✓ Fri frakt fra kr 499  ✓ Gratis rådgivning på telefon  ✓ 1-3 dagers levering

Søk

Handlevogn

 • Fri frakt over kr 499

Du har ingen produkter i handlekurven.

Søk
Komplett guide til Booster Serum: sett sammen din perfekte hudpleierutine
Bilde av Booster Serum fra Vendela Beauty

Hvis du vil ha hudpleie som passer perfekt for dine behov, da trenger du Booster Serum. Jeg har fått mange spørsmål om boostere fra dere. Det er ikke alltid så lett å vite hvilken du bør innføre i din hudpleierutine – vitamin C for glød? Retinol mot rynker? Niacinamide mot pigmentflekker? Eller bør du gå for peptider for glatt og spenstig hud? Nettopp derfor ønsket jeg å sette sammen en praktisk guide. 

Her er alt du trenger å vite om høykonsentrerte ansiktsserum for voksen og moden hud. Og ikke minst, så får du vite hvordan du innfører hudproduktene i rutinen din.

Hva er Booster Serum?

Booster Serum er ikke helt det samme som vanlige ansiktsserum. Dette er høykonsentrerte og aktive produkter som kan brukes for å behandle ulike utfordringer med moden og voksen hud. Dermed kan du bruke dem til å tilpasse  din hudpleierutine etter egne behov ved å kombinere ulike boostere. 

For eksempel, du som har moden hud kan kombinere Booster Serum Retinol med Booster Serum Niacinamide  som behandler og forebygger pigmentflekker. På den måten får du en komplett hudpleierutine med retinol mot rynker og fine linjer, samtidig som du beskytter huden mot aldersflekker.

De er i tillegg utviklet for å effektivisere ingrediensene i annen hudpleie. Boostere fungerer for eksempel perfekt sammen med mine ansiktskremer. Ansiktsserumet trekker nemlig inn i dypere hudlag og setter i gang viktige prosesser i huden. Dagkrem og nattkrem fungerer derimot på øverste hudlag. 

Du får dermed komplett hudpleie ved å kombinere krem og serum. Ingrediensene i ansikskremen blir deretter forsterket av ingrediensene i Booster Serum.

bilde av Vendela med Booster Serum

Slik velger du rett ansiktsserum for deg

Det første du bør gjøre før du velger et høykonsentrert ansiktsserum er å tenke nøye gjennom hvilke behov huden din har. Tenk også over hvilke utfordringer du ønsker å behandle. Deretter må du vurdere om behovene kan endre seg i løpet av måneden eller året. 

Mange opplever at hudens behov kan endre seg etter dagsform, hvor du er i syklus eller på grunn av været. Det er for eksempel vanlig å få tørr hud om vinteren, selv om du har normal eller kombinert hudtype ellers. Høykonsentrerte ansiktsserum er i så fall en helt super løsning for deg. Du kan fortsette  å bruke favorittkremen din året rundt, siden huden får ekstra fukt og pleie ved å bruke boostere.

Men hvilken booster bør du velge? Her har du en liten oversikt over mine høykonsentrerte serum og hvilke hudproblemer de behandler. 

Men det er én ting jeg vil at du skal ha i tankene før jeg begynner å forklare nærmere om produktene. Du vil nemlig se at boosterne inneholder flere ingredienser, i tillegg hovedingrediensen som for eksempel retinol, vitamin C eller niacinamide. Noen av ingrediensene finnes i flere av serumene.

Forskjellen mellom ansiktsserumene er mengden og konsentrasjonen av ingrediensene. Støtteingrediesene er nettopp bare det – de støtter effekten av hovedingrediensen. For eksempel, jeg har tilført niacinamide i mitt retinol serum for å styrke hudbarrieren, ettersom retinol er et såpass aktivt virkestoff. Denne ingrediensen brukes også mot pigmentering.

Booster Serum Retinol kan derfor behandle pigmentflekker og ujevnheter. Samtidig er mengden likevel såpass liten at jeg anbefaler at du kombinerer både retinol og et eget niacinamide serum, dersom du vil beskytte mot og/eller behandle pigmentflekker hjemme. Booster Serum Niacinamide inneholder nemlig så mye som 5 % niacinamide.

