5 tips til hudpleie for moden hud: Hudpleierutiner for oss over 50

Vendela tipser om hudpleie for moden hud over 50

Huden min endrer seg etter hvert som jeg blir eldre. Derfor må hudpleierutinen min endre seg også. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan ha glødende, vakker hud. Tvert imot! Her får du fem tips til hudpleierutiner for oss over 50 som får deg til å stråle.

Derfor trenger vi egne hudpleierutiner for oss over 50

Alder er bare et tall, men det er likevel et tall som kan si oss noe om hvilke behov huden har. Behovet endrer seg nemlig med alderen. Huden slutter blant annet å produsere like mye av viktige stoffer som strammer opp huden. Du hjelper huden godt på vei ved å velge hudpleieprodukter som inneholder disse næringsstoffene.

Et godt eksempel på dette er hyaluronsyre som binder og holder på fuktighet i huden. Aldersflekker kan også dukke opp på denne tiden. Hudpleieprodukter med niacinamid er i så fall et godt valg. Dette virkestoffet kan både forebygge og lysne eksisterende pigmentflekker. Ikke minst, så kan huden føles gusten og ganske tørr. Det er viktig med fukt og næring som trenger inn i dypere nivå i huden.

Jeg synes at nok søvn, god solbeskyttelse. masse vann og et sunt kosthold er et must for ungdommelig og glødende hud. I tillegg til det, kan du hjelpe hudens naturlige prosesser godt på vei ved å lage deg gode hudpleierutiner som passer for oss over 50 år. Du gir deg selv mye egenpleie og egenkjærlighet når du tar godt vare på deg selv – og egenkjærlighet får deg til å stråle litt ekstra!

Det var nok teori fra meg! Her får du mine fem beste tips for voksen og vakker hud:

1. Velg skånsom ansiktsrens

Moden hud kan ofte føles ganske tørr. Det er i så fall viktig å velge en skånsom ansiktsrens for å ikke forverre hudtilstanden ytterligere. Samtidig er det viktig å rense ansiktet både morgen og kveld for å fjerne smuss, forurensninger og gammel sminke. Ren hud tar dessuten opp næringsstoffer og fukt mye bedre. Begynn derfor alltid hudpleierutinen din med å vaske ansiktet godt.

Jeg anbefaler å bruke gode hudoljer til å rense ansiktet. Såper bør unngås for å ikke tørke ut og provosere huden. Favorittoljen min er babassuolje. Det er derfor jeg har valgt babassuolje som superstjernen i renseskummet Vendela SilverCleanser. Hudoljen er utrolig effektiv for å fjerne sminke og annet smuss, samtidig som den inneholder masse næring som E-vitamin.

SilverCleanser - rens for moden hud

E-vitamin inneholder antioksidanter som bekjemper frie radikaler. Frie radikaler er en av hovedårsakene til tidlige aldringstegn i huden. Ikke bare tar du godt vare på tørr og sart hud, men du bekjemper også aldringstegn. Det gjør SilverCleanser til en av mine favoritter for moden hud, selv om den passer for alle hudtyper.

LES OGSÅ: Derfor bør du rense huden med babassuolje

2. Bruk en god dagkrem for moden hud

En god hudpleierutine for oss over 50 må utvilsomt bestå av dagkrem med anti-aging egenskaper og masse fuktighet. Moden hud holder ikke like godt på fuktighet som ung hud. Dagkrem med hyaluronsyre og fuktighetsgivende ingredienser er en god løsning for deg med moden og tørr hud. Vendela Instant Glow er min beste dagkrem mot rynker og andre aldringstegn, takket være aktive ingredienser som nettopp hyaluronsyre.

Instant Glow inneholder peptider som får mikromuskulatoren i ansiktet til å slappe av. Peptider kan på denne måten redusere fine linjer på kort sikt og dype rynker på lang sikt. Du kan se effekten omtrent med én gang, noe som jeg synes er utrolig gøy. Dagkremen inneholder dessuten mange naturlige virkestoffer som gjør huden glad, for eksempel arganolje og vitamin E.

Vendela Instant Glow - hudpleie for moden hud

Du bør også bruke solkrem til ansikt over dagkremen for å beskytte deg ytterligere mot UV-stråler. Det holder ikke å bruke dagkrem med solfaktor om vår og sommer. Du trenger ekstra beskyttelse. UV-strålene fører nemlig til at det dannes frie radikaler i huden din. Det vil igjen føre til flere rynker og fine linjer.

3. Bruk serum for en real næringsboost

Serum er et høykonsentrert skjønnhetsprodukt som inneholder store mengder med aktive ingredienser. Fordelen med serum er at ingrediensene trenger inn i huden på et dypt nivå for å gi næring, pleie og fukt. Hudpleieproduktene er derfor svært effektive for moden hud. Noen få dråper på utsatte områder er tilstrekkelig.

