Øyekrem. Hva, hvorfor og hvordan?

Trenger man øyekrem?

Hvis du spør spesialister på hud så vil de nok svare deg et enstemmig ja.

Siden huden rundt øyepartiet er unik til resten av ansiktet burde man bruke en krem der som er spesiallaget med tanke på dette. Øyekremer er pleiende og gir næring, men inneholder ofte en noe lavere konsentrasjon av aktive virkestoffer enn hudkremer, nettopp for å ikke irritere den sarte huden rundt øynene.

Huden rundt øyet er tynnere og ofte mer sensitiv enn huden du har i resten av ansiktet, og derfor er den mer utsatt for skade og stress. Og når de fine linjene og rynkene begynner å melde seg i 20- og 30-årene er det som regel rundt øynene de først blir synlig. Og det er her en god øyekrem kommer inn i bildet. Øyekrem kan forebygge fine linjer og dempe poser og mørke ringer under øynene. Øyekrem anbefaler man å bruke både morgen og kveld, og man trenger bare bruke en liten mengde per påføring.

I nettbutikken kan du finne disse to forskjellige øyekremene:
SilverEye øyekrem
Miracle Øyekrem

Hvordan påføre øyekrem?

Det anbefales at du påfører øyekremen på nyrenset hud med lette klappebevegelser, fra det innerste hjørnet av øyet og utover. Ringefingeren er den fingeren på hånden din med minst muskelstyrke, så det kan være lurt å bruke den til å påføre øyekrem med.

Og selv om det er lurt å investere i en god øyekrem må du også huske på at noen rynker er en helt naturlig del av det å eksistere. De er et vakkert tegn på at du har smilt, levd og hatt gode stunder.

Så påfør øyekremen din hver dag, og gå ut og smil til verden!

Tar du godt vare på håret ditt?

Da vil jeg høre hvordan du gjør det.

Det aller hyggeligste med jobben min er den muligheten jeg har til å hjelpe så mange fantastiske mennesker. Siden jeg lanserte hårpleien for ett år siden har jeg fått mange spørsmål om hvordan jeg tar vare på håret mitt.

Alle har ikke samme hårtype som meg, og for å kunne hjelpe flest mulig vil jeg høre hvordan du tar vare på håret ditt.

Del dine tips ved å legge inn en kommentar under.

8 steg til sunn vinterhud

Vendela produktfamilie

Huden får gjennomgå når gradestokken synker, og kulde og vinterklima tar på. Spesielt om du har en sensitiv hud merker du at huden blir ekstra tørr, rød og flassete. Tar du ikke tak i dette med en gang, vil den bare bli enda verre og mer irritert.

Det er mye du kan gjøre for å beskytte huden mot kulde, men også når det gjelder fenomenet tørr vinterhud er det spesielt viktig at du kombinerer utvendig og innvendig pleie.

1 – Beskytt huden utenfra

Beskytt huden din med kremer som er tilpasset årstiden. Husk også å påføre kremene en god stund før du går ut, så den rekker å trekke seg skikkelig inn.

På dager med minusgrader bytter du ut fuktighetskremer som inneholder vann med fetere kremer, gjerne med produkter som er spesielt beregnet mot kulde. Det gjør at du slipper frostskader og ytterligere irritasjoner. Bruk også såpefrie renseprodukter, og unngå renseprodukter og kremer som inneholder alkohol.

2 – Beskytt huden innenfra

Fukt og smidighet innenfra oppnår du ved å drikke mye vann, og ved å ta planteoljer, blant annet tetreolje og linfrøolje, som du får kjøpt i helsekostbutikker. Antioksidanter er også bra for den tørre vinterhuden, og styrker huden innenfra.

3 – Ta en mild peeling

Enzymene på hudens overflate påvirkes av det kalde, tørreklimaet om vinteren. Den naturlige prosessen med å kvitte seg med døde hudceller går tregere, og det betyr at det bygger seg opp flere døde hudceller på hudens overflate enn normalt. Huden føles stram, og den blir mer sensitiv når prosessen går tregere. For at den skal fungere mer normalt, er det viktig å ta en peeling. Men husk at huden er skjørere enn ellers i året, så gjør det varsomt.

4 – Dekk til vinterblekhet og ujevnheter

Alle blir bleke vinterstid, og røde flekker, ujevnheter og mørke ringer under øynene blir mer fremtredende. Tiden er inne for å bruke foundation og concealer. Da slår du også to fluer i ett smekk: Du skjuler ujevnhetene samtidig som du beskytter huden.

