Hyaluronsyre gir deg spenstig hud – men bare hvis du bruker den riktig

Vendela skincare

Hyaluronsyre er en ingrediens jeg sverger til og som jeg tilfører jevnlig i min hudpleierutine, i tillegg til peptider og niacinamid. Jeg er spesielt glad i ansiktsmasker med hyaluronsyre – det er luksus for huden! Så sant du vet hvordan du bruker hyaluronsyre riktig, er dette en superingrediens som gir deg spenstig og glatt hud. Her er alt du trenger å vite for å komme i gang!

Hva er hyaluronsyre?

Superingrediensen har fått mye oppmerksomhet de siste årene, men hva er hyaluronsyre sånn egentlig? Hyaluronsyre finnes naturlig i huden vår og har som oppgave å binde vann. Den fungerer omtrent som en svamp. Mye hyaluronsyre i huden betyr dermed også mer vann i huden. Huden blir spenstig, fast og glatt, samtidig som den er godt hydrert.

Den naturlige mengden i huden avtar etter hvert som vi blir eldre, noe som har en negativ innvirkning på fuktighetsbalansen. Fine linjer og andre aldringstegn blir mer fremtredende med lite fukt. Det blir da spesielt viktig å balansere fuktighetsnivået ved å bruke produkter med hyaluronsyre, for eksempel ansiktsmasker.

LES OGSÅ: Slik velger du beste dagkrem for din hudtype

Huden min får en helt annen glød over seg når jeg bruker hudpleieprodukter med hyaluronsyre. Det er nesten som den «fyller ut» huden, slik at fine linjer og rynker blir mindre synlig. Det er derimot kjempeviktig at du bruker hyaluronsyre riktig for at du skal få ønsket effekt. Den kan nemlig tørke ut huden om du bruker den feil.

Hvordan bruke hyaluronsyre

Hyaluronsyre har en fuktighetsgivende effekt, men ikke helt av seg selv. Den tiltrekker seg og binder fuktighet. Det er derfor viktig å bruke hyaluronsyre med hudpleieprodukter som inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Ellers kan hyaluronsyre trekke fukt fra selve huden. Det vil vi ikke! 

Poenget er at hyaluronsyren skal ta fuktighet fra de andre ingrediensene og sørge for at huden får maksimalt utbytte. Det betyr at du ikke bør kjøpe tilfeldige hudpleieprodukter med hyaluronsyre, uten å være sikker på kvaliteten. Det er utrolig viktig at hudpleieproduktene inneholder rikelig med fuktighetsgivende ingredienser for å gi hyaluronsyren noe å jobbe med.

Produkter med hyaluronsyre

Favoritten min er Vendela Hydration Mask, en fantastisk fuktighetsgivende ansiktsmaske med hyaluronsyre. Ansiktsmasker med hyaluronsyre og fuktighetsgivende ingredienser gir huden en umiddelbar boost. Det er den perfekte kombinasjonen for både tørr hud og moden hud.

Hydration Mask inneholder antioksidanter, vitaminer, mineraler og mye annet som huden din kommer til å elske. I tillegg inneholder den anti-aging ingredienser som kollagen og vitamin C. Du får dermed silkemyk og sunn hud, samtidig som du bekjemper fine linjer og rynker. 

Vendela med ansiktsmaske

Jeg bruker ansiktsmaske med hyaluronsyre én gang i uken eller ved behov som del av min regelmessige hudpleierutine. Jeg bruker Hydration Mask også som nattmaske iblant når jeg føler at huden trenger litt ekstra næring og fukt. Det er så deilig å våkne med hydrert og velpleid hud! Jeg har den også med meg på reiser. Den er helt super for deg som får tørr og gusten hud når du er på reisefot.

Det aller beste med ansiktsmasker er kanskje all kosen rundt dem. Sett på litt rolig musikk og nyt en kopp te mens ansiktsmasken gjør sitt – du kommer til å føle deg så bra både på innsiden og utsiden!

Klem fra Vendela

P.S: Visste du at jeg også har kremer med hyaluronsyre? Vendela Body Lotion passer perfekt for tørr hud! Den inneholder rikelig med fuktighetsgivende ingredienser, samt hyaluronsyre som sørger for at huden tar opp all den gode fukten og næringen!

2 kommentarer på “Hyaluronsyre gir deg spenstig hud – men bare hvis du bruker den riktig

  1. Kjøper endel produkter hos deg, men fikk en dårlig opplevelse av silver cleanser var jeg ikke fornøyd med. Renset hunden og tok en renbimmullspad med bare vann. Der var det fremdeles rester av sminke igjen?

    1. Hei Solfrid! Leit at SilverCleanser ikke innfridde dine forventninger. Jeg anbefaler imidlertid alltid å dobbeltrense dersom man bruker sminke. Særlig ved bruk av et renseskum som SilverCleanser. Enten bruke en pre-cleanse først, eller altså dobbeltrense med mitt renseskum. Håper dette vil fungere for deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.