker i ansiktet etter sommeren.

Hvorfor oppstår pigmentflekker?

UV-stråler er en av hovedårsakene til pigmentflekker. Mange opplever nok flere av dem nå etter sommeren. Brune flekker oppstår fordi melanin har hopet seg opp i huden. Huden samler opp melanin over flere år. Når huden blir utsatt for sol, ender alle melaninene til slutt opp som synlige pigmentflekker.

Det er mange grunner til at vi får pigmentflekker, i tillegg til UV-stråler. Årsaker til brune flekker inkluderer blant annet forurensning og hormonendringer. Solen er imidlertid en av hovedårsakene. Derfor er det typisk at flekkene popper ut om sommeren når vi er mye ute.

Det er dermed helt normalt at pigmentflekker dukker opp i ansiktet, på hendene og på brystet. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan gjøre noe med dem! I tillegg til å bruke solbeskyttelse året rundt, kan du forebygge pigmentflekker ved å bruke gode hudpleieprodukter. Selv passer jeg alltid på å bruke ansiktspleie med ingredienser som både reparerer og forebygger pigmentflekker.

Hvordan bli kvitt pigmentflekker

Det kan være vanskelig å fjerne dypere lag med pigmentflekker. Enkelte velger å bruke laser på en klinikk for å bli kvitt pigmentflekker. Andre velger kjemisk peeling på en salong. Behandlingen fjerner øverste hudlag og får fart på fremvekst av ny hud. Enkelte metoder som f.eks. laser er ikke smertefri. Det kan også være ganske kostbart.

Du kommer heldigvis langt med å behandle pigmentflekker hjemme, så sant du har de rette produktene!

Bruk peeling eller skrubb hjemme én gang i uken for å forsterke effekten av hudpleieproduktene. Peeling fjerner døde hudceller, samt setter fart på celleomsetningen. Det vil igjen føre til at celler med pigmentering forsvinner raskere. Huden blir samtidig mer mottakelig og åpen for hudpleieprodukter som reduserer pigmentflekker.

LES OGSÅ: Ikke glem dette for å unngå rynker og pigmentflekker: Slik pleier du bryst og décolleté

Hvordan redusere pigmentflekker

Jeg har brukt mye tid på å undersøke hvilke ingredienser som kan redusere pigmentflekker. Det var viktig for meg å utvikle ansiktspleie som både forebygger og blir kvitt brune flekker. Jeg var så heldig å oppdage en supereffektiv ingrediens som jeg har forelsket meg helt i!

Denne superingrediensen som kan redusere pigmentflekker kalles for niacinamid. Niacinamid sørger for at melanin fordeler seg jevnt i huden. Ikke bare kan det både forebygge og dempe pigmentflekker, men kvisearr kan også bli bedre. I tillegg kan niacinamid:

 • Dempe betennelser
 • Redusere fine linjer og store porer
 • Forbedre hudens elastitet

Jeg har selvsagt inkludert superingrediensen i flere av mine produkter. For eksempel, Vendela Brilliant Day er en dagkrem med niacinamid. Diamonds Brilliant Night er derimot en nattkrem med niacinamid. 

Du kan derfor forsikre deg om at huden har rikelig tilgang til niacinamid døgnet rundt. Denne komboen kan være spesielt nyttig nå når du vil bli kvitt pigmentflekker etter sommeren. Husk å bruke en god peeling eller skrubb regelmessig for at virkestoffet skal trenge dypt inn i huden!

LES OGSÅ: Derfor bør du tilføre niacinamid i din hudpleierutine

Slik får du best effekt av kremer med niacinamid

Hudpleieprodukter og kremer med niacinamid har selvsagt veldig god effekt om du velger å droppe ansiktsskrubb. Men hvis du ønsker å behandle pigmentflekker etter sommeren hjemme, kan en liten ekstra innsats være vel verdt det. I alle fall i en periode!

