Ikke glem dette for å unngå rynker og pigmentflekker: Slik pleier du bryst og décolleté

Vendela på stranden

I det siste har jeg snakket mye om hvordan du får glødende og spenstig hud i ansiktet. Men du må heller ikke glemme å pleie bryst og décolleté for å unngå rynker i utringningen og på halsen! Ikke la hudpleierutinen stoppe ved kjevelinjen. Her får du mine beste tips til vakker utringing.

Hva er décolleté?

Lurer du på hva décolleté er? Dette er området mellom hals og bryst. Huden på brystet minner mer om huden i ansiktet ditt. Huden er svært sart og tynn med mindre underhudsfett. Dersom du overser dette området, kan det fort føre til rynker på brystet og kalkunhals. Ikke minst, så kan området bli fortere solbrent enn andre steder på kroppen.

Hvordan unngå rynker på brystet

Det viktigste du kan gjøre for å unngå kalkunhals og rynker på brystet er å inkludere det i din daglige hudpleierutine. Smør huden godt med fuktighetsgivende kremer, gjerne med anti-aging ingredienser og oppstrammende effekt. Selv passer jeg alltid på å smøre hals og bryst med dagkrem og nattkrem. Hvilken du bør velge, avhenger av din hudtype. Se her for mer informasjon om å velge rett dagkrem.

Noen ganger liker jeg å bruke ansiktsmaske på brystet. Det gjelder spesielt om sommeren når brystet blir ekstra utsatt for UV-stråler. Det er nemlig ikke bare solbrenthet som kan være konsekvensen av for mye sol. UV-stråler fører også til frie radikaler som igjen fører til tidlige aldringstegn. God pleie av décolleté hjelper med å bekjempe frie radikaler og gjenopprette huden.

Jeg liker dessuten å bruke ansiktsmaske på bryst og décolleté før jeg skal ha på meg en kjole eller bluse med dyp utringning. Jeg tar også på meg litt krem med øyeblikkelig oppstrammende effekt som Vendela Instant Glow. Instant Glow inneholder nemlig peptider som glatter ut fine linjer med umiddelbar effekt. Kremen er perfekt for å unngå rynker på bryst og kalkunhals.

På lang sikt kan Instant Glow og annen hudpleie med peptider glatte ut dype rynker. Produkter som dette får nemlig mikromuskulaturen til å slappe av. Avslappet hud regenerer og heler seg bedre, samtidig som huden ser spenstig og glattere ut. Dagkrem med peptider er dermed et «must» for deg som vil bekjempe rynker på bryst og i ansiktet.

SE OGSÅ: 5 tips til hudpleie for moden hud: Hudpleierutiner for oss over 50

Hudoljer og serum til décolleté og hals

Fordelen med å bruke hudoljer og serum til décolleté og hals er at produktene har en svært høy konsentrasjon av virkestoffer. Det betyr at utsatt hud for en real nærings- og fuktighetsboost, akkurat på de områdene som trenger det mest. Jeg elsker å bruke noen dråper med olje eller serum på brystet, særlig for å lindre huden etter en lang dag i solen.

Instant Care Serum inneholder peptider, akkurat som dagkremen Instant Glow. Dette er derfor en av mine beste kombinasjoner av hudpleieprodukter for moden hud. Det gjelder spesielt for deg som vil unngå rynker på brystet og halsen. Serumet inneholder også mange andre fuktighetsgivende og pleiende ingredienser som den sarte huden på bryst og hals kommer til å elske.

SE OGSÅ: Alt du bør vite om serum: Slik får du ungdommelig, glødende hud

Bruk solkrem på brystet hver dag

Jeg passer alltid på å smøre brystet godt med solkrem til ansikt, særlig hvis jeg bruker klær med litt utringning. Jeg er like nøye på dette området som jeg er med ansiktet mitt. Akkurat som med ansiktspleie, så har jeg en egen rutine for pleie av décolleté:

  • Noen dråper med olje og serum ved behov
  • Smør inn hals, bryst og utringning med dagkrem
  • Avslutt med en god solkrem til ansikt
  • Hver dag avsluttes med en god nattkrem på bryst og hals

I tillegg til gode hudpleierutiner til bryst og hals, passer jeg på å beskytte huden når solen blir for intens. Sist, men ikke minst, så kan du bruke litt sminke på brystet for å skjule pigmentflekker. Du kommer langt med litt diskré concealer.

Lykke til 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.