Pass på huden i solsteiken: Dusjoljen som redder huden i sommer

Vendela tipser om rett bruk av dusjolje

Huden trenger ekstra oppmerksomhet og pleie når du er mye ute i solen. Det gjelder spesielt etter en lang dag på stranden. Jeg er ekstra nøye på å tilføre huden fuktighet og næringsstoffer reparerer skader etter UV-stråler. En av hemmelighetene mine er pleiende og næringsrike dusjoljer!

Derfor har jeg byttet dusjsåpe ut med dusjolje

Jeg elsker båtlivet. Det er noe herlig forfriskende og avslappende med å tilbringe lange sommerdager i båt med friske dukkerter i saltvannet. Jeg merker imidlertid at huden min har ekstra behov for lindring, fukt og næring etter en lang dag med mye sol.

Selv om jeg er flink til å smøre meg med solkrem, trenger huden min så mye pleie som den kan få. UV-stråler stresser huden og kan føre til tidlige aldringstegn. Det gjelder spesielt om du føler deg lett solbrent. Det er her dusjolje kommer inn i bildet.

Vanlig dusjsåpe kan tørke ut huden og føre til irritasjoner, selv for normal hud. Dersom huden allerede er tørr eller irritert, kan såpe forverre plagene. Dusjoljer passer perfekt for både tørr hud, sensitiv hud og normal hud. Det gjelder egentlig året rundt, men dusjolje blir spesielt i perioder hvor huden utsettes for ekstra belastninger.

Vendela Body Lotion og Shower Oil

Hva er dusjolje?

Dusjoljer består av rensende hudoljer og svært skånsomme vaskemidler. Hudoljene er nøye utvalgt for sine fuktighetsgivende og næringsrike virkestoffer. Dusjolje gjør rett og slett underverker for irritert, sensitiv og tørr hud. Huden blir like ren som med dusjsåpe, men i tillegg blir den velpleid, myk og smidig. Dusjolje etterlater seg en beskyttende hinne over huden. Fettstoffene i huden er godt bevart.

Vanlig dusjsåpe fjerner nemlig ikke bare skitt, men også fettstoffer som vi trenger for vakker hud. Det gjelder spesielt om sommeren da huden ekstra belastet på grunn av sterk sol. Det blir derfor ekstra viktig med fettstoffer og andre ingredienser som gjør huden glad.

Hvordan velge riktig dusjolje

Det finnes et mylder av dusjoljer der ute. Det er ikke alltid så lett å velge riktig. Det viktigste du kan gjøre er å sjekke at dusjoljen faktisk inneholder masse oljer. Det er vanlig at dusjoljer inneholder litt vaskemidler. Du må imidlertid passe på at vaskemidlene ikke er såper som kan tørke ut huden.

Jeg sørget for at Vendela Shower Oil inneholdt så mange hudoljer og skånsomme ingredienser som mulig under produktutviklingen. Dette er en dusjolje for tørr og sensitiv hud, samt normal hud. Dusjoljen inneholder mange deilige hudoljer og svært milde vaskemidler.

Bare se på disse fantastiske fordelene:

  • Anti-aging ingredienser for elastisk og glødende hud
  • Mandelolje som gjør huden silkemyk
  • Rensende hudoljer med masse fukt og næring

Enkelte dusjoljer kan inneholder parabener og andre ingredienser som vi ikke vil ha på kroppen. Min dusjolje er uten parabener og andre ingredienser som kan irritere huden. Jeg kan ikke presisere nok ganger hvor viktig det er å pleie hud som allerede er utsatt for UV-stråler en hel dag – sterk sol kan være irritasjon nok!

Hvordan bruke dusjolje

Det er ikke stor forskjell på hvordan du bruker dusjolje og hvordan du bruker dusjsåpe. Du masserer oljen lett inn i våt hud mens du er i dusjen. Bruk masse rent vann til å skylle av. Jeg pleier også å bruke noen dråper i badekaret – riktignok om høst og vinter. Da blir kroppen gullende ren, samtidig som jeg ikke tørker ut huden mens jeg koser meg i det varme vannet.

Jeg anbefaler at du smører deg godt inn med Vendela Body Lotion mens kroppen er våt. Da får du best effekt av de fuktighetsgivende hudoljene i Vendela Shower Oil. Fuktighetskremen min inneholder nemlig hyaluronsyre som binder og bevarer fukt i huden, slik at huden holder seg fin og hydrert lengst mulig.

SE OGSÅ: Slik bruker du body lotion rett – Vendelas guide til silkemyk hud

Fløyelsmyk hud med dusjolje: Test selv, da vel!

Selv kommer jeg aldri til å gå tilbake til vanlig dusjsåpe. Men du trenger ikke å ta mitt ord for hvor fantastisk det er med dusjolje: Test selv ved å bestille i nettbutikken.

Har du prøvd dusjoljer enda? Hva synes du? 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.