5 – Skjul røde flekker

Tørr og kald luft trekker ut fuktighet av huden, og det kan gjøre huden rød. Det finnes ulike produkter som kan dempe fenomenet. Blant annet finnes serumer som er spesielt beregnet på dette.

Forsøk med Instant Care Serum, serumet har en umiddelbar og langtidsvirkende effekt mot rød og irritert hud.

6 – Kjøp sminke i lekre vinterfarger

Ta en titt på fargene du bruker når du sminker deg. Fargene du bruker om vinteren bør være annerledes enn dem du bruker på sommergyllen hud. Prøv en kremaktig rouge hvis du vil gi huden en sunnere glød. Unngå lyse pastellfarger eller gullsjatteringer midt på vinteren, og bruk heller nyanser av fersken og sandfarger. Blålige rosatoner i kinnene og på leppene er også flott til vinterhuden.

7 – Tilpass produkter etter hudtypen din

Har du tørr hud, kan det hjelpe å bruke en legende krem under fuktighetskremen. Er huden sensitiv, hjelper det med et ekstra lag av beskyttelse, eksempelvis serum som du legger under fuktighetskremen. Har du fet hud, kan det lønne seg å endre renserutinene og kanskje bytte til en krem som passer for blandingshud. Har du blandingshud, kan det være et godt tips å bruke peeling for at huden skal komme i balanse.

8 – Ta en ansiktsbehandling

Ansiktsbehandling mot tørr hud kan være vel verdt å investere i. Massasje og gode produkter som inneholder nærende stoffer kan gjøre huden atskillig bedre. Dessuten er det deilig og godt.

PS: Bruk litt hvit eller lys skygge i øyenkroken på hvert øye. Det får røde øyne til å virke hvitere. Du kan også bruke litt highlights rundt øyenpartiet for å lysne området, og litt ekstra maskara trkker oppmerksomheten vekk fra de mørke ringene.

Slik tar du vare på håret etter sommeren

Sol, varme, klor og saltvann. Sommeren skader ofte håret. Hvis du ikke har vært nøye med å beskytte håret i sommer føles det kanskje noe slitt og tørt. For å rette opp skadene er det viktig å tilføre håret rikelig med fukt og pleie.

Jeg var akkurat hos min frisør for å klippe bort de slitte tuppene. I tillegg fikk jeg en kur og striper. Striper hjelper ikke akkurat på tørt eller slitt hår men med hjelp av rikelig mengder balsam og serum føles håret likevel super sterkt og glansfullt.

I dusjen bør du gre ut håret mens det er balsam i håret. Du kan også bruke balsamen til en «wrap» (hårmaske). Vask håret med shampoo, tørk det med håndkle, påfør en større mengde balsam i håret og pakk det hele inn i et håndkle. La det virke i 20 – 30 minutter så balsam trekker seg skikkelig inn. Når jeg har balsamen i lenge ser jeg kanskje på TV, lager mat eller vasker i leiligheten. Deretter vasker du balsamen ut med lunkent vann og påfører hårserum. Husk på at hårserumet ikke skal skylles ut.

For å få best mulig resultat bør du kombinere alle tre produktene: shampoo, balsam og hårserum. Derfor gir jeg deg tilbud på hele hårpleieserien min, slik at du skal få oppleve effekten.

Du får derfor 50 % RABATT på første forsendelse om du ønsker å prøve min hårpleie på abonnement.

Hårpleieserien består av tre produkter som spiller på lag for å gi håret ditt volum, beskyttelse og pleie 24 timer i døgnet. Den tar også vare på hårfargen din!

Vendela Cleansing Shampoo er en skånsom shampoo, basert på Keravis PE. Håret blir lettstelt og mykt. Sammen med Perleprotein, Arganolje, Magnesium og Panthenol B5, tilfører Keravis PE også håret fuktighet og glans. 200 ml

Vendela Nourishing Balsam pleier og reparerer skadet hår. Balsamen er tilsatt Keratin som tilfører styrke til hvert hårstrå. Du får også rik tilførsel av Vitamin E og Vitamin F, som sammen forebygger splittede hårtupper, gjør håret mykere, og mer lettstelt. 200 ml

Vendela Restoring Serum er et serum som skal brukes i tørt eller halvtørt hår og ikke skylles ut. Det gir derfor mer langvarig pleie. Panthenol – pro vitamin B5 gjør håret lettstelt, forhindrer floker og tilfører rik fuktighet. Hyaluronsyre binder vann i både hår og hodebunn, slik at håret blir tykkere, og hårveksten stimuleres. Arganolje gir glans og gjør hårstråene mer fleksible. 50 ml

Høstlansering!

