Godsaker og huskeregler for alle hudtyper

Til tross for alle individuelle forskjeller er det noen universelle regler som gjelder for at huden skal være i balanse og være på sitt beste.

Her kommer mine 10 beste tips og råd for å ta godt vare på huden din – uansett om den er tørr, fet, sensitiv eller en kombinasjon.

1. Rens og hygiene

Renslighet er prioritet nr 1. Vask hendene før du pleier huden, enten du skal rense, påføre hudkrem eller sminke deg. Ansiktshuden er tynn, og utsatt for bakterier og giftstoffer som fingrene dine drar med seg.

Det er også viktig å rense huden om kvelden, helst med milde renseprodukter.

2. Sol er deilig – men med måte!

Soling er en av de viktigste årsakene til skader i huden, og dannelse av frie radikaler. Rynker, pigmentflekker og uttørking fremskyndes av soling. Husk på at det er mer skånsomt å være i solen mens man beveger seg enn å ligge helt i ro.

Jeg elsker solen, solen er en viktig kilde til vitamin-D, velvære og glede! Men jeg behandler den med respekt, og bruker alltid høy solfaktor, enten jeg er på stranda eller i byen. Hatt og solbriller brukes også flittig for å beskytte huden i ansiktet.

3. Få nok søvn

Huden jobber best når du sover. Det er når man sover at fornyelsen av hudceller er mest effektiv og huden regenerer seg best.

Lite søvn gjør at det dannes frie radikaler som bryter ned cellene i huden og forårsaker aldring.

NYHET! Få gratis prøve på nye krem Vendela SilverDay+!

4. Fiber er fantastisk

Mange vet at fiber fra grovt brød, frukt og grønnsaker, gjør underverker for fordøyelsen, men de er også veldig bra for huden. Omega 3 er også bra for balansen i huden og godt for hele kroppen. Hvis kroppen er i form, er huden i form?

Lag derfor plass til fiber og sunt fett fra fisk eller planter som er rike på omega 3 i kostholdet ditt.

5. Norge har verdens beste vann – nyt det!

Fuktigheten i huden kommer hovedsakelig fra vann, og de fleste trenger litt mer enn de får! Drikker vi nok vann, hjelper vi huden å holde seg hydrert, som igjen forebygger rynker.

Vann renser også huden og gjør det lettere for kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer.

6. Næringsstoffer, vitaminer og mineraler

Huden trenger kontinuerlige tilskudd av næringsstoffer for å holde seg frisk.

I gode hudpleieprodukter, er det tilsatt næringsstoffer som er spesielt gunstige for hudens helse, og i en mengde som gjør det lett å dra nytte av dem. Mange av de viktigste kan du finne i min Vendela SilverDay+, som du kan bestille en gratis prøve på her.

Tilskudd av vitaminer, fettsyrer og mineraler kommer også fra kosten, som jobber sammen med en god hudpleie ved å hjelpe huden fra innsiden.

7. Finn produkter for DIN hud

Vi har alle forskjellig hud og preferanser for hvordan hudpleie skal være. Det viktigste er at man prøver forskjellige typer for å finne noe huden trives med.

Selv om du har «funnet den perfekte kremen» bør du utfordre den av og til. Her er tre grunner:

 1. Det er mye innovasjon innen hudpleie, så produkter kan ha egenskaper som ikke fantes da du fant den perfekte kremen.
 2. Ulike hudkremer har forskjellige ingredienser, og huden din kan ha nytte av å veksle litt mellom ulike virkestoffer.
 3. Huden din endrer seg, og behovet huden din hadde for 5 år siden er ikke det samme som den har i dag.

Jeg tilbyr alltid en GRATIS prøve når du tegner et abonnement.

8. Bruk hudpleie til det den er utviklet for!

Seriøse produsenter utvikler kremer spesifikt til jobben den skal gjøre. En nattkrem skal altså hjelpe huden om natten, og en øyekrem tar hensyn til den spesielt sarte huden rundt øyene.

Tilbud på gratis prøve på SilverDayp+

Finn en krem som passer din hud og hudtype. Hos meg får du alltid en gratis prøve som varer i en måned.

Selv bruker jeg dag-, natt- og øyekrem parallelt. Det er fristende å bruke dagkremen overalt, og det kan virke kostbart å ha tre krukker stående på baderoms-hyllen. Faktisk blir det ikke noe særlig dyrere, man bare ender opp med å ha hvert produkt lenger enn om du bruker dagkremen til «alt» 🙂

Påfør alltid krem forsiktig med fingrene, og unngå å «gni» kremen inn med store kraftige bevegelser.

