Slik får du lettstelt hår med superingrediensen arganolje

Lei av uregjerlig hår? Hemmeligheten til vakkert hår er ganske enkel: næringsrike og pleiende hårprodukter med de rette ingrediensene. En av håroljene jeg sverger til for lettstelt hår er arganolje. Her kan du lese alt om hvordan ta vare på håret med denne superingrediensen.

Hvorfor du bør bruke arganolje

Slitt hår kan være veldig vanskelig å style. Det skal ikke mye til før håret blir uregjerlig. Løsningen er ikke å pøse på med stylingsprodukter. Fokuser heller på hårprodukter med næringsrike oljer som arganolje.

Hår som er velpleid blir lett å gre og style. Det føles silkemykt ut og får en vakker glans. Jeg kan ikke love deg at frisyren ikke blir bustete. Det kan derimot bli enklere å børste håret på plass igjen når du bruker håroljer. Jeg pleier alltid å si at velpleid hår er vakkert hår.

Arganolje er førstehjelp for hår som trenger dyp næring og pleie. Oljen inneholder vitamin A, C og E. I tillegg er den rik på linolsyre, antioksidanter og omega-fettsyrer. Skikkelig snadder for tørt og slitt hår, med andre ord. Jeg har tilført argaonolje i hårserumet og shampooen min.

Hvordan ta vare på håret på kun tre trinn

Jeg har utviklet mine tre hårprodukter til å komplementere hverandre. De kan brukes hver for seg, men du får best effekt når du kombinerer dem. Du har dermed alt du trenger for å ta vare på håret på kun tre trinn:

1.      Bruk en rensende, men skånsom sjampo med arganolje
2.      Påfør en balsam som pleier i dybden
3.      Fullfør ved å bruke hårserum med arganolje

Trinn 1: Bruk en god shampoo

Vendela Cleansing Shampoo inneholder arganolje og mange andre superingredienser. Med det samme du masserer shampooen i håret, begynner de skånsomme rensemidlene å fjerne forurensninger og smuss. Det gjør at arganoljen lettere trenger inn i hårstråene.

Antioksidantene i arganoljen begynner straks å bekjempe forurensningene som kan forårsake skade. Fettsyrene og linolsyrene sørger får at du får tilstrekkelig med fukt. Samtidig tilføres håret ingredienser som Keravis PE, et virkestoff som reduserer sjansen for splittede tupper. Panthenol Provitamin B5 og perleprotein sørger derimot for at håret får en vakker glans.

Trinn 2: Påfør en næringsrik balsam

Alle typer shampoo åpner opp hårstråene for å kunne rense effektivt. Du trenger derfor en god balsam for å lukke skjellagene i håret igjen. Ellers blir håret ekstra utsatt for slitasje og kan knekke. Du bør aldri hoppe over balsam.

Vendela Nourishing Balsam er enkel å massere inn i håret. Virkestoffene går straks i gang med å tilføre vitamin E og F. Disse vitaminene inneholder omega 3 og 6 som gir masse fukt og næring. I tillegg blir håret mykt og lettstelt, takket være tilsatt keratin. Keratin består av lange peptidkjeder og er hårets byggestein.

Håret blir bedre beskyttet mot høstens temperaturforandringer, samt varme fra stylingverktøy. Det gjør håret forblir lettstelt og sunt, uten at det føles tungt. Dersom håret ditt allerede er slitt, kommer keratinen til å fylle ut hull og brudd.

Trinn 3: Beskytt håret ved å bruke hårserum med arganolje

Siste trinn for lettstelt hår er å bruke hårserum med arganolje. Vendela Restoring Serum er et luksuriøst hårserum med arganolje og mange andre pleiende ingredienser. Det holder å påføre littegrann ut i lengden mens håret fortsatt er vått eller halvtørt.

Hårserumet danner straks en beskyttende hinne rundt hårstråene for å beskytte og pleie. Du skal ikke skylle ut serumet. Hårserumet skal forbli i håret til neste gang du vasker det. Sliter du med floker i håret eller hår som lett blir bustete? Da bør du i alle fall teste ut dette serumet.

Har du prøvd shampoo eller hårserum med arganolje? Klem fra Vendela! 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.