Mine 5 beste tips til å redde tørt og slitt sommerhår: Slik får du glansen tilbake

Vendela sine 5 beste tips for slitt sommerhår

Det har vært en fantastisk sommer med familien og mye tid utendørs. Jeg fikk også sett mamma igjen og gitt henne en god klem! Det gjør meg så glad! Det har vært mye bading og soling de siste ukene. Det gjør godt for kropp og sinn, men kan være ganske slitende på håret. Hvis du nå har tørt og slitt sommerhår, så er denne artikkelen for deg.

Sommeren kan nemlig være utfordrende for håret med mye sol og hyppig hårvask. Det kan også være fort gjort at gode hårpleierutiner går i glemmeboken når du er på reisefot. I så fall er det viktig å gi håret litt kjærlighet og omtanke med et godt hårserum, slik at du raskt får et glansfullt og sunt hår igjen.

Her får du mine 5 beste tips for spenstig og velpleid hår etter sommeren.

1. Gi masse næring og pleie med hårserum

Hårserum gir intensivt pleie, beskytter håret mot videre belastning og kan hjelpe med å gjenopprette skadet hår. Serum er rett og slett perfekt for å gi håret et næringsboost! Vendela Restoring Serum inneholder blant annet følgende superingredienser som er perfekt for slitt sommerhår:

  • Arganolje som er full av antioksidanter og vitaminer
  • Panthenol P5 som gjenoppretter skadet og slitt hår
  • Hyaluronsyre for å tilføre ekstra fuktighet til håret

Hårserum skal påføres vått eller halvtørt hår, men uten at du skyller det ut. Bruk litt om gangen, og ta heller mer ved behov for å ikke påføre for mye. Vær forsiktig når du fordeler serumet utover håret. Gnissing kan føre til at allerede slitt og tørt hår kan knekke. Det gjelder særlig for halvtørt hår.

2. Vær forsiktig med varmeverktøy og styling

Varmeverktøy og hårføner kan føre til at sommerhåret blir enda mer slitt. Du bør være forsiktig med å style håret for mye i denne perioden. Jeg synes at sommeren er en flott anledning til å gi håret en pause fra mye styling, og heller satse mest mulig på naturlige hårfrisyrer. Flagrende og bølgete sommerhår kan være både romantisk og gir litt frihetsfølelse, synes jeg. Fletter er også fint om sommeren, dersom du har langt nok hår til det.

Noen dager er det likevel et must å bruke hårføner eller andre varmeverktøy. Da trenger slitt sommerhår ekstra beskyttelse. Varmebeskyttelse får du ved å bruke hårserum og andre leave-in produkter. Vendela Restoring Serum legger seg som en beskyttende hinne over hårstråene mellom hver vask, samtidig som håret får masse næring og fuktighet.

Dersom du synes at det er utfordrende å style sommerhåret, kan du ta en titt på artikkelen her: 3 hårpleie-favoritter som sikrer en god hårdag hver dag.

3. Bruk sjampo og balsam for slitt og tørt hår

Kombiner hårserum med sjampo og balsam for tørt og slitt hår for å få maksimal pleie og næring. Slitt og tørt sommerhår trenger masse fuktighet for å bli mykt igjen. Håret trenger også ekstra beskyttelse for å forhindre videre brudd og splitte tupper. Det er derfor kjempeviktig å bruke sjampo og balsam som gjenoppretter det slitte og tørre sommerhåret.

Vendela Cleansing Shampoo er utviklet for å gi maksimal pleie, selv til skadet hår. Sjampoen inneholder nemlig Keravis PE med dokumentert effekt på slitt hår. Superingrediensen ble testet ut på bleket hår med mye slitasje. Hårstyrket ble forbedret med hele 36 %! Jeg bestemte meg derfor for å kombinere Keravis PE med en rekke andre gjenopprettende ingredienser:

  • Perleprotein
  • Arganolje 
  • Panthenol

Kombinert med Vendela Nourishing Balsam, får du et lettstelt hår som føles sunt og silkemykt ut. Balsamen inneholder nemlig ingredienser som komplementerer sjampoen som keratin og ulike vitaminer.

4. Gi tuppene en stuss etter at sommeren er over

Jeg passer alltid på å komme meg til frisøren etter at sommeren er over. Delte tupper «spiser» seg oppover håret. De ytre beskyttelseslagene til håret er rett og slette vekke. Det skaper problemer som er vanskelig å gjenopprette ved å utelukkende bruke hårprodukter. Jo lenger du venter med å stusse splitte tupper, desto mer må frisøren klippe.

Noe av det lureste du gjør for å redde slitt og tørt sommerhår er derfor å ta deg en tur til frisøren. Frisøren kan dessuten hjelpe deg med en god hårkur for å gjenopprette det tørre sommerhåret. Jeg er vel ikke den eneste som synes at det er luksus å bli skjemt bort i frisørstolen ved jevne mellomrom?

5. Beskytt håret med en solhatt

Vi kan enda få en vakker sensommer og høst med mye sol. Hvis du har slitt og tørt hår nå, bør du forhindre at det skjer enda mer skade utover de neste ukene. Solhatt er en stilfull og smart måte å beskytte håret mot UV-stråler og ytterligere belastninger. Jeg synes at det er kjempegøy å veksle mellom ulike hatter, avhengig av hva jeg skal. Hva med en feminin stråhatt eller sporty caps?

Bruk solhatt på stranden for å beskytte håret

Kombiner solhatten med gode hårpleieprodukter for å gå høsten i møte med et sunt og glansfullt hår. Da kan du både forebygge og gjenopprette på én og samme tid. Trenger du å fylle på med nye produkter? Kjøp min komplette hårpleieserie her for å få pakketilbud på sjampo, balsam og hårserum.

Men nå er jeg nysgjerrig på hvordan DIN sommer har vært! Hva har du funnet på?
Klem fra Vendela!

1 kommentar på “Mine 5 beste tips til å redde tørt og slitt sommerhår: Slik får du glansen tilbake

  1. Er det mulig og få med en prøve av silverday night??? Da blir jeg glad. Er så greit og ha i vesken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.