Hva er Micellar water og hvorfor bør man bruke dette rensevannet?

Vendela Micellar Water

Det er mange som er nysgjerrige på mitt nye Micellar rensevann for både damer og menn. Hva er Micellar water? Hvordan bruker man rensevannet? Hvilke fordeler har Micellar vann? Her svarer jeg på hyppig stilte spørsmål, slik at du kan bli godt kjent med dette banebrytende multiproduktet.

Jeg kaller nemlig Vendela Micellar Cleansing Water for et multiprodukt, og det av en god grunn. Dette rensevannet gjør omtrent alt på én gang som passer alle hudtyper, inkludert sensitiv hud. Du kan derfor bruke Micellarvann som del av en 3-stegs rutine for ansiktsrens eller helt alene for å fjerne smuss, urenheter og sminke. 

Micellar Cleansing Water er dessuten perfekt om morgenen når du har dårlig tid eller du er ute og reiser. Og du – dette er også et kjempebra rensevann for menn!

Hva er Micellar water?

Micellar water har tatt verden med storm, og jeg er utrolig stolt over å kunne tilby det til dere. Men hva er Micellar water, sånn egentlig? Kort fortalt, så er dette et rensevann som inneholder superingrediensen Miceller. Miceller er bittesmå molekyler som er veldig bra for å rense huden, uten å irritere den.

Grunnen til at du kan bruke Micellarvann alene til hudrens er at molekylene trenger dypt ned i huden og fjerner smuss. Micellar kan forresten hanskes med både vannløselig og fettløselig smuss. Hudens naturlige barriere blir likevel ikke forstyrret. Huden mister heller ikke fuktighet, selv om rensevannet er så effektivt til å fjerne urenheter.

Hvorfor bør man bruke rensevann med Micellar?

Micellar Cleansing Water er utrolig effektiv til å trekke ut makeup, smuss og urenheter. Du kan derfor bruke det til å få vekk stridig øyesminke som ikke ville vekk med renseskummet. Det kan også brukes helt alene, uten andre renseprodukter. Dermed er rensevannet mitt perfekt for deg som skal ut på reisefot og har dårlig plass i bagasjen. 

Huden er likevel klar til toner, serum, øyekrem, dagkrem eller andre produkter du bruker. Det er nemlig viktig å rense huden godt før du påfører noe annet. Du risikerer ellers at all den gode fuktigheten og næringen fra ansiktskremen din ikke trekker godt nok inn i huden. 

Smuss, forurensinger og døde huceller legger seg nemlig som et lag over huden. Dette bør fjernes både morgen og kveld – og det kan du klare med Micellar vann alene. Jeg anbefaler imidlertid at du i tillegg bruker renseskum om kvelden, dersom du har brukt sminke eller solkrem i løpet av dagen.

Gode renserutiner er veldig viktig for å få sunn hud og vakker glød, særlig om du opplever urenheter eller bruker foundation, pudder og lignende. 

Du fjerner også døde hudceller som kan forårsake matt hud ved å ha en god rutine for ansiktsrens. Renseproduktene kan samtidig bekjempe aldringstegn ved å fjerne frie radikaler og samtidig tilføre huden anti-aging ingredienser. 

Jeg anbefaler at du tenker over dine individuelle behov før du bestemmer deg for hvilken renserutine du vil følge. Hvis du vil lese mer om alle fordelene med en 3-stegs rutine for ansiktsrens, kan du klikke her.

Er det olje i Micellar Cleansing Water? Hvilke andre ingredienser inneholder den?

Jeg har ikke tilsatt olje i Micellar Cleansing Water som ekstra rensemiddel. Jeg har derimot tilført litt naturlig roseolje for å gi rensevannet en behagelig duft og droppet parfyme. Det er fordi sensitiv hud kan reagere på parfymerte hudpleieprodukter. Rosenolje kan tvert imot være bra for irritert og sår hud. Oljen kan samtidig virke beroligende for følsom og sensitiv hud. 

I tillegg til to typer Miceller og roseolje, inneholder Micellar Cleansing Water ingrediensen sorbitol. Sorbitol gir fukt til huden, motvirker aldring og har en prebiotisk effekt. Jeg valgte også å inkludere glycerin og aloe vera, to helt supre ingredienser for å berolige følsom hud og tilføre ekstra fuktighet.

Hvem bør bruke rensevann med Micellar?

Micellar vann passer for alle hudtyper, også deg med sensitiv hud. Det er fordi Vendela Micellar Cleansing Water virker beroligende og føles forfriskende for huden. Rensevannet er samtidig veldig skånsom for følsom hud. Du trenger heller ikke å skylle ansiktet med vann etter bruk. 

Dette er derfor et supert rensevann for menn og damer som ikke ønsker å bruke masse tid på ansiktsrens. Huden blir ren og fin, selv om du kun bruker Micellarvann og ikke renseskum.

Hvorfor er Micellar rensevann så bra for sensitiv hud?

Micellar rensevann kan være et godt valg for deg med følsom hud av to grunner: Ingrediensene er milde og du slipper å bruke vanlig vann etterpå. Mange som har tørr og sensitiv hud merker nemlig at huden blir strippet for fukt ved hyppig vask. Det gjelder spesielt om vinteren. 

I så fall kan det være godt for huden å slippe renseskum som må skylles av og heller bruke rensevann. Du kan også variere renserutinen din i løpet av året. Hudtypen din kan nemlig endre seg etter årstiden. Kanskje holder det med kun Micellarvann om vinteren for å bevare fukt, men inkludere renseskum om sommeren når du bruker mye solkrem i ansiktet? 

Eller kanskje du kun bruker sminke av og til? I så fall kan du bruke både ansiktsrens og rensevann på akkurat de dagene du sminker deg, men ellers holde deg til Micellarvann for å rense huden. Jeg anbefaler at du følger med på huden din og prøver deg frem for å finne beste fremgangsmåte for deg. 

Dersom huden føles stram etter du har vasket deg med vann, kan det tyde på lite fukt. Prøv å se hvordan ansiktet føles ved å kun bruke Micellarvann som du ikke trenger å skylle vekk.

Hvordan bruker man rensevannet Micellar water?

Du kan bruke Micellarvannet mitt over hele ansiktet – også for å fjerne sminke fra øynene. Påfør litt rensevann på en bomullspad før du forsiktig “vasker” ansiktet med den. Du trenger verken å gnikke eller gni, noe som kan forårsake rød og irritert hud. La produktet trekke inn i huden. 

Nå kan du hoppe rett videre til de andre produktene som du bruker. Micellar Cleansing Water kan som sagt erstatte vanlig ansiktsrens om morgenen når du har dårlig tid. Dersom du ikke har ytterligere behov for ansiktsrens om kvelden, kan du droppe renseskummet til fordel for rensevannet mitt da også.

Har du behov for å bruke flere renseprodukter, så anbefaler jeg å følge disse stegene:

  1. Begynn med en skånsom ansiktsrens – jeg anbefaler min renseolje full av deilige, pleiende oljer
  2. Påfør rensevannet etter at du har skylt vekk renseoljen og klappet huden forsiktig tørr
  3. Avslutt med toner eller gå rett til de andre hudproduktene dine
  4. Følg disse stegene morgen og kveld for å få sunn og frisk hud

Prøv selv, da vel – eller kjøp Micellar rensevannet til mannen, partneren, venninnen eller tenåringen din som synes at ansiktsrens er mas og kjas. Jeg er sikker på at dere kommer til å bli fornøyd. 

Stor klem fra Vendela 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.