Dette er hudpleieingrediensene som du bare må vite om

Vendela nattpleie

Hudpleieingredienser er et utrolig spennende tema. Jeg er alltid interessert i å lære hvordan vi kan ta best mulig vare på huden vår, uansett hudtype. Det finnes utrolig mye å velge blant på markedet, noe som kanskje kan være litt forvirrende.

Jeg bestemte meg derfor å for å lage en liten veiledning til hvordan man velger riktige hudpleieingredienser for ulike hudtyper. Forhåpentligvis blir det litt lettere å velge hudpleieprodukter som gjør nettopp din hud lykkelig.

Hvilke hudpleieingredienser er riktig for din hudtype? 

Det første du bør gjøre er å finne ut hvilken hudtype du har. Hvis det er lenge siden sist du sjekket, så kan du med fordel gjøre det igjen. Husk at huden endrer seg både med alderen og i løpet av året. For eksempel, normal og kombinert hud kan fort bli tørr om vinteren.

Slik kan du teste hvilke hudtype du har:

 • Rens ansiktet med et mildt renseskum eller ansiktsrens
 • Vent et lite kvarter
 • Ikke bruk hudpleieprodukter mens du venter

Hvordan huden føles etter et kvarter forteller deg hvilken hudtype du mest sannsynligvis har. Kontakt en hudpleier hvis du trenger mer hjelp med å finne ut hudtypen din.

 • Normal hud: Huden føles fin og smidig, uten antydning til å være tørr eller stram
 • Kombinert hud: Huden er føles normal eller tørr, bortsett fra T-sonen som er blank
 • Tørr hud: Huden føles stram, tørr, sår og dehydrert
 • Oljete hud: Huden din vil fortsatt være oljete og blank

Du kan også ha moden og sensitiv hud, i tillegg til hudtypene ovenfor. For eksempel, det er ganske vanlig at moden hud trenger både anti-aging ingredienser og masse fuktighet. Du bør i så fall velge produkter med hudpleieingredienser som dekker alle dine behov.

Vendela tipser om hudpleie for moden hud over 50

Peptider for moden hud: Bekjemper fine linjer og rynker

Peptider er en superingrediens for moden hud. Den har nærmest umiddelbar effekt på fine linjer og kan dempe dype rynker på lang sikt. Det er fordi peptider har en avslappende effekt på ansiktets mikromuskulatur. Du finner denne hudpleieingrediensen i følgende produkter:

Dersom du har både moden og tørr hud, anbefaler jeg å også bruke en fuktighetsgivende nattkrem. Peptider om dagen og masse fukt om natten er en uslåelig kombinasjon, synes jeg. 

Diamonds Miracle Night er en super nattkrem med både anti-aging ingredienser og masse fukt. Den inneholder over 20 naturlige planteekstrakter og hudpleieingredienser for vakker hud. Miracle Night inneholder dessuten hyaluronsyre som binder all den gode fukten i huden, noe som du straks skal få vite mer om.

LES OGSÅ: Dette må du lese før du prøver superingrediensen peptider

Hyaluronsyre for tørr og moden hud: Binder og bevarer fuktighet

Tørr hud og moden hud har vansker med å bevare fuktigheten. Hyaluronsyre er en hudpleieingrediens som binder fuktighet i huden, slik at du får mest mulig utbytte av produktene dine. Virkestoffet fungerer litt som en svamp ved at den trekker først inn i huden, hvor den deretter suger til seg fuktighet. Det gjør at du får glatt, spenstig og godt hydrert hud.

Egentlig finnes ingrediensen naturlig i huden vår, men kroppen slutter å produsere like store mengder etterhvert som vi blir eldre. Dermed blir huden slapp og tørr. Aldringstegn som fine linjer og rynker blir mer synlig. Hyaluronsyre er derfor veldig bra å bruke for deg med både moden og tørr hud.

Hyaluronsyre brukes ofte i kombinasjon med andre fuktighetsgivende ingredienser og virkestoffer for maksimal effekt. Jeg har kombinert hyaluronsyre sammen deilige hudoljer og andre virkestoffer med masse fukt i følgende produkter:

Les også: Hyaluronsyre gir deg spenstig hud – men bare hvis du bruker den riktig

Vendela Kirsebom hudpleie

Niacinamid: Superingrediens for alle hudtyper, inkludert kombinert, fet og sensitiv hud

Jeg vet knapt hvor jeg skal begynne for å fortelle dere om hudpleieingrediensen niacinamid. Det er et aldri så lite “vidundermiddel” innen hudpleie. Ingrediensen er så allsidig at den passer for omtrent enhver hudtyper:

 • Balanser talgproduksjon for deg med blank T-sone
 • Jevner ut pigmentflekker for deg med aldrende hud
 • Forhindrer vanntap i huden for deg med tørr hud
 • Lindrer sensitiv og irritert hud

Du kan lese mer om hudpleieingrediensen niacinamid her for å oppdage alt den kan gjøre for huden din. Hvis du har lyst å prøve den, så anbefaler jeg følgende to hudpleieprodukter:

Du har kanskje lagt merke til at mange av produktene mine inneholder flere av disse populære hudpleieingrediensene. Jeg kombinerer dem med omhu for at huden skal ta opp så mye næring og fuktighet som mulig.

Andre deilige hudpleieingredienser for vakker hud

I tillegg til disse hudpleieingrediensene, kompletterer jeg mine produkter med planteekstrakter og hudoljer som f.eks. arganolje, sheasmør og roseolje. Det er veldig viktig for meg å bruke næringsrike og naturlige ingredienser for å pleie huden. Du kan lese mer om dem i de ulike produktbeskrivelsene her på nettsiden min.

Jeg håper at denne lille veiledningen var nyttig for deg, slik at du kan velge riktige hudpleieingredienser for din hudtype. Klem fra Vendela!

2 kommentarer på “Dette er hudpleieingrediensene som du bare må vite om

 1. Jeg bruker rense produktet ditt og Dagkrem Brilliant day og serum og nattkrem Diamond Miracle natt og Øyen krem veldig fornøyd med dine produkter .Huden min er blitt veldig bra etter jeg begynte med disse

  1. Veldig hyggelig å høre, Bente! Takk for at du deler dette! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.