Guide: Hvordan bruker jeg serum riktig?

Jeg sverger til serum – gjør du? Hvis ikke, så er det på tide å oppdage hva disse fantastiske produktene kan gjøre for huden din. Serum og oljeserum har nemlig en svært høy konsentrasjon av næringsstoffer og fuktighetsgivende ingredienser. Her i denne guiden får du vite hvordan du bruker serum riktig for best effekt.

Først av alt, hvorfor anbefaler jeg deg å bruke serum? Jo, det er fordi virkestoffene trenger dypt inn i huden for å gi pleie og næring. Serum har likevel en lett og behagelig konsistens som tørker raskt. En annen fordel med ansiktsserum og oljeserum er at du kan bruke noen dråper akkurat der du trenger det. Det er helt genialt for deg som har kombinert hud.

Serum er derfor helt supert for å få glød i ansiktet. Samtidig må du bruke produktene på en slik måte at næringsstoffene utført magien sin best. Jeg bruker serum som del av ansiktspleien min morgen og kveld. Jeg har også noen beauty hacks på lur som du kanskje ikke har tenkt på før 😉

Kan serum brukes alene eller kun med ansiktskrem?

Serum og oljeserum bør brukes som en del av dine daglige skjønnhetsrutiner for at du skal få en vakker glød i ansiktet. Det er likevel ingenting i veien for at du kan påføre noen dråper alene i løpet av dagen. Det kan være en fin måte å friske opp tørr hud.

Det er likevel best å bruke serum og oljeserum om morgenen og kvelden som del av øvrig ansiktspleie. For eksempel, det kan være vanskelig for serumet å trekke ordentlig inn hvis du ikke renser huden med ansiktsrens først. Sminke, døde hudceller og smuss legger en hinne over huden.

Påfør noen dråper med oljeserum eller serum på ren og tørr hud. Avslutt med øyekrem og fuktighetskrem som vanlig. Jeg synes at det er spesielt viktig å bruke serum om kvelden. Det er nemlig om natten at huden reparerer og regenerer seg. Du bør støtte disse naturlige prosessene med høykonsentrerte produkter for å våkne med en deilig glød i huden.

Les også: Alt du bør vite om serum: Slik får du ungdommelig, glødende hud

Beauty hacks: andre smarte måter å bruke serum

Du kan bruke serum på mange flere måter enn kun til hudpleie. Jeg liker for eksempel påføre noen dråper med oljeserum i concealer eller foundation. Da føles sminken enda mer fresh ut, synes jeg. Dette er dessuten et godt tips til deg som har tørr hud og er redd for at sminken skal «flasse».

Visste du at oljeserum kan brukes til å stelle øyenbrynene dine? Du får en fin fasong som varer ved å påføre noen dråper på brynkosten din. Kost deretter brynene slik du vil ha dem. Brynene holder seg på plass, samtidig som du får en veldig naturlig og fin look som passer bra i hverdagen.

Leppene dine kan også ha godt av noen dråper med olje. Fjern død hud først, og masser deretter forsiktig inn litt oljeserum på leppene. Jeg bruker en ren tannbørste til å fjerne den døde huden. Bare pass på at du ikke skader den sensitive huden.

Kan jeg bruke serum og oljeserum på kroppen?

Det er ikke bare ansiktet som har godt av serum. Du kan bruke noen dråper med oljeserum på spesielt tørre partier, for eksempel albue eller føtter. Eller hva med å gjøre håndkremen enda mer næringsrik ved å tilføre en dråpe eller to med serum?

Jeg er nok ikke alene med å slite med tørre neglebånd fra tid til annen. Det gjelder spesielt om høsten. Temperaturforandringene og hyppig håndvask gjør sitt for å tørke ut både hender og negler. Da liker jeg å massere litt oljeserum inn i neglebåndene. De fuktighetsgivende ingrediensene mykner opp og gir masse næring.