Booster Serum Retinol: et av mine beste serum mot rynker

Har du hørt om alle fordelene ved å innføre en hudpleierutine med retinol / vitamin A? Flere kliniske studier har vist at retinol har en dokumentert effekt mot rynker og fine linjer. Jeg anbefaler å bruke retinol serum om kvelden i kombinasjon med anti-aging nattkrem for komplett hudpleie for moden hud – husk at ansiktsserumet virker i dybden og kremen i overflaten.

Jeg anbefaler å begynne forsiktig med Booster Serum Retinol og trappe opp over tid. To ganger i uken er nok. Deretter kan du øke til annenhver dag. Denne ingrediensen er nemlig svært aktiv. Det beste er å bruke den om kvelden. I tillegg bør du bruke en god solkrem i ansiktet på dagtid. Huden kan nemlig bli mer følsom for sollys når du har en hudpleierutine med retinol.

Jeg har inkludert både hyaluronsyre og niacinamide i retinol serumet mitt. Hyaluronsyre er en kraftig fuktbinder som motvirker tørr og dehydrert hud. Niacinamide bidrar derimot til å styrke hudbarrieren. Boosteren min kan derfor brukes av alle hudtyper. Bare husk å trappe forsiktig opp hvis du har tørr og/eller sensitiv hud. Men hvis du har svært sensitiv hud, er gravid eller ammer, bør du heller vurdere en av disse anti-aging alternativene til retinol.

Du bør heller ikke bruke hudpleie med retinol og vitamin C samtidig. Det er fordi ingrediensene hemmer hverandre, og du får dermed ikke den gode effekten. Mitt beste tips til deg som vil bruke begge disse ingrediensene er å påføre hudpleie med vitamin C om morgenen og retinol om kvelden. Da kan du føle deg trygg på at du får den gode virkningen av hudproduktene dine.

Booster Serum Vitamin C: lysner og gir glød til gusten hud

Du bør så absolutt innføre en hudpleierutine med vitamin C serum, hvis du vil si farvel til gusten hud! Booster Serum Vitamin C inneholder 4 % C-vitamin og passer perfekt inn i morgenrutinen din. Det finnes veldig mange fordeler med å bruke dette ansiktsserumet under solkremen din. 

Bare se på hva hudpleie med vitamin C kan gjøre for huden din:

 • Jevner ut hudtonen
 • Gir deg gløden tilbake
 • Reduserer solskader
 • Gir fuktighet og næring
 • Beskytter og motvirker frie radikaler
 • Tilfører huden masse antioksidanter
 • Korrigerer fine linjer

Denne boosteren gir deg dermed ekstra glød, samtidig som huden beskyttes mot frie radikaler, sollys og andre belastninger som vi utsettes for i løpet av dagen. Du bør likevel påføre både dagkrem og solkrem i ansiktet etter at du har massert noen dråper med vitamin C serum inn i huden – slik at du får full effekt av ingrediensen. Ansiktsserumet setter nemlig i gang viktige prosesser i huden som forsterker effekten av dagkrem og solkrem.

Produktet inneholder i tillegg vitamin E, peptider og kaviar ekstrakt. E-vitamin støtter opp den gode effekten av C-vitamin, ettersom den styrker hudbarrieren, virker anti-inflammatorisk og reduserer UV-skader. Kaviar ekstrakt øker derimot kollagenproduksjonen, forbedrer hudens tekstur, reduserer betennelser og beskytter mot sollys. Denne ingrediensen er dessuten full av antioksidanter, samt A-, B- og D-vitamin.

Jeg har valgt å bruke en type C-vitamin som kalles 3-O-Ethyl Ascorbic Acid. Det er fordi denne varianten av vitaminet trenger dypt inn i hudlagene på kort tid. Den er også mindre irriterende for huden enn andre varianter. Alle hudtyper kan derfor bruke vitamin C serumet mitt. Ikke minst, så er det påvist at hudpleie med vitamin C av denne typen lysner pigmentering.

Booster Serum Niacinamide: jevner ut hudtonen og reduserer pigmentering

Hvis du vil ha en jevn hudtone, en vakker glød og beskytte huden mot pigmentering, så bør du inkludere Booster Serum Niacinamide i hudpleierutinen din. Hudpleie med niacinamide fungerer også mot arr og jevner ut hudtonen. Ansiktsserumet passer spesielt bra til deg som vil ha jevn hudtone og redusere pigmentflekker. 

