Derfor bør du alltid rense huden skikkelig etter solkrem

Jeg snakker ofte om hvor viktig det er bruke solkrem i ansiktet – men visste du hvor viktig det er å rense huden skikkelig etterpå? Huden kan nemlig få problemer med å “puste”. Da kan vi se langt etter den friske, fine sommergløden.

Hvorfor bør solkremen fjernes?

Solkrem til ansikt er som regel motstandsdyktig mot både vann og svette. Dette er gode nyheter på dagtid. Jeg vil jo at ansikssolkremen skal fungere, selv om huden blir våt. Det betyr også at jeg må bruke skikkelig hudrens for å fjerne solkremen om kvelden. Ellers blir ansiktssolkremen liggende som et lag på huden. 

Nå om sommeren smører vi oss hver dag. Det betyr det bygges opp tykke lag på huden, dersom vi ikke renser ansiktet skikkelig. Gamle lag med solkrem kan forårsake irritasjoner i huden, samt tørke ut huden.

Noen merker også at huden blir fet og blank av mye solkrem. I så fall er det superviktig å bruke en god ansiktssolkrem, samt være ekstra nøye med å rense huden. Dette laget med solkrem blokkerer for også alle de gode hudpleieproduktene som jeg bruker for å pleie huden. 

Spesielt viktig er det å rense huden godt om kvelden. Det er nemlig om natten at huden repareres og fornyes. De naturlige prosessene får en ekstra boost av hudproduktene, samtidig som huden er ekstra mottakelig for fukt og næring.

Er det skadelig for huden å bruke solkrem?

Det smarteste du kan gjøre for huden din er bruke en god solkrem – bare å husk å rense huden etterpå. Solkremen i seg selv forårsaker nemlig ikke hudproblemer, så lenge du bruker en som er av god kvalitet.

Vendela Sun Care Face inneholder pleiende ingredienser for myk og deilig hud. Den passer for alle hudtyper, inkludert uren hud. Samtidig beskytter den mot skadelige UVA og UVB stråler. Du får en lekker farge, uten å skade huden. Likevel må du huske å rense huden godt om kvelden for å fjerne alle solkremrester.

Slik renser du huden godt for å fjerne solkrem

Det kan være lurt å innføre en god rutine for hudrens i perioder med mye ansiktssolkrem. Jeg har lenge testet ut ulike løsninger. Jeg landet til slutt på en 3-stegs renserutine som har god effekt. Denne sverger jeg til i perioder der det er ekstra viktig å rense huden godt.

Vendela sverger til å rense huden godt

Trinn 1: Oljerens

Jeg anbefaler å bruke oljerens for å fjerne solkrem fra ansiktet. Solkrem kan som sagt svært resistent og vanskelig å fjerne. Det kan derfor være lurt å bruke Gentle Cleansing Oil aller først. Den er spesielt effektiv mot overflødig talg, urenheter og selvsagt solkrem.

Trinn 2: Renseskum og rensevann

Nå anbefaler jeg å bruke renseskum og/eller rensevann for å sørge for at huden er skikkelig ren. Disse produktene fjerner også eventuelle rester fra oljerensen, slik at du er sikker på at huden får puste. SilverCleanser er en skånsom ansiktsrens med babassuolje som inneholder masse næring og pleie.

Micellar Cleansing Water er derimot et lite mirakelprodukt som renser huden i dybden. Den roer ned huden, noe som kan være deilig etter en lang dag i solen. Du kan kun bruke Micellar Water som steg to om morgenen. Du trenger heller ikke å vaske den vekk etterpå, noe som kan være praktisk på travle morgenen.

Jeg anbefaler likevel at du bruker ansiktsrens i kombinasjon med Micellar Water for å rense huden godt. Solkrem kan som sagt være vanskelig å få vekk.

Trinn 3: Avslutt med toner

Jeg påfører alltid toner etter å ha renset huden. En god toner som Skin Perfecting Toner kan nemlig gjenopprette pH-balansen i huden. Toneren prepper også huden for alle de andre gode produktene som jeg påfører etterpå. Den skal ikke skylles av. La den trekke naturlig inn i huden. 

Psssst! Du kan lese mer om selve renserutinen og alle produktene her.

Da er det bare å ønske deg en fin sommer videre! Klem fra Vendela!

1 kommentar på “Derfor bør du alltid rense huden skikkelig etter solkrem

  1. Tejak@online.no
    Savner dagkremen for meg (72) var abonnent, og ønsker nå å fortsette
    Mvh
    Mette Rye Jakobsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.