Det finnes både serum, hudoljer og en blanding av begge. Serum er perfekt for å behandle og forebygge visse utfordringer, for eksempel serum mot rynker og fine linjer. Vendela Instant Care Serum er et godt eksempel på ansiktsserum med høy dose anti-aging ingredienser. Serumet passer bra inn i hudpleierutinene til oss over 50.

Vendela Caring Oil er derimot et oljeserum som består av syv ulike hudoljer som gir masse fukt og næring. Oljeserum passer bra for deg som sliter med tørr hud. Du kan helt fint bruke begge produkter eller bytte på hvilke du bruker. For eksempel, mange opplever at huden blir ekstra tørr og gusten om vinteren. Da er det godt å bruke fuktighetsgivende hudoljer.

Beste nattkrem fra Vendela Kirsebom

4. Velg en god nattkrem mot rynker

Visste du at huden regenerer seg, fornyer seg og helbreder seg mens du sover? Cellefornyelsen går dessverre saktere etter hvert som du blir eldre. Du kan hjelpe hudens naturlige prosesser ved å bruke egnet nattkrem mot rynker og aldringstegn. Nattkrem er dermed et must for god hudpleie for moden hud.

Mange lurer på om de virkelig trenger både dagkrem og nattkrem. Svaret mitt er et bestemt ja. Dagkrem hjelper å beskytte huden mot forurensning og UV-stråler som kan føre til flere aldringstegn. Nattkrem hjelper derimot med å reparere huden igjen, samt tilføre næring på et dypt nivå.

Vendela Diamonds Miracle Night er min personlige favoritt når det kommer til nattkrem for oss over 50. Dette er en veldig god nattkrem mot rynker, fine linjer og slapp hud. Den inneholder blant annet hyaluronsyre for å binde fukt i huden, samt niacinamid for å lysne pigmentflekker. Totalt finnes det over 20 naturlige virkestoffer og planteekstrakter i nattkremen.

LES OGSÅ: 5 gode grunner til hvorfor du bør bruke nattkrem

5. Velg en øyekrem med anti-aging egenskaper

Det sarte området rundt øynene trenger egne produkter som lysner mørke ringer og fjerner rynker. Vanlig ansiktskrem blir ofte for tungt til den sensitive huden. I verste fall kan parfymerte dagkremer føre til irritasjon og plager. Gode øyekremer består av velbalanserte egenskaper og ingredienser som er utviklet og satt sammen for nettopp dette området.

Vendela Diamonds Miracle Eye er en god øyekrem for moden hud og oss over 50. Den har en fyldig konsistens og passer bra for hud som trenger ekstra fukt. Ønsker du en lettere øyekrem? I så fall kan du bruke øyekremen Vendela SilverEye om dagen og spare Miracle Eye til nattbruk. Begge inneholder fuktighet, næring og anti-aging ingredienser.

Vendela ser seg i speilet

God hudpleie er viktig for moden hud

I tillegg til å velge de rette produktene, bør du også ha en god hudpleierutine som passer for oss over 50. Det er så viktig å være konsekvent og ha gode vaner! Hudpleierutinene dine trenger ikke å være avanserte, men de bør utføres både morgen og kveld. Jeg liker å tenke på dem som min egen lille stund for velvære og egenpleie i hverdagen.

Kort fortalt, så kan hudpleie for moden hud se slik ut:

 • Rens ansiktet morgen og kveld
 • Påfør noen dråper serum eller oljeserum
 • Smør huden inn med dagkrem eller nattkrem
 • Påfør øyekrem med forsiktige bevegelser
 • Avslutt med ansiktssolkrem på dagtid

Trenger du litt ekstra næring, så kan det være lurt å bruke en god nattmaske ved jevne mellomrom. Du kan bruke Vendela Hydration Mask som både nattmaske og vanlig ansiktsmaske. Den er perfekt når huden føles tørr, gusten og stresset.

For å hjelpe deg som trenger en kickstart på de gode rutinene, så har jeg nå laget et tilbud på et komplett sett for moden hud. Kjøp Vendela Ultimate Skincare Kit her – akkurat nå 25% rabatt.

Har du noen gode tips du vil dele med meg? Jeg hører gjerne fra deg i kommentarene. Stor klem fra Vendela!

4 kommentarer på “5 tips til hudpleie for moden hud: Hudpleierutiner for oss over 50

 1. Hva anbefaler du av behandling for en allerede sterkt solskader hud på brystpartiet til en ung 70 åring? Vil gjerne få alt vekk for så å forebygge😍mvh sidsel 🌺

 2. Skulle ønske meg et pakketilbud på alle produktene som blir anbefalt for moden hud.(ansiktspleie)
  Mvh
  Toril

  1. Hei Toril! Takk for godt tips! Det skal vi se om vi kan få i stand! 🙂

  2. Hei Toril! Nå finner du et godt pakketilbud på komplett rutine for moden hud her: https://vendela.no/produkt/vendela-ultimate-skincare-kit/ 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.