Hverdagssminke på 5 minutter: naturlig sminke steg for steg

Hverdagssminke på 5 min med Vendela

Det er flere som har spurt om hvordan de kan bruke mine nye sminkeprodukter til å legge vakker og naturlig sminke. Derfor har jeg satt sammen en liten guide med enkle tips til hvordan dere legger hverdagssminke på 5 minutter. 

Hvis du har dårlig tid på morgenen eller simpelthen foretrekker enkel makeup som ser naturlig ut, så er disse sminketipsene for deg. Sminketipsene fungerer også fint for deg som vil være naturlig fin med makeup på voksen hud.

Fremhev din naturlige skjønnhet

Jeg har lært meg mange flotte tips gjennom modellkarrieren min, både til hverdagssminke og festsminke. Det viktigste er likevel at du koser deg meg sminken og skaper en look som du selv trives med. Makeup er en flott mulighet til å uttrykke din personlige stil og hvem du er.

Vendela blir sminket av Cecilie Krogh

Jeg synes at hverdagssminke skal brukes for å fremheve det du elsker ved ansiktet ditt, ikke for å skjule noe eller se annerledes ut. Det holder derfor med noen få, velutvalgte produkter. Jeg har mine personlige favoritter som jeg alltid bruker.

Bruk sminkeguiden min som en veiledning og tilpass etter personlig preferanse. Stol på deg selv og kos deg masse. Våg å eksperimentere litt, slik at du finner frem til lekre makeup-looks som du synes ser fine ut 🙂

Hvordan sminke seg naturlig: Enkel hverdagssminke trinn for trinn

Det første jeg alltid gjør om morgenen er å rense huden og påføre serum på tørre partier, øyekrem rundt øynene og rikelig med en god dagkrem. Deretter tar jeg meg en kopp kaffe og spiser litt frokost mens jeg venter på at kremen skal trekke godt inn i huden. 

Det er viktig å forberede huden før du går i gang. Det gjelder spesielt for deg med voksen hud og tørr hud.

Serum med peptider som Instant Care er forresten perfekt for deg som skal sminke voksen hud. Peptider reduserer nemlig fine linjer og rynker. Denne superingrediensen gir nesten umiddelbar virkning. Serum er derfor perfekt å bruke som base for makeup på voksen hud.

Det er slett ikke sikkert at du behøver foundation og pudder i hverdagen. Kanskje det holder med litt concealer for å dekke mørke ringer under øynene? Du kan også legge concealer for å dekke alt ujevnheter i huden.

Foundation skal den være så lik hudfargen din som mulig. Test ut fargen på kjevebenet for å kjøpe foundation som matcher hudtonen din, ikke på armen. Pudder er bra for deg med oljete hud, da pudderet kan gi en matt effekt.

Hvordan få litt mer naturlig glød i ansiktet

Bronzer er et must for i hverdagen, synes jeg. Jeg elsker å legge litt bronzer i ansiktet, uansett årstid. Bronzer gir en så fin og vakker glød. Du kan helt fint kombinere den med litt blush (blush og rouge er det samme, forresten).

Vendela Matte Bronzer gir deg umiddelbar varme i ansiktet, samtidig som den legger seg fint og jevnt. Fargen er nydelig og passer de aller fleste. Den er derfor superlett å jobbe med, særlig om du også bruker en god sminkekost.

Hvis du er redd for at resultatet ikke skal se naturlig og fin ut, anbefaler jeg å legge et lett lag. Påfør heller flere lag for å bygge opp fargen mer ved behov.

Påfør i form av 3-tall for å få finest resultat:

 • Legg et lett lag over tinning
 • Under kinnbena
 • Langs kjevebenet

Deretter legger du blush/rouge på kinnbena for å få en frisk og naturlig farge. Jeg synes det er spesielt viktig å få litt farge tilbake i ansiktet hvis du har brukt foundation og pudder. Vendela Satin Blush fås en vakker farge som passer for mange. Teksturen er lett å jobbe med, slik at den legger seg fint.

Hvordan sminke øynene dine naturlig

Er du en av dem som gruer seg for å bruke øyenskygge i hverdagen? Det trenger du ikke å være. Mine beste tips til hvordan sminke øynene dine naturlig er å bruke øyenskygge i en nøytral nyanse, for eksempel nude. 

Jeg anbefaler derimot å bruke både lyse og litt mørkere farger for å sminke øynene dine større. Øyenskyggepalett er perfekt til dette, gjerne med farger som passer til både hverdag og fest. Da får du mer å velge blant, og du kan tilpasse fargen etter humør og anledning.

Du finner to paletter i nettbutikken min. Natural Beauty er for deg som elsker brune jordtoner og glitrende champagne. New York Glam er en øyenskyggepalett for deg som foretrekker mørke skygger, mauve og lyst glitter. Begge er enkle å jobbe med.

Hvis du bare har én øyenskygge, kan du bygge fargen lagvis for å få den mørkere. Vær forsiktig og vurder nøye mellom hver gang du påfører mer. Ellers er det fort gjort å ta på deg for mye øyenskygge.

Det spiller ingen rolle om du har små øyne eller ikke: Åpne og våkne øyner er noe de fleste av oss vil ha. Tipsene nedenfor passer også bra for deg som ønsker å sminke tunge øyelokk, noe som kan være litt utfordrende.

