Hvordan få volum i håret: 3 trinn fra flatt til fyldig hår

Vendela tipser om beste hårpleie

I dag har jeg lyst til å dele denne lille guiden min med dere. Den inneholder massevis av forslag til hvordan få volum i håret, enten du vil føne det, få volum i tørt hår eller lurer på hvordan du skaper naturlig volum og fylde.

Jeg deler også “favorittoppskriften” min for å få volum i håret på 3 enkle trinn. Disse tre trinnene fra flatt til fyldig hår passer for de aller fleste, uansett hårtype.

Pleiende produkter for volum i håret

Lurer du på hvordan du får naturlig volum i håret, uten produkter for styling? Da er svaret å bruke pleiende hårprodukter. Jeg pleier alltid å si at det beste du kan gjøre for å få en nydelig frisyre hver dag er å tilføre fukt og næring. Velpleid hår har en naturlig glans og lett å style, uten at du trenger å bruke massevis av hårprodukter.

Jeg gir deg mange gode tips til stylingprodukter som gir volum, men du kan helt fint droppe stylingen og bare bruke de pleiende hårproduktene til hverdags. I så fall kan du godt bruke virkemidler som hårklipp og/eller farge for å gi håret et naturlig løft.

Kombinasjonen av klipp og pleiende hårprodukter er et supert alternativ for deg som ikke vil føne eller style håret så ofte. Du får følelsen av å omtrent få volum i håret over natten ved å bruke denne komboen, uten å ofre masse tid på styling.

På dager hvor du ønsker ekstra oomph, kan du gå for alle de tre trinnene med full styling for volum. Helt til sist får du også noen gode tips til hvordan få volum i tørt hår på de dagene du ikke vil vaske håret før styling.

SE OGSÅ: Slik får du en god hårdag hver dag

Trinn 1: Bruk riktig shampoo og balsam

Første trinn er å bruke riktig shampoo og balsam for å skape fylde og volum. Fett, smuss og rester etter gamle stylingprodukter kan tynge ned håret og få det til å virke livløst. Jeg bruker derfor alltid en rensende shampoo når jeg vasker håret. Cleansing Shampoo er min personlige favoritt. 

Ikke bare blir håret rent og velduftende, men ingrediensene både beskytter og reparerer slitt hår. Keravis PE, perleprotein, arganolje og Panthenol P5 er bare noen av de gunstige ingrediensene. Deretter passer jeg alltid på å bruke balsam. 

Vendela hårpleieserie

Shampoo åpner skjellagene for å rense hårstråene og balsam lukker dem. Jeg sverger til Nourishing Balsam. Den inneholder keratin for å fylle ut brudd i hårstråene og beskytte mot varme. Balsamen er derfor perfekt å bruke før du skal føne volum i håret.

Hvis du har ekstra tynt og fint hår, må du bruke små mengder balsam for å få fylde og volum. For mye balsam kan føre til at håret “klapper” sammen.

Trinn 2: Føne volum i håret

Hvis du lurer på hvordan du får volum i håret etter dusj, så er svaret å føne håret. Jeg elsker føning og styling de dagene jeg vil dulle litt ekstra med meg selv eller skal på fest. Jeg føler meg så fin med én gang.

Beskytt håret med hårserum

Det første jeg gjør før jeg føner volum i håret er å påføre litt hårserum i lengdene. Hårserum danner et beskyttende lag rundt hårstråene, samtidig som håret får ekstra næring og fuktighet. Et godt eksempel er Restoring Serum. Bare se på disse fordelene:

  • Panthenol P5 for å gjenopprette skadet og slitt hår
  • Arganolje som gir masse fukt til tørt hår
  • Hyaluronsyre som bevarer og binder fuktighet i håret

En annen fordel ved å bruke hårserum er at håret blir så lett å gre og style. Det føles silkemykt ut og er lett få på plass, enten du går for naturlig volum eller styling.