Riktig valg av serum har like mye å si som riktig bruk

Du bør velge oljeserum som er tilpasset dine behov. Vendela Instant Care er et høykonsentrert serum som passer bra for deg med moden hud. Mens du masserer serumet inn i huden, frigjøres peptider som får mikromuskulaturen i ansiktet til å slappe av. Peptidene reduserer fine linjer på kort sikt og rynker på lang sikt.

Castorolje holder ansiktet ditt hydrert og full av fuktighet. Moden hud kan lett bli dehydrert. Det kan føre til enda flere aldringstegn. Aloe Vera beroliger og fukter huden, mens Immortelle gir huden glød og utstråling. Immortelle kalles ikke også for «Evighetsblomsten» uten grunn!

Vendela Caring Oil er et oljeserum som passer bra for deg som vil ha en blanding av hudolje og serum. Den inneholder høykonsentrerte ingredienser, akkurat som et vanlig serum. Caring Oil har i tillegg fuktighetsgivende og pleiende hudoljer som er perfekte for tørr og sensitiv hud. 

Selv om du ikke har tørr hud til vanlig, så opplever mange at de trenger ekstra fuktighet om høsten og vinteren. Det gjør i alle fall jeg. Jeg sverger til Caring Oil når huden føles tørr og gusten ut. 

Oljeserumet inneholder konsentrerte doser av jojobaolje, avokadoolje, arganolje og mange flere oljer. Oljene er fulle av antioksidanter, fuktighet, vitaminer og mineraler som synker dypt inn i huden.

Rosenoljen i Caring Oil går også til verks for å berolige følsom og stresset hud. Det gjør at jeg kan anbefale oljen til deg med sensitiv hud. Den luksuriøse, deilige hudoljen kan hjelpe tørr og sprukken hud med å holde på fuktighet. Ikke minst, så har den gode anti-aging egenskaper.

Har du noen flere tips til riktig bruk av serum og oljeserum? Jeg hører gjerne fra deg i kommentarene. Klem fra Vendela 😊

9 kommentarer på “Guide: Hvordan bruker jeg serum riktig?

 1. Hei!
  Jeg har kjøpt dagkremen Diamonds Brilliant Day, men jeg trenger også serum og nattkrem. Jeg er
  gammel, men trenger fortsatt gode kremer og har en blandingshud som også er ømfintlig og ikke liker fete kremer. Kan du anbefale en nattkrem og serum som passer min hud?

  1. Hei Wenche-Lise! Siden du bruker Diamonds Brilliant Day vil jeg anbefale at du bruker Diamonds Brilliant Night om natten. Den er litt tykkere i konsistensen enn dagkremen, det fordi om natten trenger huden ekstra næring og fuktighet. En nattkrem er alltid litt tykkere i konsistensen enn en dagkrem. Et serum som vil passe din hud er Instant Care Serum. Denne er lett i konsistensen og trekker godt inn i huden. Bruk den gjerne både morgen og kveld under ansiktskrem. Håper dette er til hjelp! 🙂

 2. Ønsker prøve på serum og dagkrem

  1. Hei Anne Mari! Da vil jeg tipse deg om å besøke denne siden 🙂 https://vendela.com/krem/

 3. Har det noe for seg å påføre Instant Care Serum før man påfører Caring Oil (og deretter dag- eller nattkrem)? Eller anbefales det å bruke enten det ene eller det andre produktet? Dersom det er enten eller, hva anbefales det å bruke om natten under en nattkrem og hva anbefales det å bruke om dagen under en dagkrem?

  1. Hei Anne Katrhine! Takk for ditt spørsmål. Man kan bruke både serum og olje under ansiktskrem hvis huden har behov for det. Start alltid med den tynneste konsistens først, som i dette tilfelle er Instant Care serum. La det trekke inn i huden før du påfører Caring Oil. Dersom du ønsker å bruke en på dagtid og en over natten anbefaler vi Instant Care på dagtid og Caring Oil over natten.

 4. Hei 😊
  Følger dine råd ang.Serum.Så er blitt «avhengi» ☺️
  Føler meg fresh og lukten er nydelig ❣️

  Mvh.Turid Johansen
  Veldig fornøyd kunde 😊

  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Turid! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.