Slik får du øynene dine til å virke større – steg for steg:

 • Begynn med å legge øyenskygge over hele øyelokket, gjerne med litt diskré skimmer for å åpne øyet enda mer.
 • Påfør en lys øyenskygge i øyekroken for å lysne og løfte øyet.
 • Legg øyenskygge en mørkere nyanse langs globen og under øyet med en egnet kost. Dus den ut ved å trekke den lett oppover mot brynsbenet.

Ikke glem vippene og brynene

Eyeliner kan også brukes i hverdagen. Du skaper en naturlig look ved å duse den ut. Mange foretrekker kajal fremfor flytende eyeliner i hverdagen, så prøv deg frem. Hvis du synes at svart kajal blir for hardt, så kan du prøve en brun kajal i stedenfor.

En god mascara er også et must. På spesielt travle dager hvor du ikke har tid til å pynte deg i det hele tatt, kommer du langt med et strøk mascara på vippene!

Liker du å bruke makeup på bryn også? Eller kanskje du er fornøyd med brynene som de er? Et lite tips for rask og enkel makeup i hverdagen er å farge både vipper og bryn ved jevne mellomrom. 

Da slipper du ofte å bruke tid på dette om morgenen. Det er så herlig å våkne om morgenen og føle seg fresh med én gang. Det er små “beauty hacks” som dette som hverdagen enklere.

Leppestift i hverdagen

Hvem sier at leppestift ikke kan brukes til hverdags? I alle fall ikke jeg! Jeg bruker ofte leppestift i hverdagen. Du kan trykke den lett mot leppene for et naturlig resultat. Du kan også påføre litt lipgloss over leppestiften for å tone ned fargen i hverdagen.

Du finner mange lekre farger her i nettbutikken min. Nyansene varierer fra nude og rosa til dype rødtoner. Du finner enkelt frem til en ny favoritt eller to. Jeg liker å alltid ha to leppestifter å variere med: nude til hverdags og rød til fest.

Visste du at det går an å bruke leppestift på kinnbeina og øyelokket? Dus den ut med litt foundation hvis fargen blir for sterk. Dette sminketipset er perfekt for deg som vil ha hverdagssminke på et blunk. Bare pass på at huden er godt fuktet først. 

Tipset passer også perfekt for deg som er ute og reiser, og ikke vil dra med deg all sminken din.

Jeg pleier ofte å spare den røde leppestiften til festsminke. Da føler jeg meg smashing med én gang. Når det er sagt, er det mange kvinner som bruker rød leppestift i hverdagen også. Røde lepper gir selvtilliten en boost, synes jeg!

I så fall anbefaler jeg at du holder litt tilbake med øyesminken og heller legger mer vekt leppene. La dem bli midtpunktet.

Andre gode sminketips

Nå har du fått mange forslag til hvordan du sminker deg i hverdagen. Det kan godt hende at du må prøve deg frem noen ganger før du blir fornøyd. I tillegg har jeg noen generelle sminketips:

 • Pass på at du har tilgang til masse lys når du sminker deg
 • Makeup som ser bra ut på foto, pleier ofte ikke like å se like bra ut i hverdagen
 • Bruk samme prinsippene for enkel festsminke, men bytt ut fargevalget
 • Bruk kost for å få et jevnt resultat

Naturlig hverdagssminke steg for steg: kort oppsummering

Føler du deg litt overveldet av alt du har lært? Du trenger slett ikke å gjøre alt jeg har foreslått her. Her har du en kort oppsummering på hvordan du sminker deg naturlig på fem minutter, steg for steg:

 • Begynn med å fukte huden
 • Bruk foundation, pudder og concealer ved behov
 • Bronzer og rouge gir vakker glød i hverdagen
 • Velg om du vil fremheve øyne eller lepper
 • Øyenskygge i ulike nyanser gir en illusjon av store og åpne øynene
 • Kun mascara på vippene funker på veldig travle dager
 • Trykk leppestiften lett på leppene for et naturlig og fint resultat
 • Velg om du vil sminke eller farge brynene
 • Legg sminken lagvis for å unngå for sterke farger
Sminken som får deg til å glitre og skinne på julebordet

Hvilke sminketips har du mest lyst å prøve?

Jeg håper du får stor glede av denne guiden min til hverdagssminke. Kosmetikk har vært min store passion i omtrent hele livet mitt. Kanskje det gir deg like stor glede også?

Og du, husk at det er helt opp til deg hva du gjør, hvilke produkter du bruker og hvor mye du vil sminke deg. Prøv deg frem for å finne ut hvilken hverdagssminke du liker best. 

Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor. Jeg synes det er så gøy å se hvordan andre gjør det! 

Klem fra Vendela 🙂

4 kommentarer på “Hverdagssminke på 5 minutter: naturlig sminke steg for steg

 1. Kommer det foundation i vendela sin sminkeserie?

  1. Så hyggelig at du er nysgjerrig Grethe! Takk for at du spør, det er sikkert flere som lurer 🙂 Foundation kommer!

 2. Tusen takk for nyttige tips om sminke.
  Finnes det en concealer i din sminkekolleksjon?

  Hilsen Kari Monica

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding, Kari Monica! 🙂 Finnes ingen concealer foreløpig, men det kommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.