Boosteren er dessuten super å bruke om sommeren, hvis du ønsker ekstra beskyttelse mot pigmentflekker. UV-stråler og solskader kan nemlig forverre disse flekkene. Det er også vanlig at pigmentering dukker opp etterhvert som vi blir eldre – det er derfor de også kalles for aldersflekker. Dette er derfor et supert serum for voksen og moden hud.

I tillegg har jeg inkludert disse støtteingrediensene i ansiktsserumet:

 • Hyaluronsyre for å tilføre huden fukt: Hyaluronsyre binder og bevarer opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann, samtidig som den øker produksjon av kollagen og elastin for ekstra spenst.
 • Resveratrol for økt beskyttelse: Denne ingrediensen tilfører huden antioksidanter og nøytraliserer frie radikaler, slik at huden både får ekstra beskyttelse og hjelp med å reparere seg.

Disse to støtteingrediensene fyller også ut fine linjer, gjør huden mer elastisk og forbedrer hudteksturen. Du får en fin glød og sunn utstråling av dem. Andre fordeler med stjerneingrediensen niacinamide er at den balanserer talgproduksjonen og reduserer store porer. Alle hudtyper kan dermed bruke dette produktet – også deg med både voksen / moden hud og uren eller kombinert hud.

Du kan bruke Booster Serum Niacinamide både morgen og kveld, samt i kombinasjon med alle andre boostere.

Booster Serum Peptides: umiddelbar effekt på fine linjer

Booster Serum Peptides er et fantastisk serum for deg som vil ha fast og spenstig hud. Den inneholder peptider som har en umiddelbar utglattende effekt på fine linjer. Boosteren motvirker dessuten slapp hud på sikt. Du kan kombinere serum med peptider sammen med andre anti-aging hudpleie for komplett behandling.

Du finner også følgende støtteingredienser i produktet:

 • Biosaccharide Gum-1 som er gunstig for hudbarrieren, tilfører fuktighet og virker beroligende
 • Fuktighetsrike ingredienser og oljer som castorolje, hyaluronsyre og glyserin
 • Allantoin som virker lindrende for sensitiv hud

Peptider er små molekyler som består av aminosyrer, og de spiller en avgjørende rolle i hudens reparasjons- og fornyelsesprosesser. De får mikromuskulaturen i huden til å slappe av. På den måten har de en umiddelbar utglattende effekt, samtidig som de kan forbedre elastisitet på lang sikt. 

Serum med peptider kan brukes hver morgen. Du kan kombinere det med alle de andre boosterne.

Miks & match for å finne beste hudpleierutine for dine behov

Det flotte med Booster Serum er at du kan kombinere dem for å få den beste hudpleierutinen for nettopp dine behov. Du kan selvsagt også bare bruke én om gangen – det spørs helt på hvilken effekt du er ute etter. Vil du for eksempel behandle både pigmentflekker og rynker? Samtidig som du vil ha gløden tilbake? 

Da anbefaler jeg å bruke flere boostere i samme hudpleierutine, for eksempel Booster Serum Vitamin C om morgenen og ansiktsserum med retinol og niacinamide om kvelden. 

Eller vil du ha et effektivt ansiktsserum som gir generell god pleie til voksen hud? I så fall passer et serum med peptider perfekt for deg, ettersom den gjør huden glatt og spenstig. Peptidene som jeg bruker i ansiktsserumet mitt glatter dessuten raskt ut huden og har en umiddelbar synlig effekt.

I tillegg endrer behovene seg etterhvert som vi blir eldre. Dermed trenger vi enkelte hudprodukter som er tilpasset hudtype, men vi bør også bruke hudpleie for voksen og moden hud. Jeg anbefaler derfor å bruke boostere for å imøtekomme hudens skiftende behov. 

Øvrig hudpleie som ansiktskrem kan du velge i henhold til hudtype. Da slipper du å bytte ut alle produktene dine eller kjøpe inn masse ekstra, bare fordi huden blir gusten på vinterstid eller du trenger ekstra beskyttelse mot pigmentering om sommeren. Istedenfor justerer du bare hvilke ansiktsserum du vil bruke den dagen eller i den perioden.

Hudpleierutine med Booster Serum steg-for-steg

Nå vet du hva de forskjellige boosterne gjør og hvordan du kombinerer dem. Det gjenstår bare én ting til – nemlig hvordan du setter sammen en hudpleierutine med høykonsentrerte ansiktsserum. Selve stegene er ganske enkle, enten du bruker serum med retinol, vitamin C eller niacinamide. Det er likevel viktig å bruke hudpleie i rett rekkefølge for å maksimere effekten av produktene.