Bli den første til å se mitt nye produkt

Denne høsten vil jeg introdusere deg for et nytt produkt som huden din vil elske.

Fyll inn e-postadressen din for å få info om mitt nye produkt først!

* indicates required

4-stegs hudpleierutine

Her er min 4-stegs hudpleierutine om sommeren. Den forebygger solskader og gir huden høy solbeskyttelse.

Huden i ansiktet er mest utsatt fordi den eksponeres mer for sol og vind. Om sommeren titter solen oftere frem og huden blir dermed mer følsom. Hudens behov for omsorg og beskyttelse øker derfor om sommeren.

1. En sunn og glødende hud starter med en god rens.

Rensen fjerner talg, smuss, svette, make up og rester av solfiltre. Min anbefaling er å gjøre det morgen og kveld, slik at huden får maksimal effekt av de andre hudpleieproduktene.

2. Bruk en ansiktskrem som fukter og gir næring i dybden.

Fuktighet er noe av det viktigste du kan gi huden din. Det minimerer fine linjer og gir huden din glød. Om sommeren økes produksjonen av frie radikaler og melanin grunnet solen. Så bruk en ansiktskrem som er rik på fuktighet, lysner pigmentflekker og eliminerer frie radikaler.

Jeg liker å variere mellom alle mine hudkremer, etter behov og årstid. Nå bruker jeg SilverDay om dagen fordi den er så rik på fuktighet. Om natten bruker jeg Diamonds Miracle fordi den inneholder karseekstrakt som eliminerer frie radikaler og bidrar til å lysne pigmentflekker. Husk at det er viktig  med en næringsrik nattkrem. Det er om natten huden tar til seg mest næring. Jeg smører også inn halsen min med disse kremene.

3. Beskytt deg selv mot solen

Jeg elsker solen! Den er en viktig kilde til velvære og glede! Men jeg behandler den med respekt, og bruker alltid høy solfaktor, enten jeg er på stranda eller i byen. Hatt og solbriller brukes også flittig for å beskytte håret samt huden i ansiktet.

4. Ta godt vare på deg selv

Min mormor lærte meg at skjønnhet først og fremst er en sinnstilstand. Så vær positiv, spis sunt og drikk vann, hold deg aktiv og sov masse!

«Jeg sliter med floker og tørt hår. Har du en kur eller noe som kan hjelpe?»

Dette var ett av mange spørsmål jeg fikk da jeg nylig inviterte følgerne mine på Facebook til å sende inn spørsmål de måtte ha om hud- og hårpleie. Det var kjempegøy, for jeg fikk så mange gode spørsmål. 

Under finner du spørsmål jeg fikk om hårpleie og ikke minst alle svarene:

Har du noen gode råd når håret begynner å tynnes ut på hode?

Her kan mitt Restoring Serum hjelpe. Det inneholder bomullsfrøolje som eliminerer frie radikaler og fremmer hårvekst. I tillegg har jeg hyaluronsyre i serumet fordi det binder fuktigheten i hår og hodebunn. Dermed blir håret tykkere, og det revitaliserer hodebunnen din slik at hårveksten styrkes. Les mer serumet

Shampo og balsam serien din er super! Hva er den laget av?

Disse produktene har ingredienser av høy kvalitet som gir et glansfullt og sterkt hår. De består av hyaluronsyre som binder fuktighet i hår og hodebunn som gjør håret tykkere. Keravis PE som beskytter og smører hårstråene slik at de får tilført svært mye styrke. Arganolje med masse vitaminer og næring som gjør håret mykere og rikt på glans. Bomullsfrøolje eliminerer frie radikaler og fremmer hårveksten din og beskytter håret mot varme og styling. Perleproteinet inneholder 20 forskjellige aminosyrer og mineralsalter som tilfører unik næring og tilfører glans, spesielt til tørt hår. Keratin er byggesteinene i håret og ved å tilføre dette gjør du håret sterkere og mer fleksibelt, samt at du beskytter håret mot slitasje. For å gjenopprette hårets naturlige fuktighetsbalanse bruker jeg panthenol. Les mer om produktene ved å klikke på dem.

Hva hjelper mot tørt hår? Jeg sliter med floker og tørt hår. Har du en kur eller noe som kan hjelpe?

