Les dette før du lager deg nye hudpleierutiner etter sommeren: Steg for steg guide til vakker hud

Vendelas hudpleierutiner om høsten

Jeg er nok ikke alene om å nyte siste rest av sommer, sol og varme. Tiden er likevel inne for å gjøre huden klar til høsten. Mye solkrem, UV-stråler og bading kan nemlig være svært belastende for huden. Her får dere tips til høstens hudpleierutine, steg for steg!

Hvorfor du bør ha nye hudpleierutiner etter sommeren

Nå er tiden for å rense og pleie huden godt. Huden trenger en ekstra boost etter en lang vår og sommer med mye bruk av solkrem. Lange kvelder med god mat og drikke kan også gjøre sitt. I tillegg er det fort gjort å slurve med hudpleierutinene når det er ferie og hverdagsrutinen er borte.

UV-stråler kan tørke ut huden, samt sette fart på aldringsprosesser. Ofte sitter det igjen et lag med døde hudceller som bør fjernes. Samtidig kan høsten by på egne utfordringer med temperaturendringer, tørt inneklima og økt luftforurensning.

Det betyr at ikke bare skal huden repareres etter sommer, men du må også ha hudpleierutiner som takler høstens daglige utfordringer. Det trenger imidlertid ikke være vanskelig eller tidkrevende. Bare følg guiden steg for steg.

Mine beste hudpleierutiner steg for steg

Jeg har både ukentlige og daglige rutiner for å ta vare på huden min. De ukentlige rutinene består av peeling og ansiktsmaske. Huden tar nemlig bedre imot alle næringsstoffene i ansiktsmasken om du renser den grundig med peeling/ansiktsskrubb først. Her har du en liten oversikt over hva jeg pleier å gjøre:

 • Peeling én gang i uken
 • Bruke ansiktsmaske minst én gang i uken
 • Rens huden godt daglig
 • Næringsrike hudpleieprodukter morgen og kveld

Selv synes jeg at det er deilig å synke ned i badekaret med ansiktsmaske på. Jeg tar gjerne med meg en god kopp te og har på rolig musikk i bakgrunnen. Hudpleie kan være den perfekte anledningen til litt egenkjærlighet og egenpleie, synes jeg.

Fjern døde hudceller ved å rense huden godt

Huden trenger en god rens etter all solkremen om sommeren. Jeg passer på å bruke en god ansiktsskrubb én gang i uken. Ansiktsskrubb hjelper nemlig med å fjerne døde hudceller. Du kan helt fint lage din egen peeling/ansiktsskrubb ved å bruke produkter du allerede har hjemme i kjøleskapet.

Det kan være litt klissete å holde på med hjemmelagde produkter, men du får en veldig god effekt. Jeg har delt et par favorittoppskrifter i et tidligere blogginnlegg – klikk her for å lese dem og skroll ned til overskriften «Slik får du best effekt av kremer med niacinamid».

I tillegg synes jeg at det er kjempeviktig å bruke et effektivt, men skånsomt renseskum hver dag. Vanlig ansiktsrens med såpe og sterke rensemidler kan være belastende for huden. Det gjelder spesielt om høsten når huden kan være ganske nedbrutt i utgangspunktet.

Jeg sverger til renseskum med pleiende hudoljer hver eneste dag. Det var derimot ikke så lett å få tak i et produkt som jeg var helt fornøyd med. Det var derfor jeg utviklet min egen ansiktsrens, Vendela SilverCleanser. Den inneholder svært skånsomme rensemidler og pleiende hudolje. Her kan du lese mer om hvorfor du bør rense huden med babassuolje.

Bruk ansiktsmaske, serum og hudoljer for å gi dyp næring til huden

Huden trenger dyp næring som del av høstens nye hudpleierutiner. Jeg passer som sagt godt på at jeg bruker ansiktsmaske én gang i uken. Vendela Hydration Mask er favoritten min. Den inneholder pleiende næringsstoffer som trenger dypt inn i huden. Et stort innhold av aminosyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter bidrar til følgende:

 • Tilføre og binde fukt i huden
 • Redusere aldringstegn
 • Reparere stresset hud

Serum og hudoljer er perfekt for å gi ekstra næring akkurat der huden trenger det mest. Disse produktene inneholder en høy konsentrasjon av næringsstoffer. Noen få dråper er nok. Jeg bruker dem morgen og kveld etter at jeg har renset huden.

Vendela Instant Care Serum er et høykonsentrert serum med anti-aging egenskaper. Serumet inneholder antioksidanter som kan bekjempe frie radikaler. Frie radikaler dannes av UV-stråler og fører til aldringstegn. Dermed er dette et bra serum for deg som ønsker å redusere fine linjer og rynker.

Vendela Caring Oil er derimot et oljeserum som både inneholder hudoljer og andre viktige næringsstoffer. Caring Oil tilfører huden masse fuktighet og gjør den fløyelsmyk. Huden trenger ekstra fuktighet om høst og vinter for å ikke bli tørr og gusten. Det gjør Caring Oil til en passende hudolje etter sommeren.

Vendela Caring Oil - beste oljeserum

Min daglige hudpleierutine steg for steg

Den daglige hudpleien er utrolig viktig for å ta vare på huden om høsten. Det trenger heldigvis ikke ta så lang tid. Du trenger heller ikke mange forskjellige produkter. Noen få velutvalgte hudprodukter av høy kvalitet er nok for å få resultater. Her får dere min egen daglige hudpleierutine steg for steg:

 • Rens huden godt ved å bruke renseskum
 • Ta på øyekrem med forsiktige bevegelser
 • Bruk serum og hudolje på utsatte områder
 • Smør huden godt med en egnet ansiktskrem

Hudpleierutinen bør utføres både morgen og kveld. Jeg anbefaler å ha egne øyekremer og ansiktskremer for dag og natt. Om våren og sommeren trenger du også en god ansiktssolkrem. Solkrem skal påføres etter ansiktskremen, men før du begynner å sminke deg.

Akkurat som huden har ulike behov basert på årstid, har den også egne behov basert på døgnet. For eksempel, huden trenger mest mulig beskyttelse mot forurensning og UV-stråler om morgenen. Om natten pleier huden å reparere skader og regenerere seg etter dagen. Da er det viktig med nattkrem. Nattkremer innholder ingredienser og virkestoffer som bistår disse naturlige prosessene.

Du finner både vanlig øyekrem og nattøyekrem i nettbutikken min. Jeg har også dagkrem og nattkrem for ulike hudtyper. Du kan derimot bruke samme renseskum, oljeserum og hudolje både morgen og kveld.

Hvordan pleier du å gjøre det? Bytter du ut hudpleierutinene dine etter årstiden? Klem fra Vendela 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.