Guide til nattpleie: Hvordan ta vare på huden mens jeg sover?

Nøkkelen til vakker hud er hudpleie som jobber mens du sover. Det er nemlig om natten at huden fornyer seg. Det er kjempeviktig med gode hudpleierutiner om kvelden. Jeg bruker for eksempel alltid en god nattkrem og øyekrem før jeg legger meg. Her i min guide til nattpleie får du vite alt om hvordan du tar vare på huden om natten.

Hvorfor er hudpleie om natten så viktig?

Har du lagt merke til at huden både ser og føles friskere ut etter en god natts søvn? Hudens regenererende og helende prosesser skjer om natten. Jo lenger du sover, desto mer tid får huden til å lege seg. For eksempel, cellene fornyer seg og bindevev blir reparert.

Huden har kanskje størst nytte av de hudpleieproduktene du bruker til nattpleie. Næringsstoffene og fuktigheten blir nemlig bedre absorbert mens huden regenerer seg. De rette produktene kan dessuten støtte og booste hudens naturlige prosesser. En god nattkrem og øyekrem er derfor et «must».

Her kan du lese mer om hvordan huden helbreder seg om natten: 5 gode grunner til hvorfor du bør bruke nattkrem.

Kan jeg bruke dagkrem som nattkrem?

Mange lurer på om det egentlig er nødvendig med egen nattkrem. Er det ikke godt nok å bruke dagkrem om natten? Jeg anbefaler på det sterkeste at du bruker en god nattkrem, ikke dagkrem. Det er ikke uten grunn at ansiktskremene er utviklet for bruk på ulike tider av døgnet.

Dagkrem er utviklet for å beskytte huden. Nattkrem er derimot utviklet for å reparere huden. Virkestoffene er nøye sammensatt for å bistå de helende og regenererende prosessene som skjer om natten. Vendela Diamonds Miracle Night er min store favoritt innen nattpleie. Dette er en svært god nattkrem for deg som ønsker å bekjempe aldringstegn som rynker, pigmentflekker og fine linjer.

Nattkremen inneholder over 20 naturlige og eksklusive ingredienser som bistår hudens renegerende prosesser. Med det samme du masserer kremen inn i huden, trenger dyrebare hudoljer som sheasmør, avokadoolje og mange flere dypt inn i huden. Oljene inneholder antioksidanter, vitaminer og essensielle fettsyrer.

Hyaluronsyren i nattkremen bidrar med å bevare all den gode fukten som du får fra hudoljene. Hyaluronsyre finnes naturlig i huden, men blir brutt ned med alderen. Mindre hyaluronsyre betyr slappere og tørrere hud. Det er derfor superviktig å tilføre dette stoffet utenfra.

Trenger jeg egen øyekrem til natten?

Det kan være lurt å bruke egen øyekrem om natten, særlig hvis du vil forebygge eller redusere aldringstegn. Nattøyekrem som Vendela Diamonds Miracle Eye har en rikere konsistens og høy konsentrasjon av anti-aging ingredienser. Over 20 naturlige planteekstrakter og ingredienser går straks til verks for å bekjempe rynker og mørke ringer mens du sover. Den passer derfor perfekt til nattpleie.

En av de naturlige ingrediensene er Øyentrøst. Øyentrøst er en betennelsesdempende urt som kan stramme opp fine linjer og dempe betennelser. Immortelle er enda en anti-inflammatorisk ingrediens som jeg valgte å tilføre i nattøyekremen min. Den virker cellefornyende og booster derfor den renegerende prosessen som finner sted om natten.

Nattøyekremen Miracle Eye inneholder mange eksklusive hudoljer som fukter den sarte og sensitive huden rundt øynene:

 • Druekjerneolje
 • Bomullsfrøolje
 • Avokadoolje
 • Sheasmør

Ikke minst, så har jeg tilført Vitamin E i øyekremen. Vitamin E er en kraftig antioksidant som bekjemper frie radikaler og aldringstegn. I tillegg kan Vitamin E forbedre cellefunksjonen i huden og bidra til bedre hudhelse.

Hva trenger jeg til god nattpleie av huden?

Du trenger heldigvis ikke en haug med forskjellige produkter for å skape gode nattpleierutiner. Jeg anbefaler imidlertid at du kun bruker hudproduker av høy kvalitet. Det er også veldig viktig at du holder på rutinene dine. Her får du min egen hudpleierutine som jeg gjør hver eneste kveld:

 • Rens huden godt med en skånsom ansiktsrens
 • Påfør noen dråper oljeserum ved behov
 • Masser forsiktig inn øyekrem
 • Avslutt med en god nattkrem

God nattpleie trenger ikke å være mer komplisert enn dette. Jeg synes at hudpleierutinen om kvelden bør være enkel, men effektiv. Det er ikke vits i å sette opp en komplisert rutine som ikke er realistisk å gjennomføre. Det er viktigste er å holde fast ved de gode nattpleierutinene for å få best effekt av produktene.

Hvor kan jeg kjøpe et nattpleiesett?

Vendela Diamonds Nattpleie er et praktisk nattpleiesett som inneholder både nattkremen Miracle Night og øyekremen Miracle Eye. Produktene er effektive hver for seg, samtidig som de komplementerer hverandre når du kombinerer dem. Ikke minst, så får du alt du trenger på én gang.

Bruker du en god rutine for hudpleie om natten? Klem fra Vendela 😊

2 kommentarer på “Guide til nattpleie: Hvordan ta vare på huden mens jeg sover?

 1. Har kjøpt miracle night, og lurer på om jeg trenger å bruke et ansiktsserum før nattkremen?

  1. Det vil jeg så absolutt anbefale 🙂
   Det beste er å bruke ansiktsserum sammen med andre hudprodukter for å få best resultat. Serum skal ikke erstatte vanlig ansiktskrem for moden hud, men heller komplementere den. Det er også viktig at huden er ren og fin før du bruker serum. Her har du min lille hudpleierutine for moden hud som har vist seg å være veldig effektiv:

   • Rens ansiktet godt med et skånsomt renseskum
   • Påfør noen dråper med ansiktsserum
   • Masser forsiktig inn øyekrem
   • Avslutt med en god ansiktskrem
   • Gjenta hver morgen og kveld
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.