Hvilken solkrem er best for din hud? Her er mine favoritter!

Vendela nyter påskesolen

Nå er det endelig vår og solen titter frem! Selv om jeg skal tilbringe påskeferien hjemme, så kommer jeg til å nyte påskesolen ute på terrassen min. Det skal kanskje du også? Bare husk på å smøre deg godt inn med solkrem til ansikt. God solpleie beskytter huden mot farlige stråler som fører til solskader, aldringstegn og pigmentering. 

Jeg anbefaler at du kjøper ny solkrem hvert år. Solkrem kan miste beskyttelsesevnen over tid. Det kan derfor være risikabelt å bruke rester etter fjoråret. Dersom jeg er i tvil, pleier jeg å sjekke konsistensen og lukte på den. Solkremen begynner å skille seg og lukte litt rart om den er for gammel. Husk også på å sjekke holdbarhetsdatoen. 

LES OGSÅ: Den ultimate ansiktsmasken til tørr og fuktfattig hud

Jeg synes uansett at det tryggeste er å kjøpe ny hvert år. Vårsolen kan være veldig sterk og skarp, noe som fort gjør at vinterblek hud blir brent. Lurer du på hvilken solkrem som er best for din hud? Her får du mine favoritter med tips for enhver hudtype!

Ansiktssolkrem for moden og aldrende hud

Det er kjempeviktig å beskytte ansiktet mot skadelige UV-stråler, og derfor bruker jeg solfaktor 30 UVA+UVB i alle mine solkremer. Ikke bare er det fryktelig vondt å bli solbrent, men for mye sol kan føre til tidlig hudaldring og pigmentering. Dersom du er på jakt etter anti-aging produkter, kommer du ikke unna ansiktssolkrem. God solbeskyttelse er god hudpleie.

Vendela Sun Care Face - solkrem for ansikt

Hvilken solkrem er best for tørr hud?

Sliter du med tørr hud? Begynn med oljeserum og dagkrem. La de fuktende ingrediensene trekke godt inn i huden. Deretter kan du smøre deg inn med solkrem til ansikt. Sminke kommer på helt til sist. Jeg anbefaler at du smører deg på nytt hver 2-3 time for å opprette god solbeskyttelse gjennom hele dagen.

Fordelen med Vendela Sun Care Face er at den er vannresistent, lett å påføre og trekker lett inn i huden. Du trenger derfor ikke å vente lenge før du begynner å sminke deg! Duften er mild og behagelig. Solkremen er dessuten helt fri for syntetiske farger og mineraloljer. Du kan også kjøpe solkrem for ansikt i to-pakning, slik at du alltid har en hjemme og en i håndvesken.

Solkrem til ansikt for fet og uren hud

Det er viktig å være nøye med solbeskyttelse om du sliter med fet og uren hud. Jeg anbefaler at du bruker solpleie til ansikt med lett konsistens og som trekker lett inn i huden, for eksempel Vendela Sun Care Face. Husk at du er ekstra utsatt for å bli solbrent hvis du går på akne-behandling.

Solpleie og solbeskyttelse for sensitiv hud

Har du sensitiv hud og reagerer på solkrem? Test ved å påføre en liten mengde først på armen. Se om området er irritert etter noen timer før du smører inn resten av kroppen. Du bør også teste ansiktssolkrem på armen. Dette er en smart solkrem-test som du kan gjøre på egenhånd, dersom du har hud som lett blir irritert. Du kan også teste ut andre hudpleieprodukter på denne måten.

Vendela solkrem for ansikt og kropp

Min beste solkrem for kropp

Det kan være fristende å brette opp ermene når jeg koser meg i den varme solveggen. Jeg håper at vi får noen ekstra varme vårdager med T-skjortevær snart! Hvis vi er så heldige, må du huske å smøre inn armene dine også. Jeg pleier å bruke Vendela Sun Care Body til kropp.

Dette er en lett og velduftende solkrem til kropp som passer for alle hudtyper. Sliter du med ekstra tørr hud? I så fall kan du smøre deg inn med en næringsrik fuktighetskrem før du tar solkrem på kroppen din. Vendela Sun Care Body fås også som to-pakning eller i et sett sammen med solkrem til ansikt.

Klem fra Vendela

Psst: følg min nye side på Facebook hvor jeg jevnlig vil oppdatere deg med mine skjønnhetstips: Vendela Beauty

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.