Derfor får du dehydrert hud om sommeren – selv om du ikke har tørr hud

Visste du at huden din kan bli tørr allerede etter 2-3 uker i solen? Derfor er det viktig å bruke fuktighetsrik hudpleie om sommeren for å bevare den fine, solkyssede gløden. Jeg anbefaler å forebygge dehydrert hud med produkter som inneholder masse fuktighet i de kommende månedene.

Når jeg har vært mye i solen, kan jeg oppleve at huden kjennes tørr og irritert. Det verste er når den blir flassende – det gjør så vondt! Alle kan slite med tørr og dehydrert hud av og til, selv om du ikke har problemer med det ellers. Tørr hud er en hudtype, men dehydrert hud en tilstand som kan oppstå i perioder.

Du merker kanskje selv av du trenger ekstra vann om sommeren, særlig når det er varmt? Det er fort gjort å føle seg uttørket og tørst når du svetter mye. Huden din blir også tørst og dehydrert. I tillegg til at du får i deg masse væske, må huden få i seg masse fuktighet i form av hudpleie om sommeren.

Hvorfor får man tørr og dehydrert hud om sommeren?

Jeg har snakket masse om vintertørr hud, men “soltørr” hud kan også være en utfordring. Det gjelder spesielt for deg som allerede har sensitiv og tørr hud i utgangspunktet. Da skal det ikke mye tid i solen til før du får svie i huden eller flassende hud på grunn av tørre flekker i ansiktet. Huden blir rett og slett dehydrert på grunn av all solen.

Andre opplever derimot at huden må renses skikkelig og tyr til peeling. Svette og varme fører nemlig til at huden skiller ut mer talg. I så fall er det viktig at du fyller på med masse fuktighet for å forhindre at huden tørker ut. Fuktighetsrike ansiktsmasker som Hydration Mask bør brukes etter at du eksfolierer huden.

Løsningen er ikke å tilføre mindre fuktighet for å få bukt med oljete hud – tvert imot. Hudbarrieren svekkes og huden kommer i ubalanse om du stripper for mye fukt og olje fra huden. 

Ansiktskrem med masse fukt, uten å tette porene

En lett og fuktighetsrik ansiktskrem være løsningen om sommeren, enten huden føles dehydrert og tørr eller mer oljete enn vanlig. Jeg har full forståelse for at tunge fuktighetskremer kanskje ikke føles så fristende nå som vi smører oss med masse solkrem og svetter mye. Huden trenger likevel masse fukt!

Hydration Cream får bukt med tørr og dehydrert hud, uten å tette igjen porene. Fuktighetskremen virker faktisk i 24 timer – perfekt for deg som er på ferie eller nyter lange, travle sommerdager. Den er også full av næringsrike og pleiende ingredienser som hyaluronsyre og antioksidanter.

Ansiktskremen er lett nok til at omtrent alle kan bruke den, også deg med kombinert hud. Du trenger derfor ikke bekymre deg for å tette igjen porene eller at den skal bli for tung i sommervarmen. Jeg anbefaler at du smører deg hver morgen før du tar på deg solkrem i ansiktet.

Forebygg dehydrert hud med produkter som fuktighetsspray

Hydration Face Spray er et “must” for deg som vil ivareta god hudpleie om sommeren og bli kvitt dehydrert hud. Produktet er din beste venn for å friske opp huden i løpet av dagen. Det gjelder spesielt for deg med flassende hud eller svie i huden som skyldes dehydrering.

Ta med deg fuktighetssprayen i håndvesken og gi ansiktet et dusj ved behov, slik at du holder huden godt fuktet. Ta den nå på sommeren gjerne med på stranden, på brygga, eller på flyet! Jeg synes at ansiktet får en vakker glød når jeg er flink til å bruke sprayen. Ikke minst, så føler jeg meg utrolig fresh.

Forebygge fine linjer og rynker rundt øynene

Det er en kjent sak at mye sol kan føre til tidlige aldringstegn som rynker og fine linjer rundt øynene. UV-stråler kan nemlig øke produksjon av frie radikaler som bryter ned huden. Aldringstegnene blir dessuten ekstra synlig når huden er tørr og dehydrert. Jeg elsker derfor å bruke øyemaske om sommeren. 

Hydration Eye Mask kan bekjempe frie radikaler fra solen som fører til rynker. Den ømfintlige huden rundt øynene får også masse deilig fuktighet. Du kan også bruke den som rescue øye balm når huden trenger litt oppfriskning i løpet av dagen. Det gir deilig lindring på lange solrike dager.

Fuktighetsrikt serum for tørr og dehydrert hud

Dersom du har dehydrert hud, kan produkter som serum virkelig utgjøre en forskjell. Vendela Hydration Serum inneholder høye konsentrasjoner av fuktighetsgivende og nærende ingredienser. Serum kan også hjelpe deg som sliter med flassende hud og svie i huden, forårsaket av sol og dehydrering.

Det som gjør Hydration Serum så spesiell er kombinasjonen av høymolekylær og lavmolekylær hyaluronsyre. Høymolekylær tilfører fukt på overflaten og styrker hudstrukturen, perfekt om huden føles irritabel etter all solen. Lavmolekylær hyaluronsyre trekker derimot dypt ned for å forebygge og behandle dehydrert hud.

Fukt, fukt og atter mer fukt hele sommeren gjennom

Det er altså ikke bare om vinteren at huden trenger mer fuktighet – bruk fuktighetsrik hudpleie om sommeren også for å unngå sviende, flassende, irritabel eller dehydrert hud. Ikke minst, så vil all den gode fuktigheten hjelpe deg med å bevare den flotte gløden din.

Skreddersy din egen pakke utfra ditt behov og din hudpleierutine og få 30% rabatt! Velg den kombinasjonen som passer deg best, eller alle 5 for en optimal rutine for tørr/dehydrert hud. Merk at du må velge minst 2 produkter for å få 30% rabatt.

Pleier du å få dehydrert hud? Hvilke produkter er dine favoritter om sommeren? Klem fra Vendela!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.