9. Peeling er herlig – men vær forsiktig

Peeling kan føles fantastisk, og er veldig bra for å fjerne døde hudceller. Når de døde cellene fjernes, vil huden se friskere ut, og huden trekker til seg næring og fukt lettere.

Men vær litt forsiktig! Hvis du har utfordringer med huden kan du gjøre vondt verre, og noen er sensitive for peeling-produkter.

Prøv deg frem, og spør gjerne en flink hudpleier om råd. Det finnes utrolig mange dyktige hudpleiere i Norge med masse erfaring du kan dra nytte av!

10. La naturen hjelpe deg!

En rask spasertur, frisk luft og ekte dagslys gjør deg vakrere! Dagslys og natur gjør at vi føler oss bedre, og ingen kur slår et lykkelig sinn!

På kjøpet får du mosjon, bedre oksygenopptak og økt blodsirkulasjon. Økt blodsirkulasjon sørger for at huden din produserer mer elastin og blodet transporteres mer effektivt. Næringsstoffene huden din trenger kommer mer effektivt frem, og huden får mer farge og glød.

Oppsummert!

Lag rutiner som passer for deg, plutselig er det blitt en god vane. Vi er alle forskjellig, huden også. Det viktigste er å finne produkter og rutiner som passer din hud. Å ha en frisk og sunn hud handler mye om å ta godt vare på den og om livsstil, alt blir bedre med riktig kosthold, søvn og mosjon!

De universelle reglene kort oppsummert:

Sørg for rene hender, drikk vann, sov nok, velg hudpleieprodukter som passer din hud og gå en tur ut så ofte du klarer.

NYHET! Prøv min nye krem Vendela SilverDay+ gratis!

10 kommentarer på “Godsaker og huskeregler for alle hudtyper

 1. Hei!
  Bruker nå Instant Glow på dagtid og nattkremen Miracle Night. Liker begge kremene veldig godt. Fantastisk duft! Men jeg lurer på om kremene ikke trekker skikkelig inn i huden. Etter flere timer kan jeg gnu kremen av huden om jeg maserer ansiktet. Skal den være slik? Jeg peeler huden ofte før serum og kremen. Tror ikke jeg har for mye på. Mvh Kari

  1. Hei Kari. Jeg tror faktisk du trenger en krem som har en annen base. Jeg vil anbefale deg å prøve det nye Vendela Instant Care serumet (der får du en utglattende effekt) sammen med SilverNight – den vil mest sannsynlig trekke bedre inn. Du kan bestille en prøve på SilverNight her: https://vendela.com/natt/.

 2. Hei Vendela! Har prøvd kremen din Instant glow i en måneds tid, og har påført kremen morgen og kveld, og huden min bare elsker den!

  1. Hei Linn.
   Fantastisk glad for at du liker kremen!

 3. Inneholder kremen solfaktor? Jeg ønsker krem med faktor 50

  1. Hei Pia.
   Nei, ingen av produktene er tilsatt solfaktor fordi vi ønsker å beholde de så naturlige som mulig. Og dermed unngå kjemiske tilsetninger, feks på vinteren. Men anbefaler selvsagt solkrem i tillegg i årstiden som ligger foran oss 🙂

 4. Hei
  Har bestilt den nye kremmen, er dette en erstatning for dagkremmen eller skal en brukes som en kur?

  1. Hei Evy Ann. Så spennende at du vil prøve den nye kremen min Instant Glow. Den ene kremen trenger ikke utelukke den andre, det er det huden din som avgjør. Om du er fornøyd med dagkremen du abonnerer på kan du teste Instant Glow på dagtid en stund for å se om du liker denne bedre.

 5. Jeg vil gjerne prøve din nye krem. Har også krem med gull og den fikk jeg utslett av. Det er vekk No.

  1. Hei Hildur, så hyggelig at du vil prøve min nye krem. Jeg anbefaler deg å registrere deg for et abonnement, da gir jeg deg først en vareprøve gratis hvor du kun betaler for frakten. Abonnementet er helt uten bindingstid og kan bestilles ved å klikke her: https://vendela.com/glow/default.aspx?id=656. Videre er min anbefaling å bruke kremen to ganger daglig, det gir huden din de beste forutsetninger for å utnytte alle virkestoffene du finner i kremen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.