God hudpleie om sommeren – jeg klarer meg ikke uten denne fuktighetskremen

Jeg koser meg masse utendørs i solen nå som det går mot sommer. Desto viktigere er det å justere hudpleieproduktene etter årstiden. Huden trenger nemlig masse næring og beskyttelse mot frie radikaler for at du skal få den friske sommergløden. Les videre for å oppdage hvorfor SilverDay+ er min nye favoritt-fuktighetskrem for å ivareta god hudpleie om sommeren.

Bruk en lett fuktighetskrem om sommeren

Jeg går alltid over til en lettere fuktighetskrem om sommeren, slik som SilverDay+. SilverDay+ er som sagt min nye favoritt! Ellers kan jeg oppleve at huden blir “tung” og porene tetter seg – særlig nå som jeg bruker mye solkrem over dagkremen. Solkrem er nemlig helt nødvendig for å unngå alderstegn og hudskader. 

Vendela Sun Care Face er riktignok en fuktighetsgivende solkrem til ansikt som tørker fort inn. Ansiktssolkremen gir samtidig god beskyttelse mot skadelige UVA- og UVB-stråler. Likevel bruker jeg en lett fuktighetskrem under solkremen for at sommerhuden min skal trives best. Dersom du er på jakt etter god hudpleie om sommeren, så er dette komboen jeg anbefaler.

Huden trenger uansett masse fukt, næring og beskyttelse mot frie radikaler – selv om den også trenger lettere hudpleieprodukter. Jeg valgte derfor å inkludere hyaluronsyre i den oppgraderte dagkremen SilverDay+. Hyaluronsyre kan binde sin egen vekt i vann hele 1000 ganger.

Hyaluronsyre sørger for at huden kan ta opp og binde fuktigheten fra andre fuktighetsgivende ingredienser i dagkremen, for eksempel sheasmør. Dermed fikk fuktighetskremen en lett konsistent, uten at det gikk utover fuktigheten.

Fuktighetskrem som bekjemper frie radikaler og forurensning

Jeg elsker å være ute i solen, men masse sol krever også høy beskyttelse. Kombinert med UVA- og UVB-stråler, kan frie radikaler og forurensninger by på en hard utfordring for huden. Alt dette kan nemlig svekke huden og føre til tidlige aldringstegn. God hudpleie om sommeren er derfor utrolig viktig.

Å bruke en fuktighetskrem med antioksidanter og anti-aging egenskaper under solkremen er rett og slett en nødvendighet i mine øyne. SilverDay+ inneholder mange næringsstoffer som beskytter huden mot aldringstegn. Hudpleieingrediensen fucoreverse er et godt eksempel på dette. 

Fucoreverse er den nye superstjernen innen hudpleie og kan blant annet:

  • Beskytte huden mot stress utenfra
  • Gjenopprette og glatte ut hudstrukturen
  • Kan roe ned følsom og sensitiv hud

Troxerutin er derimot full av antioksidanter. Antioksidanter kan bekjempe frie radikaler, og dermed redusere rynker og fine linjer. En annen fordel med Troxerutin er at den kan beskytte huden mot stråling – og det er et pluss nå om sommeren. 

Fuktighetskremen inneholder i tillegg Linaria Vulgaris ekstrakt som kan motvirke hudpigmentering. Stokkrose er enda en ingrediens som kan bleke flekker, uten at hudtonen ellers blir berørt. SilverDay+ inneholder altså mange anti-aging ingredienser som passer optimalt til hudpleie om sommeren.

Hudpleie om sommeren som gir deg litt ekstra glød

Sist, men ikke minst, så har jeg inkludert flere ingredienser i SilverDay+ som kan gi deg glødende hud. Selv om det er sommer og sol, så skader det ikke å hjelpe huden litt på vei. Boswellia Serrata er et planteekstrakt som kan gi huden litt mer glød, samtidig som den har en oppstrammende effekt.

Jeg har også doblet innholdet av Viola Tricolor (stemorsblomst), sammenlignet med den gamle SilverDay. Stemorsblomst gir huden et ekstra lag med fukt, samtidig som den også binder fukt. I tillegg er denne ingrediensen full av vitamin C og vitamin E. Huden får altså masse næring og fukt, noe som er bra for å bevare gløden.

Ansiktsrens er et must for god hudpleie om sommeren

Det er spesielt viktig med ansiktsrens for å ivareta god hudpleie om sommeren. All solkremen må nemlig vaskes bort. Samtidig kan ansiktsrens hjelpe med å fjerne smuss og forurensninger etter en lang dag utendørs. Ikke minst, så må huden være ren for at den skal kunne ta til seg alle de flotte ingrediensene i fuktighetskremen.

Jeg anbefaler en 3-stegs renserutine på dager med masse solkrem. Stegene består av oljerens, renseskum eller rensevann og toner:

Steg 1: Oljerens
Steg 2: Renseskum og/eller rensevann
Steg 3: Toner

Du kan lese mer om hudrenserutinen min her

Bruker du også en lett fuktighetskrem om sommeren?

Det er heldigvis ikke så mye som skal til for å opprettholde god hudpleie om sommeren. En lett fuktighetskrem, solkrem til ansikt og gode renseprodukter er likevel et “must” synes jeg. Har du prøvd å bytte ut den vanlige dagkremen med en deilig og lett fuktighetskrem om sommeren? Hvis ikke, så anbefaler jeg virkelig at du prøver nye SilverDay+. 

Kanskje det blir din nye favoritt-dagkrem også? Klem fra Vendela!

1 kommentar på “God hudpleie om sommeren – jeg klarer meg ikke uten denne fuktighetskremen

  1. Jeg trenger en olje som gir god fuktighet på bein og ermer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.