Psssst! Visste du at det å påføre serum lagvis kalles for “layering your skin”? Her kan du lære mer om layering og hvorfor du bør gjøre det!

Steg 1: Rens huden godt og påfør toner aller først

Huden må nemlig være helt ren for at ansiktsserumene og andre produkter skal kunne trekke dypt nok inn i huden. Svette, smuss, forurensninger, sminke og lignende kan nemlig legge seg som et lokk over huden. Jeg anbefaler at du alltid bruker toner helt til sist i renserutinen din for å balansere pH-verdien i huden. 

Les gjerne mer om renserutinen min her.

Steg 2: Påfør Booster Serum Retinol, Vitamin C og/eller Niacinamide

Nå kan du påføre et eller flere serum, alt etter hvilken effekt du vil ha. Du bør la hvert serum trekke godt inn før du påfører neste.  Og husk at du ikke bør bruke vitamin C og retinol samtidig, ellers mister ingrediensene effekt. Jeg anbefaler uansett å bruke hudpleie med vitamin C om morgenen for å beskytte huden. 

Hvis du vil ha en hudpleierutine med retinol mot rynker og fine linjer, kan du bruke Vendela Booster Serum med 0,1 % Retinyl Palmitate om kvelden. Du kan derimot bruke hudpleie med niacinamide både morgen og kveld, samt i kombinasjon med mine andre hudprodukter.

Steg 3: Bruk egne produkter rundt øynene

Du bør ikke påføre Booster Serum rundt øynene. Huden her er nemlig svært sart – bruk alltid hudpleie som er utviklet for nettopp dette området. Husk at boosterne er høykonsentrerte! Du bør også se etter noe som matcher hudtypen din og passer for voksen / moden hud. Neste steg i hudpleierutinen etter serum er derfor å bruke øyekrem eller øyemaske. 

Om morgenen kan du bruke en fuktighetsgivende og prisvinnende øyekrem som SilverEye+. Den ble kåret til “Beste øyekrem” av ELLE Beauty Awards 2024! Jeg anbefaler å bruke enten en nattøyekrem som Miracle Eye eller øyemasken Hydration Eye Mask om kvelden. Eye Mask kan i tillegg brukes på dagtid som under eye primer og rescue øye balm.

Steg 4: Bruk en god ansiktskrem for å få full effekt av Booster Serum

Husk at boosterne forsterker effekten av ansiktskremen din. Du bør derfor alltid avslutte hudpleierutinen med en dagkrem eller nattkrem. Alle mine serum passer sammen med alle ansiktskremene mine – her gjelder det bare å velge produkter som passer til din hudtype og dine behov. 

Du kan lese mer om hvordan du velger dagkrem her og lære mer om mine forskjellige nattkremer her.

Steg 5: Avslutt alltid hudpleierutinen om morgenen med solkrem

Mange av ansiktsserumene mine beskytter mot sollys og reparerer UV-skader. Du bør likevel alltid bruke en god solkrem som del av din hudpleierutine om morgenen. Du får nemlig maksimal effekt av hudpleie med vitamin C ved å også bruke solkrem. Og husk at retinol serum kan gjøre huden mer følsom for sollys. 

Sist, men ikke minst, kan UV-stråler føre til økt pigmentering. Hvis du bruker ansiktsserum og annen hudpleie med niacinamide for å behandle og forebygge pigmentflekker, så er solbeskyttelse et must! Ellers risikerer du at hudproblemet bare blir verre, særlig om sommeren.

bilde av Vendela solkrem for alle hudtyper med solfaktor 50

Kom i gang med din egen hudpleierutine med Booster Serum

Nå har du fått vite masse om boostere og hvordan du innfører forskjellige serum i hudpleierutinen din. Jeg er utrolig spent – hvilke vil du prøve? Ta gjerne en titt på ulike serum og oljer her for å velge produkter, slik at du kommer i gang. Her finner du både Booster Serum, ansiktsserum og oljeserum med forskjellige ingredienser som retinol, vitamin C, peptider, niacinamide og mye annet.

Stor klem fra Vendela!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Motta varsel Vi vil varsle deg når produktet er på lager igjen. Legg igjen din e-postadresse her.