Jeg anbefaler deg å gre ut håret mens du dusjer. Du kan også bruke balsamen min til en «wrap» (hårmaske). Vask håret med shampoo, tørk det med håndkle, påfør en større mengde balsam i håret og pakk det hele inn i et håndkle. La det virke i 20 – 30 minutter så balsam trekker seg skikkelig inn, deretter vasker du balsamen ut med lunkent vann og påfører hårserumet.

Jeg sliter med tørt og slitt hår. Har du noen produkter du kan anbefale?

Jeg har også tørt hår. Jeg bruker min egen hårpleieserie og den fungerer veldig godt. Men jeg tar i tillegg en profesjonell kur når jeg er hos frisøren.

Håret mitt floker seg har du et godt råd?

Da ville jeg brukt balsamen min og gredd ut håret mens du står i dusjen. Avslutt med serumet som du kan kjøpe her.

Kan man få kjøpt hårsjampo uten å kjøpe balsam?

Ja, det er klart du kan 😀 Om du er abonnent kontakter du kundeservice så tilpasser de abonnementet til ditt behov. Om du ønsker å kjøpe en flaske uten å bli abonnent finner du den i her i nettbutikken.

Kan du lage Serum 3 i litt større flaske, den er kjempe god på flisete tupper og løser opp floker. Spesielt god på lysfarget hår og striper !!👌💗

Så hyggelig at du liker hårproduktene. Det går an å bestille dobbelt opp med 50 ml, om du trenger mer. Kontakt evt. kundeservice så hjelper de deg med å tilpasse det til ditt abonnement.

Jeg sliter med floker i håret, kan din shampoo hjelpe der?

Jeg har fått fine tilbakemeldinger på hårserumet. Prøv det gjerne.

Gir hårpleieserien din tilstrekkelig med fuktighet og pleie til f.eks nybleket tørt hår? 🙂 Har nylig gått fra mørkt til lyst, og håper på at den kunne hjelpe litt på.

Serumet mitt inneholder Hemisqualane som beskytter hårfargen så den varer lengre. Er håret ditt nybleket, kan du bruke balsamen min til en «wrap» (hårmaske), som nevnt over.

Jeg sliter med frusete hår, har du noe i din hårpleieserie, som kan hjelpe mot det!? Sjampo, hårkur/ maske!?

Her kom det et fint svar fra kunde: Både sjampoen, balsamen og spesielt serumet er helt unik her. Jeg har brukt hele serien i noen måneder nå, og det er det eneste som fungerer og som jeg tåler (Jeg er allergiker). Disse produktene inneholder bare «godsaker» for et glansfult, sterkt hår. Jeg er kjempe fornøyd. Og de dufter herlig!!👌💗💝

Tre produkter – komplett hårpleie

Når du tar i bruk min shampoo, balsam og serum, vil du erfare at du får et sterkere og mer glansfullt hår. Du får også et hår som tåler påvirkning fra sol og forurensning bedre.

Slik får du best effekt av min hårpleie

Vendela Cleansing Shampoo brukes i vått hår i 1-2 omganger avhengig av behov. Skyll rikelig. Vendela Cleansing Shampoo kan brukes på alle hårtyper og tar vare på hårfargen.

Shampoen renser grundig og gir håret styrke hele veien fra hodebunn til hårtupp.

Vendela Nourishing Balsam er rik på Keratin som styrker og regenererer. Det er lurt å gre ut håret før du skyller ut balsamen, spesielt om du sliter med floker. Bruk lunkent vann når du skyller, da får du det beste resultatet.

Er håret ditt nyfarget, kan du bruke balsamen min til en «wrap» (hårmaske). Vask håret, tørk det med håndkle og påfør en større mengde balsam. Pakk håret inn i et håndkle med balsamen i. Gi det i alle fall 20 – 30 minutter så den trekker seg skikkelig inn. Deretter vasker du balsamen ut med lunkent vann og påfører hårserum.

Vendela Restoring Serum beskytter og gjør håret lettstelt. Skal brukes i lett fuktig eller tørt hår. Skal ikke skylles ut. Fordel serumet på fingrene og før dem gjennom håret i hele dets lengde.

Denne er kjempe god å bruke om du har tørt hår, flisete tupper eller flokete hår.

Jeg håper tipsene mine hjelper og at du får et sunnere, fyldigere hår som er lett å style slik du ønsker. Du tar også vare på hårfargen.