Slik bruker du hårskum for ekstra volum

Når hårserumet er på plass, er det på tide med litt hårskum eller mousse. Produkter for volum i håret som hårskum og hårspray er spesielt bra for deg med tynt, fint eller livløst hår. Da får håret en ekstra “puff”. Bare vær forsiktig så du ikke bruker for mye. Det kan ha motsatt effekt ved at håret tynges ned av alle stylingproduktene.

Jeg masser derfor bare inn en liten håndfull med mousse/hårskum før jeg begynner å føne håret for volum. Håret skal være håndkletørt. Tilpass mengde etter lengde og tykkelse på håret. Prøv deg litt frem, hvis du er i tvil om hvilken mengde som passer for deg.

Deretter snur du hodet og føner håret opp ned. Hold hårføneren i ene hånden mens du klemmer på håret med den andre. Pass på at du bruker hårskum i hele håret, inkludert røttene og tuppene. Du får enda mer volum i håret ved å massere hodebunnen med fingertuppene dine etterpå.

Trinn 3: Hårspray med lett hold

Du kan avslutte med å tupere røttene lett for å få enda mer volum i håret. Det er slett ikke sikkert du trenger å gjøre det, men lett tupering kan være et alternativ de dagene håret føles ekstra flatt og livløst. Jeg avslutter deretter med en hårspray for å “fikse” frisyren på plass. Ikke bruk for mye hårspray, ellers blir håret stivt og livløst.

Tips til volum i tørt hår

Tørrshampoo er et “hemmelig” triks til deg som har ekstra tynt og fint hår. Dette er også en god løsning til deg som lurer på hvordan du får volum i håret uten dusj. Tørrshampoo er utviklet for å absorbere fett og smuss. Denne prosessen fører til at det blir større avstand mellom hårstråene. Med andre ord, håret blir mer fyldig.

En annen løsning til å skape volum i tørt hår er å krølle det nederste laget. Fest håret på toppen i en knute før du lager bølger og krøller i resten. Slipp ned det øverste laget, og dra ut små krøller for å skape enda mer volum. Avslutt med hårspray for at frisyren skal holde.

Hvordan få naturlig volum og fylde i håret

Hvis du vil ha naturlig volum i håret uten produkter, kan du for eksempel klippe og/eller bruke farger til å “løfte” håret visuelt. Klipp, farge eller striper for ekstra volum er også en super løsning for deg med veldig tynt og fint hår.

Hvordan bruke farger til å løfte håret?

Hårfarge kan gi en illusjon av tykkere hår. Skygge i bunnen kan også få håret til å se fyldigere ut. Ønsker du ikke å farge hele håret eller har du grått hår? I så fall kan foliestriper eller hettestriper være en god løsning.

For eksempel, du skaper ekstra liv og dimensjoner ved å bruke mørke striper i grått hår. Lyse striper er bra å bruke for en naturlig overgang til grått, samtidig som håret ser fyldig og flott ut. 

Du må imidlertid passe på å bruke masse pleiende produkter, slik at håret ikke blir skadet eller slitt av fargen eller stripene.

Hvordan klippe volum i håret

Den rette klippen kan gi mye fyldigere hår. For eksempel, skulderlang bob skaper ekstra volum for deg med veldig tynt hår. Hvis du har langt hår, kan du klippe små etasjer i lengdene for å skape tekstur og fylde. Mange sverger til pannelugg for å skape mer volum.

Få hjelp av frisøren

Er du usikker på hvilke frisyrer eller farger du bør velge? Spør frisøren din om tips til farger og klipp som gir mer volum. De kan komme med anbefalinger til hva som passer for deg, basert på ansiktsform og eksisterende farger.

Vendela og Cecilie Krogh

Da er det bare å ønske deg lykke til med å skape fylde og volum i håret! Klem fra Vendela 🙂

1 kommentar på “Hvordan få volum i håret: 3 trinn fra flatt til fyldig hår

  1. Veldig bra produkt.Brukt det i 1 år no.Veldig fornøyd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.