Skal du til fjells? Husk solbeskyttelse!

Nå gleder jeg meg til herlige skiturer med Petter i vinterferien! Det skal bli så deilig å komme seg ut og kjenne solen mot huden etter en lang vinter. Kakao, appelsin og en god solkrem til ansiktet blir alltid med meg i tursekken. Solbeskyttelse er nemlig et must for å ta vare på huden i den skarpe vintersolen.

Jeg gleder meg til at vi skal kose oss på fjellet med skiturer og god mat. Slike små avbrekk fra hverdagen lever jeg lenge på, særlig nå som det har vært en lang vinter. Jeg håper vi får mye sol i ferien, slik at jeg kan få den herlige gløden av solkysset hud!

Huden trenger imidlertid en gradvis tilnærming til sol etter en lang og mørk vinter. Det er derfor ekstra viktig å beskytte ansiktet mot UV-stråler, ellers blir du fort solbrent. Du er spesielt utsatt om du skal til fjells med vinterblek hud. Solen er så skarp, og i tillegg kastes strålene tilbake til deg fra snøen. 

Beste solkrem til ansikt

Jeg anbefaler å bruke god solbeskyttelse, enten du skal til fjells eller tilbringe dagene hjemme. Du bør alltid passe på huden så lenge du skal være utendørs. Velg en solkrem til ansikt som beskytter mot både UVA og UVB-stråler.

Min favoritt for tiden er Vendela Sun Care Face med solfaktor 30. Den trekker raskt inn i huden og beskytter mot aldring, samtidig som den har en mild og deilig duft. Solkremen er vannresistent, noe som gjør den godt egnet for anstrengende skiturer i vinterferien og påsken.

Faren for pigmentflekker, rynker og solskader reduseres betydelig ved å smøre inn ansiktet med et tykt lag med solkrem. Jeg elsker at Vendela Sun Care Face trekker så fort inn i huden. Få ting er mer frustrerende enn klissete solkrem som er vanskelig å smøre inn. Er du ikke enig?

Gode tips til solbeskyttelse

Solen kan også være skadelig for øyenene dine, selv når du hviler deg i solveggen. Jeg elsker å gripe sjansen til å bruke favorittsolbrillene mine. Da føler jeg meg vel både fysisk og til sinns. Står du på ski gjennom åpent terreng, kan du fort bli både solbrent og solblind.

Her er noen flere gode tips til solbeskyttelse i vinter- og påskeferien:

  • Ta hyppige pauser fra solen
  • Beskytt huden med klær, solbriller og hodeplagg
  • Sjenerøse mengder med solkrem til ansikt og kropp

Jeg passer også på at jeg smører meg godt inn med en fuktighetsgivende krem etter at jeg har vært ute. Huden trenger masse fuktighet og næring etter all den friske luften og solen. Dersom huden føles ekstra tørr, passer jeg på å bruke en ansiktsmaske som nattmaske for å våkne med glødende, myk hud.

Hvilke planer har du i vinterferien og påsken?

Klem,
Vendela

P.S: Trenger du ekstra solbeskyttelse? Jeg har også en kjempegod solkrem til kropp som du finner her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.