Hvorfor du alltid bør bruke solkrem, selv på Norgesferie

Vendela på brygga

Nå er det full nedtelling til sommerferie for Petter og meg! Jeg gleder meg kjempemasse til bading og båtliv ute i solen. Jeg er nok ikke den eneste som velger Norgesferie i år. Derfor ønsker jeg å komme med en oppfordring om å ikke glemme solkrem, selv om du «bare» skal være i Norge! Her får du vite hvorfor du bør bruke solkrem hver dag, uansett.

Beskytt huden mot frie radikaler hver dag

Det er like viktig å bruke solkrem til ansikt og kropp hver dag her hjemme i Norge som i sydlige strøk. De fleste av oss smører oss godt når vi skal sole oss ved fjorden eller ta en båttur i strålende solskinn. Du trenger imidlertid UV-beskyttelse også på overskyede dager. UV-stråler bryter gjennom skylaget. Selv om du ikke blir solbrent, øker UV-stråler antall frie radikaler i huden.

Dessuten er du like mye eksponert for UV-stråler når du maler huset som når du ligger og soler deg på stranden!

Frie radikaler fører til tidlige eller økte aldringstegn som fine linjer, rynker og pigmentflekker. Det blir spesielt viktig å bruke solkrem i ansiktet for deg som oppholder deg i byen. Forurensning fra eksos og lignende øker også antall frie radikaler. Huden blir dermed ekstra belastet. Det er derfor jeg alltid smører meg med Vendela Sun Care Face, selv om jeg bruker dagkrem med solfaktor.

Det er ikke tilstrekkelig solbeskyttelse i dagkrem med solfaktor om sommeren, særlig på dager med strålende sol. I tillegg bruker jeg gode hudprodukter med antioksidanter, for eksempel Vendela Diamonds Miracle Night. Antioksidanter bekjemper frie radikaler og kan hjelpe med å gjenopprette huden etter en lang dag i solen.

SE OGSÅ: Hvilken solkrem er best for din hud?

Hvor mye solkrem bør jeg bruke?

Du bør derfor være nøye og smøre deg godt, enten du skal på hytta, skape Sydenstemning i hjemmet eller reise landet rundt. Men hvor mye solkrem er egentlig nok? Det vanligste er nok å bruke for lite solkrem enn for mye. En god håndfull må til for å dekke hele kroppen. Begynn gjerne med små mengder og ta på mer ved behov, dersom du er redd for å ta for mye solkrem om gangen.

Dessuten er det fort gjort å glemme enkelte deler av kroppen, synes jeg. Det er ikke noe kjekt å være solbrent på toppen av føttene etter å ha gått barfot hele dagen – tro meg! Husk derfor på å smøre deg på ørene, føttene, nakken og hendene. Det kan også være lurt å ha en leppepomade med solbeskyttelse for å ikke bli brent på leppene.

Vendelas solkremer er perfekte for ferien

Vendelas beste solkrem på tilbud

Du trenger derfor en god del solkrem for at det skal holde hele sommeren, selv om du blir her i Norge. Tar du på deg for lite, så får du ikke den UV-beskyttelsen som står på pakningen. Akkurat nå får du mine beste solkremer på tilbud i DUO-pakninger. Du kan ha én solkrem stående på badet, og den andre kan ligge i håndvesken. Da har du alltid solkrem når du trenger det.

Bare se her på disse fordelene:

♥ Tørker raskt inn, uten å bli klissete

♥ Inneholder fuktighetsgivende ingredienser

♥ Høy beskyttelse mot både UVA/UVB-stråler

♥ Vannresistent og tåler svette

Jeg bruker kun mine egne solkremer. Egentlig kan du si at jeg utviklet den solkremen som jeg selv alltid ønsket meg! Solkremene er i tillegg dermatologisk testet og skånsom mot huden, uten mineraloljer og kunstige farger. Jeg har tilført en mild og hypnoallergen parfyme som gir dem en lett og deilig duft.

Da er det bare å kose seg i solen, så sant solkremen er på plass! Hva skal du i sommer? 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.