5 ting du (kanskje) ikke vet om huden

Huden er vårt største organ. Et voksent menneske har omtrent to kvadratmeter hud, og huden utgjør omtrent 1/6 av kroppsvekten. Jeg har samlet noen fakta for å vise at god hudpleie er viktig for både helse og velvære:

1. Huden beskytter oss

Hudens viktigste oppgave er å beskytte oss mot infeksjoner og isolere kroppen. Den regulerer kroppens temperatur, produserer D-vitamin og formidler sanseopplevelser.

Huden er vår kraftigste beskytter når det gjelder immunforsvar. Derfor er det viktig at vi ikke svekker hudens naturlige bakterienedbrytende funksjon og fjerner hudens naturlige syrekappe som er der for å beskytte oss.

2. Huden består av flere hudlag

Huden består av flere lag, hvor hvert lag har sin funksjon;

Overhuden

Dette hudlaget fungerer som en barriere mot verden rundt oss, og holder vann, sollys, bakterier, insekter, varme, kulde og gasser ute. Samtidig holder overhuden vann, blod, mineraler, vitaminer, hormoner, proteiner og varme, inne. Her frastøtes de døde hudcellene og en del av immunforsvaret som bryter ned bakterier formes. Ved å rense huden jevnlig og tilføre næring hjelper du overhuden til å gjøre jobben sin.

Lærhuden

Utgjør mer enn 90 % av hudens masse. Her dannes kollagen og elastin. Lærhuden inneholder også blodårer, lymfeårer, nerver, talgkjertler, svettekjertler og hårfollikler og er det hudlaget som bærer på mye av det fysiske stresset i huden, og gir huden smidighet og elastitet.

Underhuden

Består av fettvev og vevsvæske er ett av de største fettlagrene i kroppen.

3. Vitamin A = Kollagen og elastin

Kollagen og elastin er to viktige komponenter i huden. Vitamin A stimulerer huden til å produsere elastin og kollagen og naturlige ingredienser som sheasmør har et høyt innhold av Vitamin A.

Ordet kollagen er satt sammen av de greske ordene kola, som betyr lim, og gennan, som betyr å produsere. Kollagen gir huden spenst og struktur og dannes av blant annet C-vitaminer og jern. Solens stråler og frie radikaler bryter ned kollagenet og hemmer kollagenproduksjonen. Kollagenproduksjonen avtar med alderen, og etterhvert brytes det ned mer kollagen enn kroppen klarer å produsere selv.

Hyaluronsyre og Aloe Vera stimulerer huden til å lage kollagen og er derfor gode naturlige ingredienser i en hudkrem.

Elastin er fiberprotein. Mange av disse fiberproteinene finner vi rundt halsen, noe som gjør at vi kan snu nakken så elegant. Elastin er med på å gi huden spenst og smidighet. Elastin blir påvirket av frie radikaler og enzymer, og med alderen resulterer det i slappere hud.

4. Melanin er pigmentet som gir farge til hud

Genene avgjør pigmentproduksjonen i huden, men produksjonen av pigmenter kontrolleres også av ytre miljøpåvirkning. Det finnes nemlig to pigmenteringskomponenter i huden som gir farge: Medfødt farge og miljøskapt farge. Medfødt hudfarge er basen med melanin i huden og kan ikke forandres. Derimot er det mulig å reversere farge som skyldes påvirkning utenfra, og få tilbake den medfødte hudfargen.

Du kan hjelpe huden med å få en jevn hudtone ved å tilføre tanniner. Tanniner er garvestoffer som du finner i virkestoffer tusenfrydekstrakt og ingefærekstrakt. I kombinasjon med karseekstrakt som bremser produksjon av melanin, vil du ved regelmessig påføring få en jevnere hudtone.

5. Halsen har ingen talgkjertler

Talg består av vann, olje, fettsyrer og proteiner, og lager en svært viktig del av syrekappen som smører huden og hårskaftet. Talgsekresjoner blir kontrollert av hormonene. Aktiv talgsekresjon kan blant annet medføre akne. Det er en kronisk betennelsestilstand som gir seg utslag i kviser.

Halsen har ingen talgkjertler og bryter ned kollagen- og elastinfibrene i huden raskere, og det er derfor huden ofte eldes først der. Husk derfor å smøre krem på halsen med jevne mellomrom.

Svette består av vann, elektrolytter og avfallstoffer, og siver direkte ut i huden. Svettingens hovedfunksjon er å senke og regulere kroppstemperaturen.