Du kan lage en veldig god ansiktsskrubb hjemme på kjøkkenet. Hjemmelaget peeling med ingredienser fra kjøleskapet er utrolige effektive. Du kan for eksempel lage en mild og skånsom ansiktsskrubb av bare havregryn og varmt vann. Her har dere en av mine favorittoppskrifter:

 • Like deler sukker/salt og økologisk olivenolje
 • Rør ingrediensene godt sammen
 • La skrubben stå kaldt i kjøleskapet minst én time

Det kan selvsagt bli litt klissete og mere søl enn å bruke en ansiktsskrubb rett fra butikken. Huden har uansett veldig godt av de rene ingrediensene, og du får gode resultater. Og nå som du har skrubben på plass, kan du påføre ansiktspleie og kremer mot pigmentflekker for best effekt.

Mine favorittprodukter for behandling av pigmentflekker i ansiktet

Jeg har samlet mine favorittprodukter for behandling av pigmentflekker i ansiktet sammen i et praktisk sett. Dersom du velger to eller flere produkter i settet, så får du hele 30% rabatt. Vendela Anti Pigmentation Skin Care Kit inneholder ansiktssolkrem for å forebygge nye pigmentflekker. Du får også med kremer med niacinamid:

 • Brilliant Day
 • Diamonds Brilliant Night
 • Sun Care Face

Du kan dermed sette sammen hudpleieprodukter og kremer mot pigmentflekker som er tilpasset dine behov. Hvis du for eksempel har masse solkrem til ansikt stående igjen etter sommeren, så kjøper du kun ansiktskremene. Vil du ikke bytte ut nattkremen din, så velger du kun dagkrem og solkrem til ansikt. Du kan så klart velge alle tre for å få alt du trenger på én gang.

Hvordan forebygge nye pigmentflekker

Jeg er nok ikke alene om å håpe på en solrik og herlig sensommer. Du bør i så fall være forsiktig med solen. Ellers kan du få enda flere pigmentflekker utover høsten! Jeg anbefaler at du forebygger nye pigmentflekker ved å bruke solkrem og solbeskyttelse hver dag. Det kan også være lurt å bruke en fin solhatt.

Pleier du å få flere pigmentflekker etter sommeren?

Stor klem fra Vendela! 😊

2 kommentarer på “Slik blir du kvitt pigmentflekker etter sommeren

 1. Kjære Vendela. Jeg er en kvinne på nesten 87 og jeg har brukt endel av dine kremer i noen år nå. Det siste jeg mottok=a Vendela Brilliant Day og Instant CARE Serum og betalte kr. 599,00. I den forbindelsen fikk jeg kr 200,- i rabatt på nytt kjøp. GAVE200. Jeg har i alle år hatt en ganske god og sterk hud. Har tålt godt solen , men aldri sittet for lenge. Kun de siste par årene har jeg fått ete par hva vi kaller «gamm3lmannsflekker». Jeg vet at jeg er 87, men jeg liker å bruke litt sminke, alltid kremer og lebestift. Skal jeg ut på noe, bruker jeg også litt sminke rundt øynene. Hva kan jeg da gjøre for å bedre disse brune flekkene. Koster det for mye, så må,jeg vente litt, men selvfølgelig om jeg får kr. 200,- avslag så er det bedre. Vennlig hilsen Judith Fluge.

  1. Kjære Judith! Takk for hyggelig kommentar. Koselig å høre at du bruker produktene mine. Som jeg skriver over så er “Niacinamid” en effektiv superingrediens som sørger for at melanin fordeler seg jevnt i huden, og som kan både forebygge og dempe pigmentflekker. Den finnes i Brilliant Day som du allerede har. I tillegg kan du med fordel inkludere Miracle Night nattkrem (https://vendela.no/produkt/vendela-diamonds-miracle-night) – på den måten kan du forsikre deg om at huden har rikelig tilgang til niacinamid døgnet rundt. Håper dette er til hjelp! Klem fra Vendela

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.