Derfor bør du alltid bruke ansiktsmaske om sommeren

Vendela tipser om bruk av ansiktsmaske på sommeren

Jeg er nok ikke alene om å være mye ute i solen akkurat nå! Kanskje merker du også at huden blir ekstra sulten på fuktighet og næring etter soling? Derfor er det viktig for meg å pleie huden ekstra mye om sommeren. Ansiktsmasker er perfekt til dette!

Her får du en guide til hvordan du bruker ansiktsmasker for best effekt, pluss noen gode tips til beste ansiktsmaske for din hudtype.

Hvorfor bruke ansiktsmaske om sommeren?

Huden kan bli stresset av mye sol og forurensning. UV-stråler kan være svært belastende for den sarte huden i ansiktet. Soling kan føre til at det dannes frie radikaler i huden, noe som igjen fører til tidlige aldringstegn.
Derfor er det viktig å ta godt vare på huden om sommeren, særlig etter en lang dag på stranden. Gode masker med antioksidanter kan nemlig bekjempe frie radikaler. Huden blir samtidig lindret og beroliget av masse fuktighet og næring.

SE OGSÅ: Huden utsettes for forurensning hver dag – slik beskytter du deg

Hvem bør bruke ansiktsmaske?

Jeg synes helt ærlig at alle hudtyper har godt av å bruke masker. Det gjelder selv du har normal hud og ingen plager. Huden har nemlig godt av lindringen som masker gir etter en lang dag i solen. Moden og tørr hud har dessuten veldig godt av ansiktsmasker med fuktighet og næring.

Ansiktsmasker inneholder høye konsentrasjoner av virkestoffer. De er rett og slett skikkelige næringsbomber for huden. Disse virkestoffene kan reparere skader som har oppstått, samtidig som du gjenoppretter og beskytter huden.

Jeg elsker dessuten å bruke ansiktsmasker for ekstra velvære og egenpleie, særlig når jeg er stresset. Den roen jeg får når jeg synker ned i badekaret eller sofakroken med en kopp te og ansiktsmaske er helt fantastisk. I tillegg kan masker gi deg en flott glød, noe som føles ekstra deilig på dager hvor huden føles sliten og gusten ut.

Ansiktsmaske pleier tørr sommerhud

Hvor ofte bør jeg bruke ansiktsmaske?

Jeg anbefaler på generell basis at du bruker masker ukentlig. Du bør likevel ta hensyn til egne behov. Noen ganger kan det være nødvendig å bruke masker flere ganger i uken. Dersom du nyter solen og strandlivet dagevis i strekk i sommerferien, kan det være godt bruke ansiktsmaske opptil tre ganger i uken.

Hvor lenge skal ansiktsmaske være på?

Jeg anbefaler å lese på pakningen for å se hvor lenge ansiktsmasken skal være på. Ansiktsmasker som renser huden bør som regel fjernes etter ca. 10-15 minutter. Du bør ikke sitte lenger enn anbefalt med denne typen maske. Masker som fukter og nærer kan du derimot ha på deg en god stund før du vasker vekk.

Kan jeg bruke ansiktsmaske om natten?

Du kan bruke ansiktsmasker om natten, så sant de fukter og nærer. Vendela Hydration Mask er et godt eksempel på dette. Jeg sover selv med den om natten i perioder hvor jeg trenger ekstra hudpleie. Dersom huden føles ekstra tørr eller irritert ut etter soling, kan du godt la den virke natten over.

Hva er den beste ansiktsmasken?

Den beste ansiktsmasken er den som er tilrettelagt for din hudtype. Du bør derfor alltid ta utgangspunkt i hudtypen din for å velge rett ansiktsmaske. Vendela Hydration Mask passer for de fleste hudtyper, også for deg som har sensitiv hud. Sliter du med acne, kan derimot en rensende maske for fet hud passe bra.

Avanserte ingredienser er en av grunnene til at jeg synes at Hydration Mask er den beste ansiktsmasken jeg har opplevd. Den inneholder for eksempel superingrediensen hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en ingrediens som binder og holder på fukt i huden. Jeg har kombinert den med mange fuktighetsgivende ingredienser.

Hydration Mask inneholder i tillegg masse vitamin C som er rik på antioksidanter. Antioksidantene bekjemper som nevnt alle de frie radikalene som ødelegger huden. C-vitamin kan også bidra til økt kollagenproduksjon og dermed redusere rynker.

SE OGSÅ: Hyaluronsyre gir deg spenstig hud – men bare hvis du bruker den riktig

Ansiktsmaske for tørr sommerhud

Ta godt vare på huden i sommervarmen

I tillegg til å velge den beste ansiktsmasken for din hudtype og dine behov, er det viktig å bruke fuktighetsgivende, beskyttende og lindrende hudpleieprodukter om sommeren. Her har du noen av mine favoritter som får huden til å føles fresh og glødende ut:

Da er det bare å ønske deg en riktig god sommer med deilige dager i solen! Klem fra Vendela

2 kommentarer på “Derfor bør du alltid bruke ansiktsmaske om sommeren

  1. Jeg vil gjerne kjøpe en hydration mask til kr 279.-. bare et ptodukt

    1. Hei Dagny! Hvis du trenger hjelp med å legge en bestilling, må du gjerne kontakte kundeservice på telefon: 40 03 80 01 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.