Mine 5 beste tips for å redde gusten vinterhud

Vendelas tips for tørr og gusten vinterhud

Jeg er nok ikke alene om å synes at vinteren er en tøff tid for huden. Huden blir fort tørr og gusten på grunn av tørt inneklima, lite sol, iskaldt vær og vekslende temperaturer. Gode hudpleierutiner om vinteren er ekstra viktig, synes jeg. Her får du mine 5 beste tips for å redde gusten vinterhud, slik at du kan få velpleid, glødende hud året rundt.

1. Rens huden godt hver morgen og kveld for å få glødende hud

Det er utrolig viktig å rense huden godt hver morgen og kveld, hvis du vil ha glødende hud året rundt. Forurensninger, smuss og rester etter sminke bidrar fort til at huden blir enda mer tørr og gusten. Jeg prioriterer derfor gode hudpleierutiner hele vinteren, siden huden allerede er hardt utsatt på denne tiden.

Trenger du tips til skånsom og mild ansiktsrens med masse fukt for gusten vinterhud? I så fall anbefaler jeg å lese mer om renseskum med babassuolje her.

2. Hudolje og serum er redningen for gusten vinterhud

Det er ikke bare klimaet som gjør at huden føles ekstra tørr og gusten om vinteren. Lange, varme dusjer bidrar også til å tørke ut huden i ansiktet, på kroppen og hendene. Jeg anbefaler derfor å bruke gode hudoljer og serum der hvor du trenger det.

Hudoljer er faktisk en helt nødvendig del av mine hudpleierutiner om vinteren. Høykonsentrerte oljer og serum er et “must” for å få glødende hud året rundt, synes jeg. Jeg veksler mellom å bruke ansiktsserum med anti-aging ingredienser og fuktighetsgivende oljeserum, alt etter hva huden min trenger. Du kan lese mer om både oljer og serum her:

Alt du bør vite om serum: Slik får du ungdommelig, glødende hud

Caring Oil er proppfull av næringsrike hudoljer som gir masse fukt til tørr gusten vinterhud. Ansiktsserumet inneholder for eksempel arganolje som er full av næring, roseolje som lindrer irritert hud og avokadoolje som er full av vitaminer.

Du kan bruke Caring Oil overalt på kroppen, og ikke bare for å pleie tørr hud i ansiktet. For eksempel, jeg pleier å massere noen dråper inn i neglebåndene mine for å pleie vintertørre hender. Du kan også bruke den på albuer, sprukne hæler og ellers hvor du trenger masse fukt.

Jeg anbefaler også å bruke dusjolje med fuktighetsgivende hudoljer for å tilføre masse fukt over hele kroppen. Favoritten min er Shower Oil med mandelolje og druekjerneolje. Den er utrolig skånsom og passer fint for deg med sensitiv hud.

Vendela Caring Oil - beste oljeserum

3. Bli kvitt tørr hud med ansiktsmaske 1-2 ganger i uken

Jeg elsker å bruke ansiktsmasker for å bli kvitt gusten vinterhud. Det er rett og slett skikkelig deilig å synke ned i et varmt bad med dempet belysning, rolig musikk og en god ansiktsmaske. Jeg passer på at jeg har noen dråper Shower Oil i badevannet for å gi hele kroppen en real fuktighetsboost. Husk også å smøre kroppen godt med fuktighetskrem etter badet.

Du kan bruke ansiktsmaske på tørre hender og føtter for å gi dem litt kjærlighet også. Helt siden jeg var liten, har jeg slitt med sprukne og tørre hender. Det er så vondt! Ansiktsmaske og hudoljer på hendene er derfor en fast del av mine hudpleierutiner om vinteren. Hendene mine blir nemlig ekstra tørre på denne tiden av året. Det er jeg nok ikke alene om å oppleve?

Det er enkelt å komme i gang med denne lille hudpleierutinen for hender og føtter. Smør på et generøst lag med ansiktsmaske. Tre over plastposer for å unngå søl. Vent et lite kvarter før du masserer inn eventuelle rester, og avslutt med litt Caring Oil. Dette lille trikset gir deg silkemyk og deilig hud.

Hydration Mask er favoritten min for å si farvel til gusten vinterhud og hei til glødende hud året rundt. Les også denne artikkelen for å få 3 enkle tips til hvordan du bruker ansiktsmaske for å bli kvitt tørr hud.

Vendela anbefaler ansiktsmaske for tørr vinterhud

4. Ikke glem å bruke øyekrem

Huden rundt øynene er ekstra sensitiv og trenger ekstra pleie. Hvis du vil redde gusten vinterhud, så anbefaler jeg på det sterkeste å bruke øyekrem. Det gjelder spesielt for deg som vil forebygge eller bli kvitt rynker og fine linjer rundt øynene. 

Vinteren fører ofte med seg mer luftforurensning, i tillegg til å tørke ut huden. Luftforurensning fører igjen til flere frie radikaler i huden. Frie radikaler bryter ned huden og kan forårsake enda flere rynker og fine linjer. En god øyekrem inneholder antioksidanter som bekjemper frie radikaler, samt andre anti-aging ingredienser.

Øyekrem forebygger dessuten mørke ringer og hevelser under øynene. Jeg føler meg alltid så fresh når jeg bruker øyekrem hver morgen og kveld. Ansiktet føles med én gang mer glødende og frisk, synes jeg.

Her kan du lese hvordan du velger riktig øyekrem.

5. Bruk dagkrem og nattkrem for masse fukt og glød

Jeg bruker alltid dagkrem og nattkrem med masse fuktighet for å reparere gusten vinterhud. SilverDay er et godt eksempel på en super dagkrem for deg med tørr hud. Den inneholder mikroskopiske oljedråper som gradvis frigis i løpet av dagen. Det betyr at huden får kontinuerlig tilgang til fuktighet gjennom hele den kalde vinterdagen. 

Moden og aldrende hud trenger også anti-aging ingredienser og antioksidanter, i tillegg til masse fuktighet. Instant Glow kan være et godt alternativ til deg som vil ha ungdommelig og glødende hud året rundt. Den inneholder peptider som reduserer fine linjer og hudoljer som arganolje for fuktighet.

Er du usikker på hvilken dagkrem som passer best for deg? Les her: Slik velger du beste dagkrem for din hudtype.

Huden blir ekstra tørr om natten, uansett årstid. Jeg synes derfor det er spesielt viktig å bruke nattkrem som fast del av din hudpleierutine om vinteren. SilverNight er en god nattkrem med oljedråper som frigis gradvis mens du sover. Den er perfekt for å holde huden godt hydrert, hele natten gjennom.

Hold på hudpleierutinene for å redde gusten vinterhud

Det er spesielt viktig å holde på gode hudpleierutiner om vinteren siden huden er så utsatt nå. Her har du min lille hudpleierutine for å redde gusten vinterhud og få glødende hud året rundt. Du kan så klart tilpasse rutinen etter dine egne behov.

Hver morgen og kveld:

  • Ansiktsrens
  • Oljeserum
  • Øyekrem
  • Dagkrem eller nattkrem
  • Håndkrem og oljeserum på neglebåndene

Hver uke:

  • Peeling
  • Ansiktsmaske i ansiktet, hendene og føttene

Gjør disse rutinene om til en verdifull tid for egenpleie og egenkjærlighet. Det trenger vi vel alle nå i mørketiden. Kos deg! Klem fra Vendela.

1 kommentar på “Mine 5 beste tips for å redde gusten vinterhud

  1. Har dagkremen, men er tom for serum!! Skulle gjerne hatt den!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.